Перемячи - традиційне татарська страва, що представляє собою корж з підверненими краями, яка прикриває начинку. В Узбекистані перемячи називають - біляшами . Найпоширеніша начинка у перемячах - м'ясний фарш, але іноді їх печуть з сирною або картопляною начинкою. Зазвичай для приготування береться дріжджове тісто , але цілком придатне і прісне, заведену на кисломолочному продукті (кефірі або кисляку).
Інгредієнти для перемячей з м'ясом: борошно - 1 кг; молоко - 05 л; дріжджі сухі - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; м'ясо - по 05 кг яловичини і 05 кг свинини; цибуля - 3 цибулини; сіль і перець - за смаком; вода - 1/4 л. Приготування Щоб приготувати тісто для перемячей, на великий обробній дошці насипати гірку з борошна, всередині якої робимо глибоку ямку. В заглиблення поступово вливаємо молоко, солимо і додаємо дріжджі, все перемішуємо. У тепле місце поміщаємо отримане тісто, де воно має вистоятися і піднятися (об'єм збільшується в 2 рази).
Паралельно можна зайнятися підготовкою фаршу. В м'ясо і цибулю, пропущені через м'ясорубку, додаємо сіль, додаємо дрібку перцю. Якщо вам подобається часник, рекомендуємо додати кілька розчавлених зубчиків, щоб перемячи вийшли особливо ароматними.
Присипаємо дошку для оброблення борошном, піднялося тісто кладемо на дошку. Беремо 1/4 частину тіста, розкачуємо з нього рівну товсту ковбаску, відрізаємо невеликі шматочки. Кожен з шматочків розкочуємо качалкою, яку теж обсипаємо борошном, щоб у процесі розкочування тіста вона не прилипала до коржиків. Отримані тонкі коржі (діаметр 10 - 12 см) також не забуваємо присипати борошном.
Після переробки всього тесту на коржі, приступаємо до ліплення татарських перемячей.
У центр коржі кладемо столову ложку з верхом фаршу, загинаємо краю тесту, злегка піднявши їх, залишаємо невеликий отвір.
На товстостінній сковороді розжарюємо рослинне масло, кладемо перемячи в масло отвором вниз. Потім перевертаємо пиріжок. Готовність перемячей легко визначити за золотистого кольору тесту, а готовий фарш буде зрозуміло по бульончику, який при смаженні видно в отворі. Перемячи з м'ясом готові, коли бульйон стане з каламутного прозорим і світлим.
Якщо ви противник смаженої їжі, можете запекти перемячи з м'ясом в духовці.
Татарські перемячи - дуже смачне частування, якими ви можете порадувати своїх близьких і гостей!