Вернуться назад Распечатать

Шаурма з куркою - рецепт

Шаурма з куркою - рецепт
Якщо ви - любитель східної кухні, то шаурма з куркою неодмінно доведеться вам за смаком. Батьківщиною цієї страви є сонячна Туреччина, а потім рецепт цього смачного страви поступово став поширюватися по всьому світу. Зараз її можна купити в будь-якому кіоску, а можна навіть приготувати в домашніх умовах.

Шаурма з куркою по-домашньому


Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • білокачанна капуста - 300 г;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • вірменський лаваш;

  • кетчуп - 2 ст. ложки;

  • майонез - за смаком

  • морква по-корейськи - 100 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати шаурму з курки. Отже, куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслице, приправивши м'ясо перцем і сіллю за смаком. Потім перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати.
    А цим часом тонко шаткуємо капусту, кладемо її в миску і добре мнемо руками. Свіжі огірки промиваємо, шаткуємо кружечками, а помідор - невеликими кубиками. Далі розстилаємо на столі вірменський лаваш викладаємо на середину трохи капусти, курячого м'яса і поливаємо кетчупом. Наступним шаром йдуть огірки і помідори, поверх яких викладаємо моркву по-корейськи. Всю начинку змащуємо майонезом і загортаємо туго в лаваш. Тепер відправляємо шаурму з куркою на кілька хвилин у мікрохвильовку, після чого подаємо страву до столу.

    Шаурма з куркою


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 г;

  • піта - 2 шт.


  • Для начинки:

  • йогурт - 3 ст. ложки;

  • білокачанна капуста - 100 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • кріп, петрушка;

  • часник - 2 зубчики;

  • помідор - 1 шт.


  • Для маринаду:

  • мелена кориця - 05 ч. ложки;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • лимон - 05 шт.;

  • солодка мелена паприка - щіпка;

  • сіль, перець мелений.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте приготуємо маринад для шаурми з курки. Для цього змішуємо в мисці всі спеції, оливкове масло і сік лимона, ретельно перемішуємо.
    Зараз розповімо, як замаринувати курку для шаурми. Викладаємо в соус шматочки філе і залишаємо мінімум на 4 години в холодильнику. Замариноване м'ясо обсмажуємо до повної готовності на середньому вогні. Всі продукти для начинки шаурми з куркою шаткуємо тоненькою соломкою - огірок, солодкий перчик, капусту та помідори. Тепер обмазуємо піту тонким шаром часникового соусу, викладаємо м'ясо з овочами і звертаємо в рол.

    Шаурма з куркою в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • вода - 300 мл;

  • лаваш - 4 листків;

  • куряча грудка - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • китайська капуста;

  • оцет 9 % - 2 ст. ложки;

  • гірчиця, кетчуп, майонез - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо тонкими брусочками, маринуємо з дрібно нарізаним луком, перчимо, солимо, додаємо дрібку цукру, вливаємо оцет і залишаємо на 30 хвилин в теплі. Капусту дрібно шаткуємо, огірок і помідор нарізаємо дрібними брусочками. Обсмажуємо мариновану курку до готовності на сковороді. Кожен лаваш поділяємо навпіл, викладаємо на одну половину трохи обсмаженої курки, шматочки огірків і помідорів, капусти, цибулі, приправляємо спеціями, поливаємо рослинним маслом, майонезом, кетчупом і загортаємо лаваш конвертом.

    Шаурма з копченою куркою


    Інгредієнти:

  • курка гриль - 70 г;

  • Шаурма з куркою - рецепт

  • лаваш - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • цибулина;

  • соус - 4 ст. ложки;

  • капуста.


  • Приготування
    Лаваш змащуємо будь-яким соусом і викладаємо зверху начинку: дрібно порізане куряче м'ясо, цибулю, тонко нашатковану капусту, порізані соломкою помідори і огірок. Потім поливаємо всі овочі соусом і скручуємо рулетиком. Розігріємо блюдо в мікрохвильовці, або злегка обсмажуємо на сухій гарячій сковороді.