Лагман - досить популярне національне середньоазіатську страва народів, що проживають в Казахстані, Китаї та Киргизії. Ми пропонуємо вам поринути у традиції цих країн і приготувати смачний і ситний лагман з курки, який все неодмінно оцінять по достоїнству.
Рецепт лагмана з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 800 г; цибулина - 2 шт.; макарони «Гнізда» - 250 г; помідор - 2 шт.; аджика - 1 ч. ложка; олія оливкова - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати лагман з куркою. М'ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками невеликої величини. Цибулини чистимо від лушпиння, шаткуємо півкільцями. Морква промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо невеликими кубиками. Помідори обдаємо окропом, обережно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть дрібними шматочками.
Макарони «Гнізда» відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Далі беремо велику сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо і викладаємо курячі шматочки. Обсмажуємо до золотавої скоринки протягом 15 хвилин. Потім додаємо до м'яса порізану цибульку, перемішаємо і пасеруємо ще 10 хвилин.
Після цього висипаємо морква, приправляємо все чорним перцем горошком, викладаємо аджику , розмішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10. У самому кінці приготування додаємо порізані помідори і кілька ложок томатної пасти. Готовий лагман з курки по-узбецьки солимо до смаку, перемішуємо, викладаємо в сковороду готові макарони і розкладаємо по порційних тарілках.
Лагман з курки
Інгредієнти: філе куряче - 1 кг; олія рослинна; спеції; цибулина - 2 шт.; часник - 3 зубчики; бульйон - 1 ст.; перець болгарський - 1 шт.; макаронні вироби; баклажани - 2 шт.; білокачанна капуста - 400 г; морква - 1 шт.; помідор - 3 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; приправи. Приготування Давайте розберемо ще один варіант, як готувати лагман з курки. Філе промиваємо, нарізаємо довгими шматочками і обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо нашатковану капусту і тушкуємо на маслечко хвилин 10. В окремій сковороді пасеруємо окремо: моркву, нарізану соломкою цибулю - півкільцями, перекладаємо їх у тарілочку; баклажани і болгарський перчик, нарізану соломкою, обсмажуємо помідори, нарізані часточками. Тепер всі овочі додаємо до м'яса, солимо, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин. Відварюємо макарони в підсоленій воді і подаємо на стіл разом з приготовленими овочами і м'ясом.
Лагман з курки в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; томатна паста - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; вода; морква - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; картопля - 2 шт.; редька - 05 шт.; локшина; спеції, часник - за смаком. Приготування Рецепт готування лагмана з куркою в мультиварці досить простий. Цибулю, моркву, часник чистимо, подрібнюємо, перекладаємо в
чашу, додаємо трохи масла й обсмажуємо 5 хвилин. Потім додаємо в каструлю нарізану шматочками курку і готуємо на режимі «Смаження» до тих пір, поки м'ясо не змінить свій колір. Після цього викладаємо нашатковану соломкою редьку, подрібнену картоплю, помідори і перчик з томатною пастою. Заливаємо все водою, приправляємо спеціями і солимо за смаком.
Готуємо на програмі «Гасіння» приблизно одну годину. В іншій ємності окремо відварюємо локшину для лагмана. На сервірувальні тарілки викладаємо спочатку локшину, а потім зверху всі інші інгредієнти з мультиварки. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву за бажанням свіжою зеленню.