Вернуться назад Распечатать

Равіолі зі шпинатом

Равіолі зі шпинатом
Равіолі – страва італійської кухні, дуже схожі на маленькі пельмені, приготовані з тоненького тіста з різноманітною начинкою: починаючи від класичної м'ясної і закінчуючи солодкою. Равіолі зі шпинатом виходять дуже ніжними і приголомшливо смачними. Вони досить ситні і послужать вам повноцінним обідом. Подавати їх краще всього в вершковому соусі або просто зі сметанкою.

Равіолі зі шпинатом і рікоттою


Інгредієнти:
Для начинки:

  • рікотта – 200 г;

  • сир пармезан – 50 г;

  • листя шпинату – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло вершкове – 15 г;

  • спеції.


  • Для тіста:

  • пшеничне борошно – 300 г;

  • яйце куряче – 3 шт.;

  • спеції.


  • Для заправки:

  • масло вершкове – 50 г;

  • шавлія свіжий – 5 шт.;

  • сир пармезан – за смаком.


  • Приготування
    Отже, для початку давайте приготуємо з вами тісто для равіолі. Для цього борошно просіваємо гіркою на столі, зверху робимо невеликий отвір і вливаємо в нього заздалегідь збиті курячі яйця. Після цього додаємо дрібку солі і вимішуємо ложкою досить туге тісто. Далі загортаємо його в харчову плівку і залишаємо в прохолодному місці на 60 хвилин. А цим часом ми з вами поки займемося начинкою. Листя шпинату перебираємо, обробляємо і промиваємо під холодною водою. Потім кидаємо їх в киплячу воду і бланшируем протягом 5 хвилин. Після цього відкидаємо їх на друшляк, віджимаємо від зайвої рідини. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на вершкове масло в окремій сковороді до м'якості. Тепер з'єднуємо його з шпинатом, додаємо рікотту і натертий на крупній терочке сирок. Ретельно все перемішуємо ложкою, прогріваємо протягом 2 хвилин і знімаємо з вогню. Готове тісто ділимо навпіл і кожну частину розкачуємо в тоненькі шари. Далі викладаємо на один начинку, змащуємо краю яєчним белочком, і накриваємо зверху другою частиною тіста, трохи притискаючи руками навколо начинки. Тепер акуратненько нарізаємо майбутні равіолі ножем на квадратики і відварюємо їх в киплячій воді протягом 2 хвилин. Тим часом робимо для них заправку. Для цього обсмажуємо на вершковому маслечко листочки шавлії. Виймаємо готові равіолі з сиром і шпинатом шумівкою з каструльки, викладаємо їх на сковорідку з заправкою, перемішуємо і відразу ж подаємо до столу, присипавши рясно тертим пармезаном!

    Рецепт равіолі зі шпинатом і сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 400 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • біле вино – 6 ст. ложок;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • шпинат – 150 г;

  • панірувальні сухарі – 3 ст. ложки;

  • сир – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир тертий – 2 ст. ложки;

  • лимонний сік – 2 ч. ложки;

  • спеції;

  • масло вершкове – 80 г;

  • листочки шавлії – 16 шт.


  • Приготування
    З борошна, вина, курячих яєць і солі замішуємо однорідне тісто. Формуємо з нього кульку, загортаємо у плівку і залишаємо приблизно на 60 хвилин при кімнатній температурі. Цим часом перебираємо шпинат, промиваємо його, кладемо в каструлю
    Равіолі зі шпинатом
    і тушкуємо до тих пір, поки він не змінить свій колір. Потім акуратно віджимаємо листя і подрібнюємо їх блендером. Сир змішуємо з панірувальними сухарями, розбиваємо яйце і висипаємо тертий сир. Додаємо в масу шпинат, трохи лимонного соку, солимо, перчимо за смаком. Тісто тоненько розкачуємо на посипаному борошном столі і нарізаємо смужками шириною близько 5 сантиметрів. Далі викладаємо трохи начинки з інтервалом 5 сантиметрів. Зверху накриваємо тістом, притискаємо і нарізаємо квадратами. Масло розтоплюємо і підрум'янюємо на ньому листочки шавлії. Відварюємо равіолі протягом 5 хвилин в киплячій підсоленій воді, а потім відкидаємо на друшляк і викладаємо на тарілочки, прикрасивши листочками шавлії. За бажанням присипаємо блюдо тертим сиром.