Піца — дуже смачне італійське блюдо, яке вже давно стало відомим і улюбленим у нас. Завдяки розмаїття начинок і тіста господині створюють дивовижні смакові поєднання.
Пропонуємо вам почитати на нашому сайті, як приготувати піцу з куркою і грибами, і повторити найбільш цікаві варіанти для своїх рідних.
Домашня піца з куркою і грибами — рецепт
Інгредієнти: вода — 240-250 мл; дріжджі — 05 ч. ложки; борошно — 340-360 г; цукор — 1 ч. ложка; олія кукурудзяна — 40 мл; сіль; курячі грудки — 400 г; гриби свіжі — 170-200 г; помідори — 130 г; сир моцарелла — 160-180 г; кетчуп — 4 ст. ложки. Приготування Додаємо у воду цукор, сіль, дріжджі, вливаємо кукурудзяна олія і доводимо, перемішуючи, до однорідності. Порційно додаючи борошно, робимо тісто. Поки воно підходить, курячу грудку відварюємо. Подрібнюємо гриби тонкими слайсами, моцарелу і помідори —кружечками. Курячу грудку після варіння і охолодження ріжемо на брусочки.
Розкачуємо тісто і змащуємо його кетчупом. Розкладаємо кружальця сиру, потім грибні слайсы, курячі шматочки і, нарешті, помідори. Даємо провести в духовці 20 хвилин. Піца готова!
Піца з куркою і грибами і помідорами
Інгредієнти: куряча гомілка — 2 шт.; печериці свіжі — 80-90 г; кукурудза консервована — 3 ст. ложки; майонез — 45-50 мл; кріп; тісто дріжджове листкове — 280-300 г; сир твердий — 75-90 г; томатна паста — 35 мл Приготування Курячу гомілку відварюємо, прибираємо всі кісточки, а м'ясо нарізаємо дрібно. Гливи подрібнюємо до тонких смужок. Листочки кропу дрібно рубаємо.
Тісто розкачуємо, щоб вийшов тонкий коло. Накриваємо його сумішшю, що складається з майонезу і томатної пасти, зверху розкладаємо гливи, консервовану кукурудзу і курку. Посипаємо кропом і сирної стружкою. Ставимо в духовку і чекаємо хвилин 20.
Піца з начинкою з копченої курки та грибів
Інгредієнти: листкове тісто — 400 г; копчена курка — 270-300 г; гриби — 240 г; майонез — 55-60 мл; вершкове масло — 65-75 г; томатний соус або кетчуп — 45 мл; спеції; петрушка, кінза; сир плавлений — 100 р. Приготування Промиваємо та нарізаємо гриби. Відправляємо їх смажитися на вершковому маслі. Краще зробити сильний вогонь, щоб гриби швидко подзолотились, а не стали тушкуватися у власному соку. Підсолюємо їх, охолоджуємо і перемішуємо з порізаної смужками копченою куркою.
Листкове тісто дістаємо хоча б за годину до приготування з холодильника, тоді воно встигне розморозитися і стати досить м'яким для розкачування. Розкочуємо качалкою його до великого кола і викладаємо на деко. Розподіляємо по ньому шматочки масла, томатний соус або кетчуп і куринно-грибну начинку.
Плавлений сир разом з майонезом доводимо до однорідності за допомогою блендера, підсолюємо і приправляємо. Закінчуємо цією сумішшю збірку піци. Ставимо деко в духовку на 15 хвилин. Перед подачею посипаємо порубаними листочками кінзи і петрушки.
Піца з грибами, куркою і сиром
Інгредієнти: сметана — 100 мл; майонез — 100 мл; борошно — 370 г; сіль; вершкове масло — 50 г; гриби мариновані — 150 г; філе куряче варене — 250 г; томатний соус — 120 мл; цибуля — 1 невелика головка; сир твердий — 130 р. Приготування Змішуємо сметану з майонезом і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло, борошно і робимо тісто. Ріжемо дрібно мариновані гриби і відварне філе. Цибулю подрібнюємо до тонких кілець.
Розкачуємо тісто і розподіляємо за нього томатний соус. Зверху викладаємо шар маринованих грибів і відвареного філе. Далі йдуть цибульні кільця і дрібна сирна стружка. Ставимо піцу в духовку. Для готовність їй достатньо провести там 15 хвилин.