Азу з солоними огірками - досить цікаве, ситне, оригінальне і смачне блюдо, яке не залишить байдужим нікого!
Рецепт азу з яловичини з солоними огірками
Інгредієнти: яловичина - 2 кг; цибулина - 3 шт.; картопля - 15 кг; солоні огірки - 4 шт.; морква - 1 шт.; часник - 4 зубчики; помідори - 2 шт.; олія рослинна; спеції; масло вершкове - 50 г. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо, виковириваем всі вічка, нарізаємо його кубиками і перекладаємо в глибоку посуд. Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо півкільцями і теж кладемо в окрему посуд. Тепер беремо солоні огірки , зрізаємо трохи шкірку, якщо вона жорстка, і подрібнюємо їх кубиками. Моркву і часник теж чистимо і подрібнюємо.
Коли всі овочі підготовлені, приступаємо до м'яса. Для цього його гарненько промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими брусочками. Потім беремо казанок, наливаємо рослинне масло, викладаємо яловичину і ставимо на сильний вогонь. Обсмажуємо м'ясо постійно помішуючи, до тих пір, поки воно не втратить червоний колір, і не дасть сік.
Після цього додаємо до нього солоні огірки, перемішуємо, кладемо шматочок вершкового масла і тушкуємо хвилин 15-20. Далі, поміщаємо в казан нарізані цибульку і моркву, все ретельно перемішуємо. Поки наше м'ясне азу з солоними огірками тушкуватися нарізаємо довільними шматочками помідори, викладаємо їх у казан, додаємо картоплю, часник, кидаємо спеції, солимо, перчимо і періодично підливаємо гарячу воду, щоб вона ледве заливала нашу страву. Тушкуємо до повної готовності картоплі і прикрашаємо свіжою зеленню.
Азу з свинини з огірками
Інгредієнти: м'якоть свинини - 500 г; морква - 2 шт.; цибулина - 3 шт.; мариновані огірки - 3 шт.; картопля - 1 кг; олія рослинна; томатна паста - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики; спеції. Приготування Отже, беремо чавунний казанок, наливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його на слабенькому вогні. Цим часом обробляємо свинину нарізаємо м'ясо кубиками, кладемо в розігріту олію і обсмажуємо до напівготовності.
Картоплю чистимо, шаткуємо брусками і обсмажуємо окремо в сотейнику на маслі.
Очищаємо овочі, цибулька рубаємо дрібно півкільцями, а моркву натираємо на тертці і перекладаємо до м'яса. Через кілька хвилин додаємо подрібнений часник, нарізані кубиками солоні огірки і викладаємо томатну пасту.
Тушкуємо страву до готовності, вливаючи за бажанням трохи кип'яченої води. До готового м'яса додаємо смажену картоплю, приправляємо всі спеції, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10. В самому кінці прикрашаємо азу з маринованими огірками подрібненою свіжою зеленню, і розкладаємо по тарілках.