Якщо ви хочете побалувати себе і своїх близьких незвичайним і смачною випічкою, спробуйте приготувати угорську ватрушку з наведених нижче рецептами, і вона стане одним із ваших улюблених десертів.
Угорські ватрушки з листкового тіста
Угорські ватрушки з сиром з готового листкового тіста готуються досить швидко, але результат - просто пальчики оближеш.
Інгредієнти: листкове тісто - 400 г; яйця - 2 шт.; сир - 300 г; білки - 2 шт.; цукор - 1/2 ст.; лимон - 1 шт.; цукрова пудра - для посипання. Приготування Тісто розморозьте і розкачайте товщиною приблизно 05 см, наріжте його на квадрати розміром 10х10. Сир протріть через сито, яйця розітріть з цукром і з'єднайте з сиром. Додайте до них цедру лимона і збиті в тугу піну білки. У вас повинна вийти маса по консистенції як густа сметана.
Покладіть по ложці начинки на середину квадратів з тіста, з'єднайте краї зверху у формі «будиночка». Залиште ватрушки на 15 хвилин, а потім поставте в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 15-20 хвилин. Готові вироби посипте цукровою пудрою.
Угорська ватрушка в мультиварці
Якщо у вас на кухні є мультиварка, ми розповімо, як приготувати з її допомогою угорську ватрушку.
Інгредієнти: сир - 500 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 150 г; цукор - 1 ст.; ванільний цукор - 15 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; сметана 10% - 4 ст. ложки; борошно - 15 склянки; згущене молоко - 200 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки. Приготування Збийте яйця з цукром і додайте до них перетертий сир і ванільний цукор. Окремо з'єднайте борошно, тверде вершкове масло і розпушувач. Каструлю мультиварки змастіть рослинною олією, посипте 1/3 суміші борошна і масла, потім викладіть 2-3 ст. ложки сирної маси і разравняйте. Повторіть цю маніпуляцію кілька разів, останній шар повинен бути олійно-борошняної.
Виберіть режим «Випічка» і готуйте ватрушку 1 година 20 хвилин. Готовий виріб полийте сумішшю з сметани, згущеного молока і цукрової пудри.