Пропонуємо рецепти приготування чудового теплого салату з баклажанами. Овочі наповнюють блюдо свіжістю, а м'ясні компоненти роблять його насиченим і поживним.
Рецепт теплого салату з баклажанами і куркою
Інгредієнти: баклажани – 350 г; філе курячої грудки – 210 г; салатний цибулю – 45 г; помідори – 150 г; перець солодкий болгарський – 120 г; морква – 45 г; свіжа зелень; м'який сир; рослинна рафінована олія; сіль; мелений чорний перець. Приготування Куряче філе промиваємо, промаківающімі гарненько вологу, нарізаємо впоперек волокон поздовжніми брусками і підрум'янюємо на рослинному маслі з усіх боків, попередньо присмачивши його сіллю і перцем.
Баклажани миємо, витираємо насухо, і шаткуємо досить крупною соломкою. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності і в кінці смаження приправляємо меленим перцем і сіллю.
Салатний цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, а моркву тонкими кружальцями або півколами. Перці позбавляємо від насіннєвих коробок і шаткуємо тонкими поздовжніми смужками.
На сковороді з рослинним маслом підрум'янюємо моркву до напівготовності, закладаємо цибулю і болгарський перець і також обсмажуємо. По готовності змішуємо вміст сковороди з ще теплим філе і баклажанами.
Готовий салат викладаємо на блюдо, зверху укладаємо шматочки м'якого сиру і подаємо до столу, прикрасивши гілочками зелені.
Теплий салат з баклажанами і яловичиною
Інгредієнти: баклажани – 150 г; яловича вирізка – 250 г; помідори – 100 г; квасоля стручкова – 85 м; олія оливкова – 35 мл; соус соєвий – 40 мл; перець чилі – 5 г; червоне сухе вино – 145 мл; імбир – 10 г; рослинна олія для обсмажування; Для заправки:
олія оливкова – 35 мл; оцет винний – 15 мл; часник – 2 зубці; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Яловичу вирізку нарізаємо тоненькими, поздовжніми смужками і замочуємо їх на півгодини в суміші
оливкової олії і соєвого соусу.
Тим часом шаткуємо крупною соломкою попередньо вимиті баклажани і підрум'янюємо їх на рослинному маслі зі стручковою квасолею і дрібно нарубаним чилі. В кінці додаємо подрібнені невеликими часточками помідори, з яких перш винесемо насіння.
Тепер обсмажуємо яловичі скибочки з шматочками імбиру, вливаємо вино і витримуємо на вогні до випаровування всієї вологи.
На блюдо викладаємо обсмажені овочі, яловичину і зверху поливаємо заправкою. Для її приготування змішуємо оливкова олія, винний оцет, дрібненько нарубаний часник, за смаком сіль і перець.