Угорський гуляш – страва сезонне, яке найкраще підходить для вживання в холоду. Ситний і зігріваючий м'ясний гуляш з яловичиною та овочами прекрасно втамовує голод, а ще він просто готується і перевірити це можна, випробувавши на практиці один з наших рецептів.
Угорський суп-гуляш в мультиварці - рецепт
Одним з головних плюсів мультиварки є можливість повільного томління продуктів з метою їх максимального розм'якшення і екстракції смаків – те, що потрібно для цього угорського гуляшу.
Інгредієнти: яловича вирізка - 17 кг; морква - 450 г; картопля - 380 г; печериці - 410 г; ріпчаста цибуля - 95 г; часникові зубки - 3 шт.; яловичий бульйон - 11 л; томатна паста - 45 г; вустерський соус - 30 мл; солодка паприка, тростинний цукор - по 1/4 ст.; гірчиця - 5 р. Приготування Нарізавши яловичу м'якоть кубиками, покладіть її на дно пристрою і покрийте шаром нарізаних овочів і грибів. Розведіть томатну пасту в бульйоні, туди ж влийте вустер, додайте цукор з паприкою і гірчицю. Ароматною підливою покрийте всі інгредієнти в чаші пристрою, закрийте кришкою і тушкуйте все в режимі «Суп» 25-3 години. Готова яловичина повинна розпадатися на волокна.
Як приготувати суп-гуляш з яловичини?
рослинне масло - 45 мл; лісові гриби - 780 г; ріпчаста цибуля - 140 г; солодкий перець - 160 г; часникові зубки - 3 шт.; яловича вирізка - 950 г; солодка паприка - 15 г; борошно - 15 г; насіння пажитника - 2 ч. ложки; яловичий бульйон - 490 мл; томатна паста - 35 р. Приготування Розігрів масло в сотейнику, використовуйте його для пасерування нарізаних кубиками овочів. Через 3-4 хвилини обжарювання, додайте до овочевої засмажки гриби і розтертий в пасту часник. Коли вся грибна волога випарується, викладіть шматочки яловичини. Посипте вміст жаровні борошном і паприкою, додайте пажитник, томатну пасту і залийте все яловичим бульйоном.
Класичний угорський суп-гуляш
Інгредієнти: бекон - 55 г; яловичина - 650 г; ріпчаста цибуля - 80 г; морква - 80 г; пастернак - 90 г; стебло селери; солодка паприка - 15 г; часникові зубки - 3-4 шт.; листя чебрецю - 1 ч. ложка; листя лавра - 2 шт.; томати у власному соку - 790 мл; яловичий бульйон - 19 л; картопля - 550 р. Приготування Вытопите весь жир з скибочок бекону. Сам бекон перекладіть на серветку, а на смальці, спершу обсмажте яловичину, а потім і овочі. Овочі посипте борошном, доповніть паприкою, часником, чебрецем і лавром. Залийте все томатами у власному соку і бульйоном. Поверніть в жаровню м'ясо, а слідом за ним покладіть кубики картоплі. Розмістіть жаровню в розігрітій до 155 градусів духовці 3 години.