Взагалі, гуляш відноситься до страв угорської кухні, і, по суті, є густим супом. Традиційно його готують з яловичини або телятини. Але з курки блюдо виходить дуже смачним, не гірше, ніж гуляш з індички . Це і перше, і друге страву в одній особі, причому дуже ситне і апетитне, тому в цій статті ми розповімо вам, як зробити гуляш з курки.
Гуляш з курки в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 800 г; цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; солодкий перець - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст. ложка; соняшникова олія - 50 мл; лавровий лист, сіль, спеції - за смаком. Приготування Моркву нарізаємо полукружками або кубиками, цибулю - півкільцями або за своїм бажанням. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, висипаємо цибулю з морквою і в режимі «Випічка» готуємо 10 хвилин, додаємо нарізану півкільцями, солодкий перець (буде гарно, якщо перчик червоного кольору), перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
Поки овочі в мультиварці, займаємося куркою: філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками бажаної величини. Додаємо його до овочів, солимо, перчимо, додаємо лавровий лист та інші спеції за смаком. Томатну пасту розчиняємо в 3 ст. ложках води, кладемо трохи борошна, ще раз перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю курку з овочами. При бажанні ще можна додати зубчик часнику, пропущеного через прес. У режимі «Гасіння» готуємо 2 5 години. Після того, як почуєте звуковий сигнал, не поспішайте відкривати чашу мультиварки, нехай гуляш з філе курки ще трохи настоїться. Перед подачею на стіл можете злегка страву притрусити дрібно нарізаною зеленню кропу.
Гуляш з курки зі сметаною
Якщо у вас немає мультиварки, нічого страшного, смачний гуляш з курки можна приготувати і на звичайній сковороді.
Інгредієнти: філе курки - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; вода - 2 ст. ложки; сметана 70 г; сіль, перець, сушений базилік - за смаком; оливкова олія для обсмажування. Приготування Попередньо промите і обсушенное куряче філе нарізаємо шматочками, обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до появи рум'яної скоринки. Туди ж додаємо моркву, нарізану соломкою і подрібнену цибулю. Тушкуємо на невеликому вогні до того моменту, коли овочі придбають золотистий відтінок. Тепер змішуємо сметану з водою і виливаємо цю суміш в сковороду, перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо сушений базилік і під кришкою доводимо страву до готовності.
Як готувати гуляш з курки з грибами?
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; печериці - 200 г; морква (середня) - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сметана - 120 г; томатна паста - 50 р; борошно - 1 ст. ложка; бульйон - 200 мл; сіль, чорний мелений перець, сушена зелень - за смаком. Приготування Гриби промиваємо під проточною водою, обсушуємо і нарізаємо великими шматочками. Цибулю з морквою ріжемо середніми кубиками. Заздалегідь підготовлене філе ріжемо шматочками такого ж розміру, як і гриби. Викладаємо його на сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо до рум'яності, потім додаємо цибулю і моркву, продовжуємо обсмажувати на невеликому вогні. Потім висипаємо гриби, а ще хвилин через 5 заливаємо все бульйоном, солимо, перчимо, насипаємо трохи сушеної зелені, перемішуємо і готуємо під кришкою близько 15 хвилин.
Тим часом сметану змішуємо з томатною пастою, додаємо воду, борошно, ретельно вимішуємо, щоб не було грудочок, і виливаємо цю суміш в сковороду. Тушкуємо ще хвилин 10 після чого можна вимикати - гуляш з курки з грибами готовий.
Як бачите, в приготуванні гуляшу з курки немає нічого складного. Все просто і доступно, а блюдо виходить дуже смачним і ситним. Подавати його можна і з відварною картопляним пюре, і з кашами, і з макаронами. Ну а якщо ви все ж таки віддаєте перевагу справжній гуляш, то радимо вам переглянути статтю «Як приготувати гуляш з яловичини?» .