Сьогодні ми вам розповімо, як готувати папрікаш з курки. Це страва угорської кухні освіжить ваше меню своїм чудовим пряним смаком і чудовим ароматом.
Папрікаш з курки по-угорськи - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 950 г; солодкий болгарський перець – 450 г; помідори – 350 г; томатний сік – 200 г; сметана – 240 г; борошно пшеничне – 30 г; часник – 1 велика головка; ріпчаста цибуля – 150 г; рослинна рафінована або олія оливкова – 55 мл; перець чилі мелений – 5 г або по смаку; мелена солодка паприка – 40 г; сіль – за смаком; мелений перець – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування У сотейнику або глибокій сковороді з товстим дном пасеруємо на розпеченому маслі попередньо очищений і нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю. Вимите і обсушенное філе курячої грудки ріжемо на шматочки середнього розміру і закладаємо до золотистого лучку. Даємо м'яса підрум'янитися, і додаємо мелений перець чилі або невеликий стручок гіркого перцю. Солодкі болгарські перці миємо, чистимо від плодоніжок і насіннєвих коробок, нарізаємо досить великими шматочками, аналогічними за розміром курячим скибочкам, і також закладаємо в сковороду. Витримуємо на вогні ще пару хвилин, додаємо перетерті свіжі помідори, попередньо позбавлення від шкурок, і вливаємо томатний сік.
Приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем і солодкої паприкою, видавлюємо через прес заздалегідь очищений часник і припускаємо під кришкою на помірному вогні тридцять хвилин.
Після закінчення часу додаємо сметану, змішану з борошном, перемішуємо, при необхідності досолює і готуємо ще десять хвилин.
Подаємо страву з відварною картоплею або рисом, приправивши свіжою зеленню.
Папрікаш з куркою і грибами в мультиварці
Інгредієнти: куряче м'ясо – 950 г; солодкий болгарський перець – 250 г; помідори – 450 г; гриби – 250 г; сметана – 190 г; часник – 4 зубчики; ріпчаста цибуля – 150 г; рослинна рафінована або олія оливкова – 55 мл; біле сухе вино – 200 мл; мелена солодка паприка – 40 г; сіль – за смаком; мелений перець – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування У ємності мультиварки, налаштованої на режим «Смаження» або «Випічка», підрум'янюємо на рослинному маслі
очищений і нарізаний лук і часник, потім закладаємо підготовлені належним чином шматочки курячого м'яса і гриби і також обсмажуємо.
Потім додаємо болгарський перець, нарізаний не дуже дрібно, протерті свіжі помідори, вливаємо вино, приправляємо страву сіллю, перцем, солодкою паприкою і готуємо п'ятдесят хвилин, переключивши пристрій на режим «Гасіння».
За десять хвилин до завершення процесу приготування додаємо сметану.
При подачі присмачую блюдо свіжою зеленню.