Якщо ви - любитель східної кухні, то шаурма з куркою неодмінно доведеться вам за смаком. Батьківщиною цієї страви є сонячна Туреччина, а потім рецепт цього смачного страви поступово став поширюватися по всьому світу. Зараз її можна купити в будь-якому кіоску, а можна навіть приготувати в домашніх умовах.
Шаурма з куркою по-домашньому
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; олія рослинна; спеції; білокачанна капуста - 300 г; свіжий огірок - 2 шт.; помідор - 2 шт.; вірменський лаваш; кетчуп - 2 ст. ложки; майонез - за смаком морква по-корейськи - 100 р. Приготування Зараз розповімо, як приготувати шаурму з курки. Отже, куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслице, приправивши м'ясо перцем і сіллю за смаком. Потім перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати.
А цим часом тонко шаткуємо капусту, кладемо її в миску і добре мнемо руками. Свіжі огірки промиваємо, шаткуємо кружечками, а помідор - невеликими кубиками. Далі розстилаємо на столі вірменський лаваш викладаємо на середину трохи капусти, курячого м'яса і поливаємо кетчупом. Наступним шаром йдуть огірки і помідори, поверх яких викладаємо моркву по-корейськи. Всю начинку змащуємо майонезом і загортаємо туго в лаваш. Тепер відправляємо шаурму з куркою на кілька хвилин у мікрохвильовку, після чого подаємо страву до столу.
Шаурма з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; піта - 2 шт. Для начинки:
йогурт - 3 ст. ложки; білокачанна капуста - 100 г; болгарський перець - 1 шт.; огірок - 1 шт.; кріп, петрушка; часник - 2 зубчики; помідор - 1 шт. Для маринаду:
мелена кориця - 05 ч. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; лимон - 05 шт.; солодка мелена паприка - щіпка; сіль, перець мелений. Приготування Отже, спочатку давайте приготуємо маринад для шаурми з курки. Для цього змішуємо в мисці всі спеції, оливкове масло і сік лимона, ретельно перемішуємо.
Зараз розповімо, як замаринувати курку для шаурми. Викладаємо в соус шматочки філе і залишаємо мінімум на 4 години в холодильнику. Замариноване м'ясо обсмажуємо до повної готовності на середньому вогні. Всі продукти для начинки шаурми з куркою шаткуємо тоненькою соломкою - огірок, солодкий перчик, капусту та помідори. Тепер обмазуємо піту тонким шаром часникового соусу, викладаємо м'ясо з овочами і звертаємо в рол.
Шаурма з куркою в домашніх умовах
Інгредієнти: вода - 300 мл; лаваш - 4 листків; куряча грудка - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; помідор - 1 шт.; солоний огірок - 1 шт.; китайська капуста; оцет 9 % - 2 ст. ложки; гірчиця, кетчуп, майонез - за смаком; спеції. Приготування Куряче філе нарізаємо тонкими брусочками, маринуємо з дрібно нарізаним луком, перчимо, солимо, додаємо дрібку цукру, вливаємо оцет і залишаємо на 30 хвилин в теплі. Капусту дрібно шаткуємо, огірок і помідор нарізаємо дрібними брусочками. Обсмажуємо мариновану курку до готовності на сковороді. Кожен лаваш поділяємо навпіл, викладаємо на одну половину трохи обсмаженої курки, шматочки огірків і помідорів, капусти, цибулі, приправляємо спеціями, поливаємо рослинним маслом, майонезом, кетчупом і загортаємо лаваш конвертом.
Шаурма з копченою куркою
Інгредієнти: курка гриль - 70 г; лаваш - 1 шт.; помідор - 1 шт.; огірок - 1 шт.; цибулина; соус - 4 ст. ложки; капуста. Приготування Лаваш змащуємо будь-яким соусом і викладаємо зверху начинку: дрібно порізане куряче м'ясо, цибулю, тонко нашатковану капусту, порізані соломкою помідори і огірок. Потім поливаємо всі овочі соусом і скручуємо рулетиком. Розігріємо блюдо в мікрохвильовці, або злегка обсмажуємо на сухій гарячій сковороді.