Приготувати смачне тісто для чебуреків звичайно, важливо, але начинка теж дуже важлива. Для неї підійдуть будь-які комбінації з баранини, яловичини, свинини, а також сиру, риби або овочів. Давайте розглянемо з вами як приготувати різні начинки для чебуреків.
Традиційна начинка для чебуреків
Інгредієнти: тісто для чебуреків; яловичина - 300 г; свинина - 300 г; цибулина - 1 шт.; спеції; свіжа зелень - за бажанням; м'ясний бульйон - 1 ст. Приготування Для приготування начинки для чебуреків з фаршу беремо в рівних кількостях яловичину і свинину ріжемо дрібно гострим ножем або пропускаємо через м'ясорубку. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо дрібненько і змішуємо з м'ясом, додаючи спеції і трохи подрібненої свіжої зелені. Вимішуємо готову масу кілька хвилин, вливаємо теплу м'ясний бульйон і залишаємо на 10-15 хвилин настоятися. Потім викладаємо начинку на розкачане тісто, формуємо чебуреки і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з усіх боків.
Начинка для чебуреків з м'ясом
Інгредієнти: яловичина - 300 г; баранина - 300 г; курдючне сало - 250 г; цибулина - 2 шт.; кінза - 50 г; спеції; м'ясний бульйон - 1 ст. Приготування Дивовижно смачними виходять чебуреки, приготовані з рівних частин баранини і яловичини. М'ясо нарізаємо маленькими кубиками, додаємо трохи курдючного сала, кидаємо подрібнений ріпчаста цибуля, зелень кінзи, приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо начинку. Далі розбавляємо її, поступово вливаючи склянку яловичого бульйону, і вимішуємо фарш.
Начинка для чебуреків з сиром
Інгредієнти: тісто для чебуреків; помідор - 2 шт.; сир твердих сортів - 100 г; часник - 3 зубчики; свіжий базилік - за смаком. Приготування Для приготування смачних чебуреків застосовують начинку не тільки з м'ясного фаршу, але і з сиру, грибів, овочів або риби. Отже, беремо великі стиглі помідори, миємо їх, обсушуємо й нарізаємо тонкими півкільцями. Сир твердих сортів подрібнюємо на терочке і додаємо 3 зубчики часничку, пропущених через прес. Потім до сирної маси кидаємо трохи подрібненого базиліка і перемішуємо.
На розкачане тісто кладемо кружечок помідора, змащуємо сирною начинкою і формуємо чебурек. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з додаванням рослинного масла. Для того щоб отримати справжню насолоду від смаку чебурека, їсти його потрібно відразу ж після приготування, так як потім сік вбереться в тісто і пиріжок не стане хрустким і жорстким.
Начинка для чебуреків з картоплею і рибою
Інгредієнти: картопля - 200 г; минтай - 300 г; цибулина - 2 шт.; маргарин - 20 г; спеції; тісто для чебуреків. Приготування Філе минтая перекручуємо разом з очищеним цибулею через м'ясорубку, солимо, перчимо масу за смаком і додаємо маргарин. Картоплю чистимо, відварюємо до готовності, розминаємо в пюре і з'єднуємо з рибною масою. Тісто розкочуємо тонким шаром, змащуємо яйцем, вирізаємо коржі, кладемо в центр кожної начинку і формуємо чебуреки. Обсмажуємо у великій кількості розпеченого масла і відразу подаємо до столу.
Рецепт тіста для чебуреків
Інгредієнти: тісто для чебуреків; свіжі печериці - 100 г; вершки - 100 мл; яйце - 3 шт.; свіжа зелень - за бажанням; спеції; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 3 ст. ложки. Приготування Для приготування начинки гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслечко разом з подрібненою цибулею до зарум'янювання. Яйця збиваємо окремо міксером, приправляємо спеціями і виливаємо цю суміш до грибів. Все перемішуємо, посипаємо зеленню і знімаємо сковороду з плити. Далі розгортаємо тісто, вирізаємо коржі, кладемо начинку і формуємо чебуреки.