Вернуться назад Распечатать

Різотто з куркою і грибами

Різотто з куркою і грибами
Різотто – страва з нескладної рецептурою, яке, тим не менше, вимагає багато сил на приготування. Виною тому сам рис арборіо і технологія його варіння, при якій, вам практично не можна відходити від страви протягом усього часу приготування, оскільки рисові зерна мають потребу в безперервному помішуванні. Регулярне перемішування забезпечує різотто ту саму кремову текстуру за рахунок постійного виділення і розподілу крохмалю із зерен. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як готувати різотто з куркою і грибами за правильної технології.

Рецепт різотто з куркою і грибами


Інгредієнти:

  • сушені білі гриби - 50 г;

  • курячий бульйон - 13 л;

  • печериці - 265 г;

  • бекон - 7-8 скибочок;

  • вершкове масло - 45 г;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • рис - 295 г;

  • сухе біле вино - 235 мл;

  • тертий пармезан - 55 г;

  • запечена курка - 270 р.


  • Приготування
    Гриби замочіть в півлітра окропу 20 хвилин. Надлишки рідини відіжміть і змішайте воду з-під грибів з бульйоном. Подрібніть білі гриби печериці.
    Наріжте і підрум'яньте шматочки бекону, на вытопившемся жиру спасеруйте шматочки цибулі і грибів. Влийте вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Додайте рис і начиніть підливати до нього суміш курячого та грибного бульйону, ополоник за ополоником, додаючи наступну порцію бульйону лише після того, як попередня майже повністю вбралася.
    Додайте шматочки кури і сир в самому фіналі, перемішайте і подавайте різотто з куркою і грибами негайно.

    Різотто - класичний рецепт з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 490 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • печериці - 420 г;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • рис арборіо - 1 1/4 ст.;

  • сухе біле вино - 165 мл;

  • курячий бульйон - 720 мл;
  • Різотто з куркою і грибами

  • тертий пармезан - 35 р.


  • Приготування
    Спасеруйте шматочки цибулі і грибів до повного випаровування вологи з останніх. Додайте пюре з часникових зубков і покладіть шматочки нарізаною курятини. Коли курка схопиться рум'янцем, влийте вино і дайте йому випаруватися на 2/3. Тепер всипте рис, перемішайте і почніть порціями підливати бульйон, регулярно перемішуючи вміст ємності. Вливайте наступну порцію рідини лише після вбирання попередньої. Коли рис дійде до готовності, змішайте все з тертим пармезаном.
    При бажанні, різотто з куркою і грибами можна приготувати в мультиварці: спершу обсмажте на складові «Випікання», а потім перейдіть на «Підігрів» під час додавання бульйону.