Вернуться назад Распечатать

Люля-кебаб з свинини - рецепт

Люля-кебаб з свинини - рецепт
Люля-кебаб традиційно вважається азербайджанським стравою. Але, тим не менш, цей рецепт можна зустріти в національної грузинської, а також турецької, узбецької кухні.
В Азербайджані, Узбекистані та Туреччини м'ясні блюда, в основному, готуються з використанням баранини і меншою мірою з яловичини або птиці.
У грузинської національної кухні зустрічаються рецепти приготування люля-кебаб з свинини.
Роблять кебаби на мангалі на грилі і навіть в духовці. Звичайно, саме смачне і ароматне м'ясо виходить на відкритому вогні.
І правда найкращий відпочинок - це пікнік на свіжому повітрі, з найкращими друзями, де-небудь далеко від шуму і суєти великого міста. А хіба пікнік може обійтися без приготованих страв на вогнищі? Шашлики, барбекю, люля-кебаб, запечені на спеку гриби, овочі, особливо печена картопелька самі вірні супутники поїздок на природу.
Щоб пікнік пройшов на славу, рекомендуємо вам включити в своє меню, наші рецепти приготування люля-кебаб з свинини.

Люля-кебаб з свинячого м'яса з грибами


Інгредієнти:

  • свинина з прожилками жиру - 600 г;

  • зварені гриби - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 100 г;

  • цибулю зелений - 100 р;

  • будь-яке рослинне масло - 1 столова ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо під проточною водою, віджимаємо і перемелюємо разом з грибами і нарізаним на великі частини ріпчастою цибулею. Скільки потрібно солимо і перчимо. Відставляємо приготований фарш у прохолодне місце мінімум на годину.
    Пізніше з фаршу формуємо окремі ковбаски, збризкуємо рослинним маслом і обсмажуємо на решітках над розпеченим вугіллям, періодично перевертаючи, до золотистої рум'яної скоринки. Перед тим як ставити на стіл, готовий люля-кебаб щедро посипаємо дрібно нарізаними пір'ям зеленого лука.
    Наступний рецепт можна зробити не тільки на багатті, але і вдома в духовці.

    Люля-кебаб з свинини, приготований у фользі


    Інгредієнти:

  • м'ясо свиняче - 800 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • зубчики часнику - 2 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • зелень петрушки і кінзи - по 1 невеликому пучку;

  • сіль, червоний і чорний мелений перець.


  • Приготування
    М'ясо з цибулею подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Через часникодавку пропускаємо зубчики часнику, зелень дрібно рубаємо. Все додаємо до м'яса. Вбиваємо яйце, солимо і перчимо за власним смаком.
    З уже готового фаршу формуємо валики і протикаємо їх дерев'яними шампурами. Потім кожен кебаб загортаємо у фольгу. Запікаємо на спеку розпечених вугіль, час від часу перевертаючи. Готові кебаби знімаємо з шампурів на блюдо. Для подачі на стіл, м'ясо посипаємо дрібно нарубаною зеленню.

    Рецепт люля-кебаб з свинини на багатті


    Інгредієнти:

  • жирне свиняче м'ясо - 250 г;

  • м'якоть білого хліба - 20 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 20 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - 150 мл;

  • тонкий лаваш - 1 шт.;

  • петрушка, кінза, зелена цибуля - по 1 пучку;

  • кориця, сіль, перець.


  • Приготування
    Замочуємо В молоці білий хліб, через 5 хвилин виймаємо і віджимаємо. Подрібнюємо часник. М'ясо спочатку пропускаємо через м'ясорубку, а потім перемішуємо з яйцем і розмоченим хлібом. Кладемо часник, корицю, перець, сіль. Добре збиваємо фарш. Формуємо з нього невеликі валики, змащуємо майонезом, нанизуємо на дерев'яні палички. Обсмажуємо з усіх боків на мангалі або грилі до повної готовності. Коли люля-кебаби покриються апетитною золотистою скоринкою, витягуємо з них дерев'яні палички і загортаємо в нарізані листи лаваша. Для краси обсипаємо дрібно нарубаною зеленню.
    Ну і який же люля-кебаб без гострої підливи.
    Гострий соус
    Люля-кебаб з свинини - рецепт

    Інгредієнти:

  • помідор - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • солодкий і гострий перець - по одному.


  • Приготування
    Помідор, часник і перець перемелюємо на м'ясорубці, солимо і подаємо до столу.
    Другим варіантом для соусу люля-кебаб зі свинини можна запропонувати наршараб - уварений до третини свого початкового обсягу, гранатовий сік.