Равіолі – страва італійської кухні, дуже схожі на маленькі пельмені, приготовані з тоненького тіста з різноманітною начинкою: починаючи від класичної м'ясної і закінчуючи солодкою. Равіолі зі шпинатом виходять дуже ніжними і приголомшливо смачними. Вони досить ситні і послужать вам повноцінним обідом. Подавати їх краще всього в вершковому соусі або просто зі сметанкою.
Равіолі зі шпинатом і рікоттою
Інгредієнти: Для начинки:
рікотта – 200 г; сир пармезан – 50 г; листя шпинату – 500 г; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 15 г; спеції. Для тіста:
пшеничне борошно – 300 г; яйце куряче – 3 шт.; спеції. Для заправки:
масло вершкове – 50 г; шавлія свіжий – 5 шт.; сир пармезан – за смаком. Приготування Отже, для початку давайте приготуємо з вами тісто для равіолі. Для цього борошно просіваємо гіркою на столі, зверху робимо невеликий отвір і вливаємо в нього заздалегідь збиті курячі яйця. Після цього додаємо дрібку солі і вимішуємо ложкою досить туге тісто. Далі загортаємо його в харчову плівку і залишаємо в прохолодному місці на 60 хвилин. А цим часом ми з вами поки займемося начинкою. Листя шпинату перебираємо, обробляємо і промиваємо під холодною водою. Потім кидаємо їх в киплячу воду і бланшируем протягом 5 хвилин. Після цього відкидаємо їх на друшляк, віджимаємо від зайвої рідини. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на вершкове масло в окремій сковороді до м'якості. Тепер з'єднуємо його з шпинатом, додаємо рікотту і натертий на крупній терочке сирок. Ретельно все перемішуємо ложкою, прогріваємо протягом 2 хвилин і знімаємо з вогню. Готове тісто ділимо навпіл і кожну частину розкачуємо в тоненькі шари. Далі викладаємо на один начинку, змащуємо краю яєчним белочком, і накриваємо зверху другою частиною тіста, трохи притискаючи руками навколо начинки. Тепер акуратненько нарізаємо майбутні равіолі ножем на квадратики і відварюємо їх в киплячій воді протягом 2 хвилин. Тим часом робимо для них заправку. Для цього обсмажуємо на вершковому маслечко листочки шавлії. Виймаємо готові равіолі з сиром і шпинатом шумівкою з каструльки, викладаємо їх на сковорідку з заправкою, перемішуємо і відразу ж подаємо до столу, присипавши рясно тертим пармезаном!
Рецепт равіолі зі шпинатом і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 400 г; яйце – 3 шт.; біле вино – 6 ст. ложок; спеції. Для начинки:
шпинат – 150 г; панірувальні сухарі – 3 ст. ложки; сир – 200 г; яйце – 1 шт.; сир тертий – 2 ст. ложки; лимонний сік – 2 ч. ложки; спеції; масло вершкове – 80 г; листочки шавлії – 16 шт. Приготування З борошна, вина, курячих яєць і солі замішуємо однорідне тісто. Формуємо з нього кульку, загортаємо у плівку і залишаємо приблизно на 60 хвилин при кімнатній температурі. Цим часом перебираємо шпинат, промиваємо його, кладемо в каструлю
і тушкуємо до тих пір, поки він не змінить свій колір. Потім акуратно віджимаємо листя і подрібнюємо їх блендером. Сир змішуємо з панірувальними сухарями, розбиваємо яйце і висипаємо тертий сир. Додаємо в масу шпинат, трохи лимонного соку, солимо, перчимо за смаком. Тісто тоненько розкачуємо на посипаному борошном столі і нарізаємо смужками шириною близько 5 сантиметрів. Далі викладаємо трохи начинки з інтервалом 5 сантиметрів. Зверху накриваємо тістом, притискаємо і нарізаємо квадратами. Масло розтоплюємо і підрум'янюємо на ньому листочки шавлії. Відварюємо равіолі протягом 5 хвилин в киплячій підсоленій воді, а потім відкидаємо на друшляк і викладаємо на тарілочки, прикрасивши листочками шавлії. За бажанням присипаємо блюдо тертим сиром.