Одна з традиційних і знайомих всім варіацій японської страви - суші з лососем. У класичному своєму прояві суші з лососем являють собою грудочку рису з краплею васабі поверх, покритий скибочкою сирого лосося. Суші в Японії подаються з соєвим соусом , який блюдо занурюється стороною, де знаходиться риба, а не рисом і поїдаються руками. Любителі можуть подати до суші скибочки імбиру, але це не обов'язково.
У цій статті ми поговоримо про те, як зробити суші з лососем по найпоширенішим рецептами.
Рецепт суші з лососем
Суші з копченим лососем - доля не грамотних кулінарів, які не шанують автентичності чужій кухні. Для справжніх гурманів суші подаються виключно з сирої і найсвіжішої рибою. Зараз навіть житель півдня може купити в магазині лососеву рибу з півночі, зазвичай її постачають у вакуумній упаковці, або в свежемороженном вигляді.
Інгредієнти: рис для суші - 150 г; вода 225 мл; сіль - щіпка; цукор - 25 г; рисовий оцет - 50 мл; паста васабі - 50 г; лосось свіжий - 200 р. Приготування Рис промиваємо і заливаємо свіжою водою. Варимо зерна 5 хвилин, а після залишаємо в теплі до повного охолодження. Як тільки рис охолоне, перекладаємо його в глибоку миску, посипаємо сіллю і заправляємо сумішшю з рисового оцту з цукром.
Лосось нарізаємо товстими скибочками. Змочуємо Руки в розчині води та оцту і формуємо невеличкі кульки і рису. Сплющує рисовий кулю зверху і з боків, щоб надати йому довгасту форму. Зверху рис змащуємо краплею васабі і кладемо скибочки лосося. Додатково зафіксувати рибу можна з допомогою смужки листа норі, закріпленій посередині суші.
Як робити суші з огірком і лососем?
Інгредієнти: Для суші:
листи норі - 2 шт.; філе лосося - 100 г; огірок - 1 шт.; васабі; маринований імбир; соєвий соус. Для рису:
рис для суші - 100 г; мірін - 2 ч. ложки; цукор - 1 ст. ложка; рисовий оцет - 25 мл Приготування Спочатку займемося рисом, його слід промити до чистої води і залишити обсохнути. Після зерна заливаємо 200 мл води з додаванням міріна. Ставимо каструльку з рисом на плиту, доводимо воду до кипіння і зменшуємо вогонь. Варимо зерна 20 хвилин, або до повного всмоктування рідини, а потім залишаємо охолонути ще 15-20 хвилин.
Розчиняємо цукор зі злегка підігрітим оцтом і заправляємо цією сумішшю рис.
Кладемо Лист норі на бамбуковий килимок і покриваємо його тонким шаром рису, залишаючи невеликий порожній ділянку з верхнього широкого краю аркуша. З іншого краю проводимо смугу з васабі і поверх неї в ряд укладаємо нарізану соломкою рибу і огірок. Звертаємо рол в рулет і нарізаємо на порції змоченим у воді ножем. Подаємо суші з соєвим соусом і маринованим імбиром.
Скориставшись аналогічним рецептом, ви можете приготувати суші з лососем і авокадо, або менш автентичний варіант з болгарським перцем.
Суші з ікрою лосося
Інгредієнти: відварений рис для суші - 1 ст.; норі - 1 аркуш; паста васабі - 3/4 ч. ложки; ікра лосося - 100 р. Приготування Попередньо відварену, заправлений рисовим оцтом (див. рецепти вище) і охолоджений рис формуємо в грудочки овальної форми. Робити це зручніше змоченими у воду руками. Коли всі овали будуть готові, їх необхідно злегка приплюснути пальцями зверху і з боків.
Норі нарізаємо на смужки, висота яких буде перевищувати висоту рисового грудочки на 25 см. Обертаємо смужки норі навколо рису і фіксуємо, злегка змочивши один з країв смужки з водоростей. Поверх рису кладуть невелику кількість васабі і розподіляємо ікру лосося. Подаємо суші до столу моментально, поки лист норі залишається хрустким.