Люля-кебаб - страва повністю складається з м'яса, а точніше з фаршу, приготування якого вимагає особливих навичок і уваги до дрібниць. Для кебаба фарш повинен бути не просто смачним, він повинен мати правильну консистенцію і аромат. Про тонкощі приготування такої страви з фаршу як люля-кебаб ми поговоримо в цій статті.
Люля-кебаб з курячого фаршу
Раніше нам вже доводилося знайомитися з рецептом класичного люля-кебаб з фаршу, тепер зупинимося на менш автентичному варіанті страви з курки.
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; петрушка - 1/2 пучка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; чорний перець - 1/2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; мелена паприка - 1 ч. ложка; рослинне масло. Приготування Куряче філе промиваємо, очищаємо від плівок і підсушуємо серветкою. Нарізаємо курку і подрібнюємо у блендері, або за допомогою м'ясорубки. Часник і цибулю дрібно нарізаємо і також витираємо, щоб фарш не вийшов надмірно рідким. З'єднуємо фарш з цибулею, часником, рубаною петрушкою і спеціями, ретельно вимішуємо і присмачую лимонним соком. Тепер необхідно «вибити» фарш щоб зробити
його більш гладким, м'яким і липким, словом, таким, щоб він міг втриматися на шампурі. Після вибивання основу для кебаба необхідно поставити «відпочити» в холодильник мінімум на 30 хвилин, максимум - на добу.
Коли фарш встиг «відпочити» і охолодитися, можна приступати до формування ковбасок - люля. Для цього невелику порцію курячого фаршу слід розподілити по шампуру мокрими руками. Якщо ви готуєте кебаби на сковороді спочатку зліпити невеликий кулька з м'ясної маси, а потім розкачайте його в ковбаску.
Приготування фаршу для люля-кебаб займає більше часу, ніж смаження самих кебабів. При приготуванні кебаби з курки необхідно постійно перевертати для рівномірної прожарювання. Готуємо до рум'яної скоринки, а потім відразу ж подаємо до столу з салатом, зеленню і коржиками.