Манти - популярний традиційне блюдо азіатської кухні, улюблене всьому світу. Готують їх у спеціальній невеликий каструльці, яка називається мантоварка. Кожен з нас хоч раз, але спробував це смачне, ситне і соковите блюдо. Сьогодні ми хочемо поділимося з вами кількома оригінальними рецептами приготування мантів з картоплею.
Манти з грибами і картоплею
Інгредієнти: борошно - 4 ст.; картопля - 3 шт.; сіль - 1 ч. ложка; печериці - 300 г; вода - 1 ст.; цибулина - 1 шт. Приготування Борошно просіваємо, вливаємо воду, додаємо сіль і замішуємо однорідне тісто. Потім даємо йому трохи відпочити. А цим часом ставимо на вогонь нижню частину мантоварки, наповнену водою. Далі переходимо до приготування начинки: картоплю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю і гриби обробляємо і дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти змішуємо, підсолюємо і перемішуємо.
Тепер розкачуємо тісто у великий пласт, розрізаємо на квадрати, викладаємо на кожен начинку і з'єднуємо хрест-навхрест краю. Деко мантоварки змащуємо рослинним маслом, викладаємо манти і відварюємо їх 30 хвилин до готовності. Подаємо страву зі сметаною або іншим соусом.
Манти з гарбузом і картоплею
Інгредієнти: гарбуз - 300 г; цибулина - 3 шт.; картопля - 3 шт.; спеції; борошно - 2 ст.; вода - 1 ст.; олія рослинна. Приготування Отже, гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Цибулю з картоплею чистимо і шаткуємо скибочками. Змішуємо підготовлені овочі в глибокій мисці, додати за смаком сіль і зіру . Все добре перемішуємо, наливаємо рослинне масло і залишаємо фарш, щоб він як слід, просочився спеціями.
Тепер давайте займемося тестом. Для цього висипаємо в каструлю борошно, робимо зверху лунку і поступово вливаємо холодну підсолену воду. Замісивши однорідне тісто, виймаємо його на стіл і починаємо місити протягом 20 хвилин. У нижню частину мантоварки наливаємо воду і ставимо каструльку на плиту. Потім тісто розрізаємо на шматочки, формуємо коржики і тонко розкачуємо їх. У центр кожної викладаємо начинку, формуємо манти, занурюємо їх у рослинне масло, налите в блюдечко. Після цього перекладаємо їх на круги мантоварки і готуємо при щільно закритій кришці хвилин 30-35.
Готові пісні манти з картоплею акуратно перекладаємо у велике блюдо, рясно поливають вершковим маслом або змащуємо сметаною.
Манти з куркою та картоплею
Інгредієнти: куряче філе - 800 г; яловичина - 300 г; цибулина - 4 шт.; морква - 2 шт.; картопля - 6 шт.; пельменний тісто; спеції. Приготування Для приготування мантів з картоплею, спочатку робимо начинку. Для цього м'ясо і куряче філе обробляємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки. Моркву, картоплю і цибулю чистимо і поки відкладаємо в сторону. Потім м'ясо, філе і моркву перекручуємо через м'ясорубку, використовуючи велику решітку. Цибулю і картоплю нарізаємо ножем на дрібні кубики. Всі інгредієнти висипаємо до м'яса, солимо і посипаємо за смаком перчиком.
Замішуємо однорідний фарш і прибираємо його на 30 хвилин у холодильник. Готове пельменний тісто розкачуємо, нарізаємо на шматочки і проминаем в борошні з двох сторін. Далі розгортаємо в круглі пласти і викладаємо на середину трохи начинки.
Далі переходимо до формування мантів. Для цього защепляем спочатку серединку тесту, а потім краю. Таким способом ліпимо все манти, перекладаємо їх у мантоварку і ставимо варитися на середньому вогні 25 хвилин. Після закінчення часу перекладаємо в тарілку, рясно поливаємо сметаною і подаємо до столу.