Спагетті з морепродуктами в вершковому соусі – оригінальне і вишукане блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і додасть йому нарядності і святковості.
Спагетті з морепродуктами в вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти: спагетті – 1 упаковка; креветки – 300 г; жирні вершки – 1 ст.; сир – 100 г; часник. Приготування Часник очищаємо і подрібнюємо ножем. Креветки заздалегідь розморожуємо і обробляємо. Тепер беремо сковороду, наливаємо в неї олію, розігріваємо його, викладаємо часник і злегка обсмажуємо його. Потім додаємо морепродукти і перемішуємо. Далі вливаємо вершки, приправляємо спеціями, зменшуємо вогонь і тушкуємо соус деякий час при відкритій кришці. Тим часом відварюємо спагетті у підсоленій воді, а потім відкидаємо на друшляк і викладаємо на блюдо. Зверху заливаємо спагетті вершково-часниковим соусом з морепродуктів і посипаємо тертим сиром.
Спагетті з морепродуктами у вершково-томатному соусі
Інгредієнти: морський коктейль – 400 г; спагетті – 300 г; помідори – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; сушений базилік – щіпка; масло вершкове – 4 ст. ложки; жирні вершки – 1 ст.; сир – за смаком; спеції. Приготування Ставимо На плиту каструлю, наповнену водою, і доводимо до закипання. Потім підсолюємо за смаком і акуратно викладаємо пасту. Відварюємо 15 хвилин, а потім обережно відкидаємо на друшляк. Помідори промиваємо, обдаємо окропом і знімаємо верхню шкірку, а м'якоть шаткуємо маленькими кубиками. Цибулю чистимо, розрізаємо тонкими півкільцями, а часник подрібнюємо. У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його, викладаємо помідори з цибулею і часником, приправляємо базиліком і тушкуємо на повільному вогні. Тим часом займемося морепродуктів: звільняємо з упаковки коктейль, скроплюємо маслом, солимо за смаком і обсмажуємо на невеликій сковороді 5 хвилин. Потім доливаємо в томатний соус вершки, викладаємо коктейль і готуємо 2 хвилини на середньому вогні, а потім додаємо пасту. Акуратно все перемішуємо і присипаємо блюдо тертим сиром.
Спагетті з морепродуктами в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: очищені креветки – 500 г; спагетті – 150 г; жирні вершки – 1 ст.; біле сухе вино – 1 ст.; спеції; олія рослинна; часник. Приготування Креветки заздалегідь розморожуємо і чистимо. У сковороду наливаємо масло і ставимо на плиту. Коли воно добре розігріється, викладаємо морепродукти і обсмажуємо на сильному вогні. Тим часом чистимо часник і пропускаємо його через прес, а потім обсмажуємо ще хвилину. Після цього вливаємо вино, даємо йому закипіти, і тушкуємо на маленькому вогні, не накриваючи кришкою. Далі вводимо вершки, все акуратно перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Відварюємо спагетті, перемішуємо з соусом, викладаємо на тарілки і подаємо.
Чорні спагетті з морепродуктами в вершковому соусі
Інгредієнти: чорні спагетті – 200 г; королівські креветки – 150 г; мідії – 100 г; часник – 2 зубчики; олія оливкова; вершки – 100 мл; сир – 50 г; спеції. Приготування У каструлю наливаємо фільтровану воду, кип'ятимо, вводимо трохи оливкової олії і додаємо дрібку солі.
Потім опускаємо чорні спагетті і відварюємо їх 15 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк. У сотейнику швиденько обсмажуємо часник, виймаємо його і викладаємо креветки. Приправляємо морепродукти спеції, перемішуємо і підрум'янюємо їх кілька хвилин. Сир подрібнюємо за допомогою терки. У масло, де обсмажувалися креветки, кидаємо мідії, заливаємо вершками і тушкуємо хвилини 3. Викладаємо морепродукти в контейнер, а в сотейник, додаємо сир і заважаємо до його повного розчинення. Тепер складаємо блюдо: тарілку натираємо гарненько часником, викладаємо чорні спагетті, додаємо креветки, мідії і поливаємо сирним соусом.