Вернуться назад Распечатать

Манти з картоплею

Манти з картоплею
Манти - популярний традиційне блюдо азіатської кухні, улюблене всьому світу. Готують їх у спеціальній невеликий каструльці, яка називається мантоварка. Кожен з нас хоч раз, але спробував це смачне, ситне і соковите блюдо. Сьогодні ми хочемо поділимося з вами кількома оригінальними рецептами приготування мантів з картоплею.

Манти з грибами і картоплею


Інгредієнти:

  • борошно - 4 ст.;

  • картопля - 3 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • печериці - 300 г;

  • вода - 1 ст.;

  • цибулина - 1 шт.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, вливаємо воду, додаємо сіль і замішуємо однорідне тісто. Потім даємо йому трохи відпочити. А цим часом ставимо на вогонь нижню частину мантоварки, наповнену водою. Далі переходимо до приготування начинки: картоплю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю і гриби обробляємо і дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти змішуємо, підсолюємо і перемішуємо.
    Тепер розкачуємо тісто у великий пласт, розрізаємо на квадрати, викладаємо на кожен начинку і з'єднуємо хрест-навхрест краю. Деко мантоварки змащуємо рослинним маслом, викладаємо манти і відварюємо їх 30 хвилин до готовності. Подаємо страву зі сметаною або іншим соусом.

    Манти з гарбузом і картоплею


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 300 г;

  • цибулина - 3 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • спеції;

  • борошно - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Отже, гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю з картоплею чистимо і шаткуємо скибочками. Змішуємо підготовлені овочі в глибокій мисці, додати за смаком сіль і зіру . Все добре перемішуємо, наливаємо рослинне масло і залишаємо фарш, щоб він як слід, просочився спеціями.
    Тепер давайте займемося тестом. Для цього висипаємо в каструлю борошно, робимо зверху лунку і поступово вливаємо холодну підсолену воду. Замісивши однорідне тісто, виймаємо його на стіл і починаємо місити протягом 20 хвилин. У нижню частину мантоварки наливаємо воду і ставимо каструльку на плиту. Потім тісто розрізаємо на шматочки, формуємо коржики і тонко розкачуємо їх. У центр кожної викладаємо начинку, формуємо манти, занурюємо їх у рослинне масло, налите в блюдечко. Після цього перекладаємо їх на круги мантоварки і готуємо при щільно закритій кришці хвилин 30-35.
    Готові пісні манти з картоплею акуратно перекладаємо у велике блюдо, рясно поливають вершковим маслом або змащуємо сметаною.

    Манти з куркою та картоплею


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 800 г;

  • яловичина - 300 г;

  • цибулина - 4 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 6 шт.;

  • пельменний тісто;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування мантів з картоплею, спочатку робимо начинку. Для цього м'ясо і куряче філе обробляємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки. Моркву, картоплю і цибулю чистимо і поки відкладаємо в сторону. Потім м'ясо, філе і моркву перекручуємо через м'ясорубку, використовуючи велику решітку. Цибулю і картоплю нарізаємо ножем на дрібні кубики. Всі інгредієнти висипаємо до м'яса, солимо і посипаємо за смаком перчиком.
    Манти з картоплею

    Замішуємо однорідний фарш і прибираємо його на 30 хвилин у холодильник. Готове пельменний тісто розкачуємо, нарізаємо на шматочки і проминаем в борошні з двох сторін. Далі розгортаємо в круглі пласти і викладаємо на середину трохи начинки.
    Далі переходимо до формування мантів. Для цього защепляем спочатку серединку тесту, а потім краю. Таким способом ліпимо все манти, перекладаємо їх у мантоварку і ставимо варитися на середньому вогні 25 хвилин. Після закінчення часу перекладаємо в тарілку, рясно поливаємо сметаною і подаємо до столу.