Різотто – страва з нескладної рецептурою, яке, тим не менше, вимагає багато сил на приготування. Виною тому сам рис арборіо і технологія його варіння, при якій, вам практично не можна відходити від страви протягом усього часу приготування, оскільки рисові зерна мають потребу в безперервному помішуванні. Регулярне перемішування забезпечує різотто ту саму кремову текстуру за рахунок постійного виділення і розподілу крохмалю із зерен. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як готувати різотто з куркою і грибами за правильної технології.
Рецепт різотто з куркою і грибами
Інгредієнти: сушені білі гриби - 50 г; курячий бульйон - 13 л; печериці - 265 г; бекон - 7-8 скибочок; вершкове масло - 45 г; ріпчаста цибуля - 135 г; рис - 295 г; сухе біле вино - 235 мл; тертий пармезан - 55 г; запечена курка - 270 р. Приготування Гриби замочіть в півлітра окропу 20 хвилин. Надлишки рідини відіжміть і змішайте воду з-під грибів з бульйоном. Подрібніть білі гриби печериці.
Наріжте і підрум'яньте шматочки бекону, на вытопившемся жиру спасеруйте шматочки цибулі і грибів. Влийте вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Додайте рис і начиніть підливати до нього суміш курячого та грибного бульйону, ополоник за ополоником, додаючи наступну порцію бульйону лише після того, як попередня майже повністю вбралася.
Додайте шматочки кури і сир в самому фіналі, перемішайте і подавайте різотто з куркою і грибами негайно.
Різотто - класичний рецепт з куркою і грибами
Інгредієнти: куряче філе - 490 г; часникові зубки - 3 шт.; печериці - 420 г; ріпчаста цибуля - 85 м; рис арборіо - 1 1/4 ст.; сухе біле вино - 165 мл; курячий бульйон - 720 мл; тертий пармезан - 35 р. Приготування Спасеруйте шматочки цибулі і грибів до повного випаровування вологи з останніх. Додайте пюре з часникових зубков і покладіть шматочки нарізаною курятини. Коли курка схопиться рум'янцем, влийте вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Тепер всипте рис, перемішайте і почніть порціями підливати бульйон, регулярно перемішуючи вміст ємності. Вливайте наступну порцію рідини лише після вбирання попередньої. Коли рис дійде до готовності, змішайте все з тертим пармезаном.
При бажанні, різотто з куркою і грибами можна приготувати в мультиварці: спершу обсмажте на складові «Випікання», а потім перейдіть на «Підігрів» під час додавання бульйону.