Вернуться назад Распечатать

Піца з куркою і грибами

Піца з куркою і грибами
Піца — дуже смачне італійське блюдо, яке вже давно стало відомим і улюбленим у нас. Завдяки розмаїття начинок і тіста господині створюють дивовижні смакові поєднання.
Пропонуємо вам почитати на нашому сайті, як приготувати піцу з куркою і грибами, і повторити найбільш цікаві варіанти для своїх рідних.

Домашня піца з куркою і грибами — рецепт


Інгредієнти:

  • вода — 240-250 мл;

  • дріжджі — 05 ч. ложки;

  • борошно — 340-360 г;

  • цукор — 1 ч. ложка;

  • олія кукурудзяна — 40 мл;

  • сіль;

  • курячі грудки — 400 г;

  • гриби свіжі — 170-200 г;

  • помідори — 130 г;

  • сир моцарелла — 160-180 г;

  • кетчуп — 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Додаємо у воду цукор, сіль, дріжджі, вливаємо кукурудзяна олія і доводимо, перемішуючи, до однорідності. Порційно додаючи борошно, робимо тісто. Поки воно підходить, курячу грудку відварюємо. Подрібнюємо гриби тонкими слайсами, моцарелу і помідори —кружечками. Курячу грудку після варіння і охолодження ріжемо на брусочки.
    Розкачуємо тісто і змащуємо його кетчупом. Розкладаємо кружальця сиру, потім грибні слайсы, курячі шматочки і, нарешті, помідори. Даємо провести в духовці 20 хвилин. Піца готова!

    Піца з куркою і грибами і помідорами


    Інгредієнти:

  • куряча гомілка — 2 шт.;

  • печериці свіжі — 80-90 г;

  • кукурудза консервована — 3 ст. ложки;

  • майонез — 45-50 мл;

  • кріп;

  • тісто дріжджове листкове — 280-300 г;

  • сир твердий — 75-90 г;

  • томатна паста — 35 мл


  • Приготування
    Курячу гомілку відварюємо, прибираємо всі кісточки, а м'ясо нарізаємо дрібно. Гливи подрібнюємо до тонких смужок. Листочки кропу дрібно рубаємо.
    Тісто розкачуємо, щоб вийшов тонкий коло. Накриваємо його сумішшю, що складається з майонезу і томатної пасти, зверху розкладаємо гливи, консервовану кукурудзу і курку. Посипаємо кропом і сирної стружкою. Ставимо в духовку і чекаємо хвилин 20.

    Піца з начинкою з копченої курки та грибів


    Інгредієнти:

  • листкове тісто — 400 г;

  • копчена курка — 270-300 г;

  • гриби — 240 г;

  • майонез — 55-60 мл;

  • вершкове масло — 65-75 г;

  • томатний соус або кетчуп — 45 мл;

  • спеції;

  • петрушка, кінза;

  • сир плавлений — 100 р.


  • Приготування
    Промиваємо та нарізаємо гриби. Відправляємо їх смажитися на вершковому маслі. Краще зробити сильний вогонь, щоб гриби швидко подзолотились, а не стали тушкуватися у власному соку. Підсолюємо їх, охолоджуємо і перемішуємо з порізаної смужками копченою куркою.
    Листкове тісто дістаємо хоча б за годину до приготування з холодильника, тоді воно встигне розморозитися і стати досить м'яким для розкачування. Розкочуємо качалкою його до великого кола і викладаємо на деко. Розподіляємо по ньому шматочки масла, томатний соус або кетчуп і куринно-грибну начинку.
    Плавлений сир разом з майонезом доводимо до однорідності за допомогою блендера, підсолюємо і приправляємо. Закінчуємо цією сумішшю збірку піци. Ставимо деко в духовку на 15 хвилин. Перед подачею посипаємо порубаними листочками кінзи і петрушки.

    Піца з грибами, куркою і сиром


    Інгредієнти:

  • сметана — 100 мл;

  • майонез — 100 мл;

  • борошно — 370 г;

  • сіль;

  • вершкове масло — 50 г;

  • гриби мариновані — 150 г;

  • філе куряче варене — 250 г;

  • томатний соус — 120 мл;
  • Піца з куркою і грибами

  • цибуля — 1 невелика головка;

  • сир твердий — 130 р.


  • Приготування
    Змішуємо сметану з майонезом і сіллю, додаємо розтоплене вершкове масло, борошно і робимо тісто. Ріжемо дрібно мариновані гриби і відварне філе. Цибулю подрібнюємо до тонких кілець.
    Розкачуємо тісто і розподіляємо за нього томатний соус. Зверху викладаємо шар маринованих грибів і відвареного філе. Далі йдуть цибульні кільця і дрібна сирна стружка. Ставимо піцу в духовку. Для готовність їй достатньо провести там 15 хвилин.