Хашлама являє собою композиційне страва вірменської кухні з овочів і м'яса, протушенных в казані до м'якості. Найчастіше таку страву готують з яловичиною, але при бажанні можна використовувати і інші сорти м'яса, чим ми і скористаємося і зробимо хашламу з куркою. Завдяки ніжній текстурі м'яса птиці блюдо приготується набагато швидше традиційного варіанту , що не завадить йому бути не менш смачним, насиченим і апетитним.
Як приготувати хашламу з курки з картоплею?
Інгредієнти: куряче м'ясо без шкіри – 860 р; картопля середнього розміру – 6-7 шт.; ріпчасті цибулини – 280 м; помідори стиглі свіжі – 780 г; перці солодкі болгарські – 380 г; печериці свіжі – 210 г; часникові зубці – 3-4 шт.; очищена вода або бульйон – 190 мл; вино сухе біле – 70 мл; чорний свіжозмелену перець – 1 середня щіпка; велика сіль; улюблені спеції хмелі-сунелі – 1 велика щіпка; зелень базиліка або петрушки – 1 невеликий пучок. Приготування Основний обсяг роботи при приготуванні хашлама зводиться до підготовки овочів. Інші етапи не віднімуть у вас багато часу. Отже, промиваємо картопля, помідори, перці і гриби під проточною водою і трохи обсушуємо. Потім позбавляємо бульби картоплі і свіжі томати від шкірки і ріжемо на кубики або часточки. Перець болгарський очищаємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і розрізаємо на смужки, а ріпчасті цибулини звільняємо від лушпиння і шаткуємо кільцями або півкільцями. Розрізаємо на четвертинки або подрібнюємо пластинами грибочки, а часникові зубчики дрібно рубаємо ножем. Також готуємо куряче м'ясо. Краще всього використовувати курячі ніжки або стегна, попередньо знявши з них шкуру. М'ясо приправляємо спеціями на свій вибір або хмелі-сунелі, підсолюємо і даємо йому кілька хвилин промаринуватися.
Тепер залишилося лише скласти овочі і м'ясо в казан шарами. Першими викладаємо цибульні кільця, а на них промаринованное куряче м'ясо. Потім розподіляємо поверх курки шар перцю болгарського і томати, на які викладаємо картоплю, гриби і часник. Завершуємо композицію нарубаної свіжої зеленню. Не забуваємо в процесі укладання овочі підсолити за смаком і приправити перцем. Після цього вливаємо в каструлю змішану з сухим вином воду або бульйон, даємо вмісту закипіти на середньому вогні, прикриваємо посудину кришкою і тушкуємо протягом години, не заважаючи.
Як готувати хашламу з курки в мультиварці?
Інгредієнти: куряче м'ясо – 860 р; баклажани – 280 м; кабачки – 280 м; картопля – 225 г; ріпчасті цибулини – 180 г; помідори стиглі свіжі – 760 г; перці солодкі болгарські – 280 м; морква – 85 м; часникові зубці – 2-3 шт.; вино сухе біле – 80 мл; чорний свіжозмелену перець – 1 середня щіпка; велика сіль; хмелі-сунелі – 10 г; зелень базиліка або петрушки – 1 невеликий пучок. Приготування Особливо смачною і насиченою хашлама з куркою виходить в мультиварці. Для її приготування куряче м'ясо промиваємо, обсушуємо, приправляємо сіллю, перцем, закладаємо в ємність мультикастрюли і вмикаємо прилад, налаштувавши його на режим «Смаження» або «Випічка». Коли птах трохи підрум'яниться, додаємо
кільця очищеного ріпчастої цибулі, а потім викладаємо очищені й розрізані на часточки картопляні бульби. Наступним шаром розподіляємо моркву і баклажани, розрізавши їх на гуртки або полукружки. Тепер додаємо кабачки, нарізавши їх також як і баклажановые плоди, викладаємо смужки болгарського перцю і часточки свіжих томатів. На завершення кидаємо дрібненько нарубаний часник і вливаємо вино. Кожен овочевий шар при закладці в ємність мультиустройства присмачую сіллю і хмелі-сунелі. Переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і виставляємо таймер на одну годину. По закінченні часу додаємо в чашу пристрої з стравою свіжу зелень і даємо йому настоятися протягом десяти хвилин в режимі «Підігрів».