Равіолі – італійські макаронні вироби, приготовлені з тонкого тіста з начинкою всередині. Їх аналогом є в російській кухні пельмені, а в української кухні – вареники. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування равіолі з грибами.
Равіолі з грибами і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 4 шт.; борошно – 2 ст.; олія оливкова – 1 ч. ложка; сіль. Для начинки:
картопля – 5 шт.; свіжі печериці – 200 г; цибулина – 1 шт.; мускатний горіх – щіпка; соус томатний – за смаком; морква – 05 шт.; масло топлене. Приготування Починаємо приготування страви з замісу тіста. Для цього в борошно розбиваємо яйця, додаємо сіль, оливкова масло і ретельно перемішуємо. Тепер формуємо еластичний колобок і прибираємо його в прохолодне місце. Далі готуємо начинку: моркву і картоплю чистимо, відварюємо і розминаємо товкачиком, приправте мускатним горіхом. Печериці і цибулю обробляємо, шаткуємо і пасеруємо до м'якості на рослинному маслечко. Потім готову обжарку викладаємо до овочевого пюре і підсолюємо за смаком. Яєчне тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожен тоненький пласт і розподіляємо на нього начинку, сформовану в маленькі кульки. Накриваємо зверху другим пластом, притискаємо тісто один до одного, виганяючи все повітря. Фігурним ножем розрізах наші заготовки на однакові квадратики і відварюємо до спливання в солоній воді. Подаємо готові равіолі з грибами з томатним соусом і топленим маслом.
Равіолі з сиром і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 250 г; яйце – 2 шт.; сіль; масло рослинне – 50 мл; куркума – 1 ч. ложка. Для начинки:
гриби – 200 г; цибуля-порей – 100 г; сир – 60 г; яєчний білок – 1 шт. Приготування У велику тарілку насипати гіркою борошно, сіль, куркуму, а в серединку розбиваємо яйця. Потім додаємо масло і,
збираючи борошно з країв, замішуючи однорідне тісто. Після цього загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник, а самі переходимо до начинки. Гриби і цибулю обробляємо, шаткуємо і пасеруємо. Сир нарізаємо пластинками і разом з обсмаженням перемішуємо в блендері. Тісто тонко-тонко розкачуємо на злегка припудренном борошном столі. Тепер складаємо його навпіл, що б була видна лінія згину і на одну частину тіста викладаємо начинку, змащуючи проміжки білком. Закриваємо другою половинкою, заліплюємо пальцями і розрізаємо ножем на квадратики. Відварюємо заготовки в киплячій воді, підсоленій за смаком, до спливання.