Тануть у роті чашечки з ніжного тіста, звареного на пару з начинкою з м'яса, гарбуза, картоплі - ось що таке манти. Прийшло це страва до нас із Середньої Азії, і настільки прижилося, що зараз у багатьох сім'ях, можна зустріти мантоварку. Манти готують з різноманітними начинками і в цьому рецепті ми розберемося як готувати манти з гарбузом.
Про що ви повинні пам'ятати при приготуванні мантів:
щоб манти не прилипали до дна пароварки, занурте їх заснування у блюдечко з маслом; традиційно в манти додають такі спеції, як зіра, часник, кмин, перець червоний і чорний. манти на пару готуються приблизно 40 хвилин. Манти з гарбузом і м'ясом
Такі манти з м'ясом і гарбузом дуже гарні: соковиті, ніжні, а запах! Збігаються на кухню всі домочадці, питати, а що це таке смачне готується.
Інгредієнти: борошно - 400 г; вода - 05 склянки; баранина - 400 г; гарбуз - 200 г; цибуля велика - 3 шт.; спеції - за смаком. Приготування Тісто для мантів готують прісне, але є невеликий секрет, щоб воно було особливо ніжним і еластичним, його заварюють окропом. Невелику кількість борошна інтенсивно розмішують і ллють окріп. Потім, коли руках вже не буде так гаряче, підмішують решту борошно в м'яке круте тісто і залишають його відпочити.
Баранину рубають шматочками або перемелюють, тоді ви отримаєте не менш смачний рецепт мантів з фаршем і гарбузом. Гарбуз нарізають дрібними кубиками, як і цибуля. На дві частини м'яса зазвичай беруть одну частину цибулі. Додають за смаком спеції і сіль.
На квадратики тонко розкатаного тіста (10х10 см) викладають гіркою начинку і з'єднують протилежні кути.
Манти готують в мультиварці або мантоварке, а подають з соусом, сметаною і зеленню.
Манти з гарбузом по-узбецьки
Як приготувати манти з гарбузом? Точно так само, як і манти з гарбузом і м'ясом. Різниця лише у складі начинки.
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; курдючне сало - 100 г; цибуля - 4 шт.; цукор - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Натерти гарбуз, сало і цибулю порізати дрібно. Перемішати зі спеціями. Ліпити манти, передчуваючи задоволення.
Манти з гарбузом і картоплею
Картопля вбирає в себе сік гарбуза, і виходить дуже смачна, в міру рідка начинка.
Інгредієнти: гарбуз; цибуля - 4 шт.; картопля - 3 шт.; сіль, спеції - за смаком. Приготування Поріжте дрібними кубиками гарбуз. Так само нарізаємо картоплю і цибулю. Пропорції картоплі і гарбуза 1:1 а ось лука треба брати побільше, так буде смачніше. Якщо любите більш ситний варіант, додайте в начинку курдючне сало. Солимо й додаємо спеції. Даємо начинці настоятися і ліпимо манти.
Страва з ароматними, гарячими мантами, стікаючи соком. Важко втриматися, щоб не з'їсти подвійну порцію.