Вернуться назад Распечатать

Фарш для люля-кебаб

Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва повністю складається з м'яса, а точніше з фаршу, приготування якого вимагає особливих навичок і уваги до дрібниць. Для кебаба фарш повинен бути не просто смачним, він повинен мати правильну консистенцію і аромат. Про тонкощі приготування такої страви з фаршу як люля-кебаб ми поговоримо в цій статті.

Люля-кебаб з курячого фаршу


Раніше нам вже доводилося знайомитися з рецептом класичного люля-кебаб з фаршу, тепер зупинимося на менш автентичному варіанті страви з курки.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, очищаємо від плівок і підсушуємо серветкою. Нарізаємо курку і подрібнюємо у блендері, або за допомогою м'ясорубки. Часник і цибулю дрібно нарізаємо і також витираємо, щоб фарш не вийшов надмірно рідким. З'єднуємо фарш з цибулею, часником, рубаною петрушкою і спеціями, ретельно вимішуємо і присмачую лимонним соком. Тепер необхідно «вибити» фарш щоб зробити
    Фарш для люля-кебаб
    його більш гладким, м'яким і липким, словом, таким, щоб він міг втриматися на шампурі. Після вибивання основу для кебаба необхідно поставити «відпочити» в холодильник мінімум на 30 хвилин, максимум - на добу.
    Коли фарш встиг «відпочити» і охолодитися, можна приступати до формування ковбасок - люля. Для цього невелику порцію курячого фаршу слід розподілити по шампуру мокрими руками. Якщо ви готуєте кебаби на сковороді спочатку зліпити невеликий кулька з м'ясної маси, а потім розкачайте його в ковбаску.
    Приготування фаршу для люля-кебаб займає більше часу, ніж смаження самих кебабів. При приготуванні кебаби з курки необхідно постійно перевертати для рівномірної прожарювання. Готуємо до рум'яної скоринки, а потім відразу ж подаємо до столу з салатом, зеленню і коржиками.