Домашні чебуреки на кефірі - це дуже смачне блюдо, яким завжди можна порадувати гостей і побалувати себе. Багато хто з нас люблять чебуреки, але ми не завжди ризикуємо їх купувати - занадто велика ймовірність, що смажені пиріжки виявляться неякісними. Але це не привід відмовляти собі в задоволенні. Робляться чебуреки швидко і досить просто: немає необхідності чекати, поки тісто підніметься, ні возитися з духовкою. Зараз ми розповімо, як приготувати чебуреки на кефірі, і ви переконаєтеся, що цей вид випічки може зробити кожен. Часто можна знайти різні варіації, де для тіста використовується молоко, вода або навіть горілка, але саме кефір для чебуреків найбільш кращий: з одного боку, будучи продуктом бродіння, він робить тісто більш м'яким, з іншого - досить густим і жирним, щоб пиріжки легко смажилися. Можна спробувати зробити з заварного тіста , але краще на кефірі.
Рецепт чебуреків на кефірі
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; пшеничне борошно - 500 г; куряче яйце - 1 шт; сіль кухонна. Для начинки
фарш (яловичий, свинячий або з баранини) або м'ясо - 600 г; цибуля ріпчаста - 2 шт; м'ясний бульйон (при необхідності; можна замінити водою); сіль, спеції. Приготування Тісто для чебуреків на кефірі готується без дріжджів. Зробити його дуже просто. Спочатку виливаємо в одну миску кефір і яйце. Маленький світ: яйця завжди краще розбивати спочатку в окрему миску, по черзі, щоб переконатися, що вони свіжі. Буде прикро, якщо доведеться викидати всі продукти, якщо одне яйце виявиться зіпсованим. Кефір з яйцем солимо і ретельно збиваємо - виделкою або вінчиком до однорідної маси. Тепер поступово всипаємо борошно, не перестаючи помішувати, щоб не утворилися грудочки. Можливо, борошна знадобиться трохи менше або більше, ніж зазначено в рецепті: тісто має бути середнім по густоті, щоб не розтікався, але при цьому легко раскативалось. Місити тісто краще подовше, тоді воно стане максимально однорідним, а, значить, насиченим і смачним. Потім йому треба дати «відпочити» хвилин 20. Ось і весь рецепт тіста на чебуреки на кефірі. Тепер займемося начинкою. Тут ще простіше, ніж з тестом: якщо ви взяли не фарш, а м'ясо, то його треба дуже дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку. Лук ріжеться маленькими кубиками і з'єднується з фаршем. Туди ж висипаємо сіль і спеції - ті, що вам більше до смаку. Жирного м'яса добре підходить чорний перець, він не такий гострий, як червоний, і надає багату гірчинку. Так само можна додати паприку або хмелі-сунелі. Тепер начинку залишилося тільки перемішати. Бульйон нам знадобиться, якщо фарш опинився сухуватий, так як наші чебуреки з м'ясом на кефірі повинні бути соковитими. Додайте бульйон, або, якщо його немає - воду, поки начинка не стане трохи рідкої, але не настільки, щоб розтікалася, як суп. Нам залишилося тільки сформувати чебуреки і посмажити їх.
Ріжемо тісто на невеликі порції, - їх розмір залежить від ваших побажань, і тонко розкочуємо. На середину кожного пласта викладаємо трохи начинки - так, щоб краї майбутнього чебурека легко зійшлися,
але при цьому в пиріжку не вийшло пустот. Потім пласт тіста складаємо, роблячи півколо, і прокатуємо качалкою - так вони міцно склеятся. Можна смажити вже зараз, але краще зайвий нерівний край відрізати або красиво згорнути. Коли всі чебуреки сформовані, розігріваємо в каструлі рослинну олію, краще рафінована - щоб не було зайвого запаху, і обережно опускаємо туди чебуреки. Тепер чекаємо, коли тісто покриється апетитною рум'яною скоринкою, і витягуємо на серветку - вона вбере в себе зайвий жир. Як бачите, приготування чебуреків на кефірі не займе багато часу і сил.