Солодкий плов - традиційне і дуже популярна страва вірменської кухні, що прийшло до нас зі Сходу. У порівнянні з м'ясним стравою, він виходить не менш смачний - кожен плов хороший по-своєму. Це ласощі ідеально підійде вегетаріанцям, а також всім тим, хто витримуємо пост. Сухофрукти для приготування плову можна використовувати абсолютно будь-які. Давайте не будемо втрачати з вами часу, і дізнаємося деякі оригінальні рецепти приготування цього дивовижного страви.
Солодкий плов у гарбузі
Інгредієнти: гарбуз маленька - 1 шт.; груша - 1 шт.; родзинки - 2 ст. ложки; рис - 05 склянки; лимон - 05 шт.; мускатний горіх - щіпка; ванілін - за смаком; фруктовий сироп - за бажанням. Приготування Рис відварюємо до напівготовності і залишаємо охолоджуватися. Гарбуз ретельно миємо, акуратно і рівно зрізаємо кришечку, ложкою видаляємо прожилки і насіння. Гострим ножем обрізаємо частину м'якоті - так, щоб не пошкодити стінки. Родзинки промиваємо, змішуємо з рисом і грушею, нарізаного маленькими кубиками. Потім додаємо в плов дрібно порубану гарбузову м'якоть і за бажанням - підсолоджувач. Збризкуємо все лимонним соком, посипаємо спеціями і перемішуємо.
Після цього щільно начиняємо гарбуз солодким пловом, накриваємо її ж кришечкою, загортаємо у фольгу і випікаємо близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Потім фольгу трохи відкриваємо, а гарбуз ще хвилин 10 тримаємо в духовці. Страва буде повністю готове, коли гарбузова кришечка підрум'яниться і легко буде протикаться ножем. Подаємо страву в гарбузі гарячим або холодним, акуратненько розрізавши, як пиріг на частини.
Солодкий плов азербайджанською
Інгредієнти: курага - 100 г; ізюм - 100 г; горіхи - 100 г; вершкове масло; рис - 1 ст.; вода - 2 ст.; борошно; шафран. Приготування Рис ретельно промиваємо і протягом 5 годин вимочуємо в теплій підсоленій воді. Потім у великій каструлі доводимо до кипіння воду, солимо, після чого кидаємо в неї крупу. Варимо рис до напівготовності.
Цим часом, з борошна і води робимо звичайне примітивне тісто і розгортаємо його в млинець. Зварений рис відкидаємо на друшляк і тут же заливаємо крутим окропом, щоб змити з нього залишки крохмалю.
Дно глибокої каструлі змащуємо вершковим маслом, на дно кладемо блін, а потів викладаємо рис, закриваємо кришкою і на маленькому вогні доводимо його до готовності.
Поки рис нудитися, загортаємо у фольгу горіхи, курагу, родзинки і шматочок масла. Приготовлену таким чином «закрутку» кладемо в каструлю з рисом і залишаємо на 30 хвилин.
А ми поки що займемося з вами приготуванням шафрану: розтираємо щіпку спецій в ступці, заливаємо крутим окропом і даємо настоятися. Тепер відкриваємо каструльку, поливаємо топленим маслом і приготованим шафраном. Знову закриваємо і витримуємо ще хвилин 10. Ось і все, плов готовий! Сухий і розсипчастий рис викладаємо гіркою на велике блюдо, з «закрутки» висипаємо вміст і прикрашаємо сухофруктами плов.
Рецепт солодкого плов з сухофруктами
Інгредієнти: рис - 3 ст.; курага - 100 г; чорнослив - 100 г; масло вершкове - 100 г; цукор і сіль - за смаком. Приготування Давайте розберемо ще один варіант, як приготувати солодкий плов? Сухофрукти промиваємо, курагу нарізаємо скибочками. Рис теж промиваємо і замочуємо на кілька годин. В товстій каструлі розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому рис близько 3-х хвилин, безперервно помішуючи. Потім заливаємо його гарячою водою, підсолюємо за смаком, змішуємо рис з сухофруктами, додаємо 2 ст. ложки цукрового піску і тушкуємо 30 хвилин на повільному вогні, не заважаючи.
Рецепт солодкого плову з родзинками
Інгредієнти: ізюм - 100 г; рис - 2 ст.; вода - 4 ст.; курага - 100 г; цукор - за смаком; яблуко - 1 шт.; кориця. Приготування У ємність мультиварки кладемо масло, заздалегідь вимиті сухофрукти і порізаний скибочками яблуко. Посипаємо все за смаком цукровим піском і обсмажуємо протягом 20 хвилин на режимі «Випічка». Після сигналу готовності додаємо промитий рис, заливаємо водою і готуємо страву в режимі «Плов до готовності. При бажанні в солодкий плов з яблуками можете додати гарбуз або грушу. Наш плов в мультиварці готовий!