Гуляш – національна страва угорської республіки, що представляє собою тушковане м'ясо з салом і овочами. Воно чудово впишеться у ваше меню і навіть прикрасить будь-який святковий стіл. А, як приготувати гуляш з телятини ми вам зараз розповімо.
Рецепт гуляшу з телятини
Інгредієнти: яловичина – 600 г; масло рослинне – 30 мл; спеції ; цибулина – 2 шт.; селера – 2 шт.; болгарський перець – 2 шт.; біле вино; айва – 2 шт.; часник – 2 зубчики. Приготування Телятину промиваємо, обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо, а перець розрізаємо товстою соломкою. Айву розрізаємо на 4 частини, виймаємо насіння і нарізаємо довільними шматочками. Зелень селери обполіскуємо і подрібнюємо разом з часничком. Тепер пасеруємо на олії цибулю, додаємо туди м'ясо, підливаємо трохи білого вина і тушкуємо хвилин 40 прикривши кришкою. Потім кладемо перець, айву, часник і солимо за смаком. Все перемішуємо і даємо страві настоятися.
Рецепт смачного гуляшу з телятини з грибами
Інгредієнти: телятина – 300 г; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції; червоний стручковий перець; вода – 05 склянки; болгарський перець – 2 шт.; червоне вино – 05 ст.; цибулина – 2 шт.; печериці – 100 р. Приготування Телятину промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими кубиками. У глибоку сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, викладаємо м'ясо, підсолюємо і злегка обсмажуємо. Цим часом дрібно рубаємо стручковий перчик і кидаємо його в м'ясо. Потім вливаємо гарячу воду, вино і тушкуємо хвилин 45. Болгарський перець обполіскуємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Печериці обробляємо, дрібно шаткуємо, окремо пасеруємо і викладаємо в гуляш. Цибулину і перець подрібнюємо, додаємо до м'яса і тушкуємо ще хвилин 30. Готову страву посипаємо нарубаної петрушкою і подаємо до столу.
Гуляш з телятини в мультиварці
Інгредієнти: телятина – 300 г; в'ялений чорнослив 70 г; цибулина – 1 шт.; борошно – 200 г; кетчуп – 1 ст. ложка; спеції; олія – за смаком; гвоздика – 3 шт. Приготування Телятину промиваємо, витираємо насухо і нарізаємо тонкими скибочками. У миску просіваємо борошно з сіллю і обвалюємо м'ясо з усіх боків в приготовленої суміші. У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо телятину до скоринки. Після цього перекладаємо м'ясо в чашу мультиварки, додаємо подрібнену цибулю, чорнослив і спеції. Підливаємо трохи води, кладемо кетчуп, перемішуємо і закриваємо кришку приладу. Включаємо на 15 години режим «Гасіння», а після звукового сигналу розкладаємо ароматний гуляш з телятини з підливою по тарілках!