Пропонуємо вам рецепти приготування казково смачних і ніжних угорських ватрушок з сиром. Така випічка, безсумнівно, підніме настрій і стане кращим варіантом до чашечки ранкової кави або прикрасить будь-чаювання.
Угорські ватрушки з сиром з листкового тіста - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 500 г; молоко – 200 мл; дріжджі свіжі – 20 г; маргарин вершковий або масло – 375 г; цукровий пісок – 55 г; яйця – 2 шт.; Для начинки:
сир – 450 г; яйця – 1 шт.; цукровий пісок – 90-120 г; ванільний цукор – 10 г; цедра одного лимона. Приготування Першим ділом рубаємо вершкове масло або маргарин, змішуємо зі ста грамами борошна, розкачуємо трохи качалкою між двома шарами плівки і поміщаємо отриманий прямокутний брус на деякий час в холодильник.
Для опари розчиняємо дріжджі в теплому молоці з цукром і даємо постояти двадцять хвилин в теплі. Потім додаємо збите з цукровим піском і сіллю яйце і один жовток, всипаємо просіяне борошно і заводимо м'яке тісто. Залишаємо його на годину-півтора в теплі. Тим часом перетираємо сир і змішуємо його з цукровим піском, ванільним цукром, лимонною цедрою і збитим яйцем. Якщо виходить рідко, додаємо манну крупу або панірувальні сухарі.
Тісто, що підійшло обминаємо, розкачуємо на припыленной борошном поверхні, по центру поміщаємо масляний брус, підверніть краї тіста і ретельно защипуємо конвертом. Швидко розгортаємо його, звертаємо ще раз розкачуємо. Повторюємо процедуру ще як мінімум два рази. Востаннє розкачуємо тісто до отримання пласта товщиною приблизно п'ять міліметрів, розрізаємо на квадрати зі стороною приблизно десять сантиметрів, накладаємо начинку і стуляємо протилежні кути конвертиком.
Розміщуємо ватрушки на промасленому деку, даємо час на расстойку, приблизно двадцять хвилин, а потім промазуємо жовтком і визначаємо в прогріту до 175 градусів духовку до бажаного ступеня підрум'янення.
По готовності даємо ватрушкам охолонути, і притрушиваем цукровою пудрою.
Швидкі угорські ватрушки з готового листкового тіста з сиром - рецепт
Інгредієнти: тісто листкове – 450 г; яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 110 г; сир – 450 г; пшеничне борошно; цедра одного лимона; вершкове масло; цукрова пудра. Приготування Даємо розморозитися багатошаровому тесту, а потім розкачуємо його на притрушенной борошном поверхні для отримання пласта товщиною приблизно п'ять міліметрів. Розрізаємо отриманий пласт на квадрати зі стороною приблизно десять сантиметрів.
Для начинки сир протираємо через дрібне ситечко або пробиваємо блендером до однорідності, змішуємо з двома яйцями і цукровим піском. Додаємо цедру одного лимона, відокремлюємо білки від двох яєць, збиваємо їх в
щільну піну і також акуратно вводимо в сирну суміш.
Накладаємо ложкою начинку на кожен квадрат тесту і підверніть протилежні куточки догори, трохи зволожуємо їх водою і защипуємо для отримання подібності конвертика. Розміщуємо вироби на промазанном вершковим маслом деко, даємо їм десять хвилин на расстойку, а потім змащуємо жовтком і визначаємо в попередньо прогрітий до 200 градусів духовку на п'ятнадцять-двадцять хвилин або до бажаної рум'яності.
По готовності даємо ватрушкам трохи охолонути, притрушиваем цукровою пудрою і можемо подавати.