Вернуться назад Распечатать

Теплий салат з баклажанами

Теплий салат з баклажанами
Пропонуємо рецепти приготування чудового теплого салату з баклажанами. Овочі наповнюють блюдо свіжістю, а м'ясні компоненти роблять його насиченим і поживним.

Рецепт теплого салату з баклажанами і куркою


Інгредієнти:

  • баклажани – 350 г;

  • філе курячої грудки – 210 г;

  • салатний цибулю – 45 г;

  • помідори – 150 г;

  • перець солодкий болгарський – 120 г;

  • морква – 45 г;

  • свіжа зелень;

  • м'який сир;

  • рослинна рафінована олія;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, промаківающімі гарненько вологу, нарізаємо впоперек волокон поздовжніми брусками і підрум'янюємо на рослинному маслі з усіх боків, попередньо присмачивши його сіллю і перцем.
    Баклажани миємо, витираємо насухо, і шаткуємо досить крупною соломкою. Обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності і в кінці смаження приправляємо меленим перцем і сіллю.
    Салатний цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, а моркву тонкими кружальцями або півколами. Перці позбавляємо від насіннєвих коробок і шаткуємо тонкими поздовжніми смужками.
    На сковороді з рослинним маслом підрум'янюємо моркву до напівготовності, закладаємо цибулю і болгарський перець і також обсмажуємо. По готовності змішуємо вміст сковороди з ще теплим філе і баклажанами.
    Готовий салат викладаємо на блюдо, зверху укладаємо шматочки м'якого сиру і подаємо до столу, прикрасивши гілочками зелені.

    Теплий салат з баклажанами і яловичиною


    Інгредієнти:

  • баклажани – 150 г;

  • яловича вирізка – 250 г;

  • помідори – 100 г;

  • квасоля стручкова – 85 м;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • соус соєвий – 40 мл;

  • перець чилі – 5 г;

  • червоне сухе вино – 145 мл;

  • імбир – 10 г;

  • рослинна олія для обсмажування;


  • Для заправки:

  • олія оливкова – 35 мл;

  • оцет винний – 15 мл;

  • часник – 2 зубці;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Яловичу вирізку нарізаємо тоненькими, поздовжніми смужками і замочуємо їх на півгодини в суміші
    Теплий салат з баклажанами
    оливкової олії і соєвого соусу.
    Тим часом шаткуємо крупною соломкою попередньо вимиті баклажани і підрум'янюємо їх на рослинному маслі зі стручковою квасолею і дрібно нарубаним чилі. В кінці додаємо подрібнені невеликими часточками помідори, з яких перш винесемо насіння.
    Тепер обсмажуємо яловичі скибочки з шматочками імбиру, вливаємо вино і витримуємо на вогні до випаровування всієї вологи.
    На блюдо викладаємо обсмажені овочі, яловичину і зверху поливаємо заправкою. Для її приготування змішуємо оливкова олія, винний оцет, дрібненько нарубаний часник, за смаком сіль і перець.