Вернуться назад Распечатать

Рецепт азу з солоними огірками

Рецепт азу з солоними огірками
Азу з солоними огірками - досить цікаве, ситне, оригінальне і смачне блюдо, яке не залишить байдужим нікого!

Рецепт азу з яловичини з солоними огірками


Інгредієнти:

  • яловичина - 2 кг;

  • цибулина - 3 шт.;

  • картопля - 15 кг;

  • солоні огірки - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • помідори - 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, промиваємо, виковириваем всі вічка, нарізаємо його кубиками і перекладаємо в глибоку посуд. Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо півкільцями і теж кладемо в окрему посуд. Тепер беремо солоні огірки , зрізаємо трохи шкірку, якщо вона жорстка, і подрібнюємо їх кубиками. Моркву і часник теж чистимо і подрібнюємо.
    Коли всі овочі підготовлені, приступаємо до м'яса. Для цього його гарненько промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими брусочками. Потім беремо казанок, наливаємо рослинне масло, викладаємо яловичину і ставимо на сильний вогонь. Обсмажуємо м'ясо постійно помішуючи, до тих пір, поки воно не втратить червоний колір, і не дасть сік.
    Після цього додаємо до нього солоні огірки, перемішуємо, кладемо шматочок вершкового масла і тушкуємо хвилин 15-20. Далі, поміщаємо в казан нарізані цибульку і моркву, все ретельно перемішуємо. Поки наше м'ясне азу з солоними огірками тушкуватися нарізаємо довільними шматочками помідори, викладаємо їх у казан, додаємо картоплю, часник, кидаємо спеції, солимо, перчимо і періодично підливаємо гарячу воду, щоб вона ледве заливала нашу страву. Тушкуємо до повної готовності картоплі і прикрашаємо свіжою зеленню.

    Азу з свинини з огірками


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 500 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 3 шт.;

  • мариновані огірки - 3 шт.;

  • картопля - 1 кг;

  • олія рослинна;

  • томатна паста - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, беремо чавунний казанок, наливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його на слабенькому вогні. Цим часом обробляємо свинину нарізаємо м'ясо кубиками, кладемо в розігріту олію і обсмажуємо до напівготовності.
    Рецепт азу з солоними огірками
    Картоплю чистимо, шаткуємо брусками і обсмажуємо окремо в сотейнику на маслі.
    Очищаємо овочі, цибулька рубаємо дрібно півкільцями, а моркву натираємо на тертці і перекладаємо до м'яса. Через кілька хвилин додаємо подрібнений часник, нарізані кубиками солоні огірки і викладаємо томатну пасту.
    Тушкуємо страву до готовності, вливаючи за бажанням трохи кип'яченої води. До готового м'яса додаємо смажену картоплю, приправляємо всі спеції, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10. В самому кінці прикрашаємо азу з маринованими огірками подрібненою свіжою зеленню, і розкладаємо по тарілках.