Вернуться назад Распечатать

Равіолі з грибами

Равіолі з грибами
Равіолі – італійські макаронні вироби, приготовлені з тонкого тіста з начинкою всередині. Їх аналогом є в російській кухні пельмені, а в української кухні – вареники. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування равіолі з грибами.

Равіолі з грибами і картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • яйце – 4 шт.;

  • борошно – 2 ст.;

  • олія оливкова – 1 ч. ложка;

  • сіль.


  • Для начинки:

  • картопля – 5 шт.;

  • свіжі печериці – 200 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • соус томатний – за смаком;

  • морква – 05 шт.;

  • масло топлене.


  • Приготування
    Починаємо приготування страви з замісу тіста. Для цього в борошно розбиваємо яйця, додаємо сіль, оливкова масло і ретельно перемішуємо. Тепер формуємо еластичний колобок і прибираємо його в прохолодне місце. Далі готуємо начинку: моркву і картоплю чистимо, відварюємо і розминаємо товкачиком, приправте мускатним горіхом. Печериці і цибулю обробляємо, шаткуємо і пасеруємо до м'якості на рослинному маслечко. Потім готову обжарку викладаємо до овочевого пюре і підсолюємо за смаком. Яєчне тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожен тоненький пласт і розподіляємо на нього начинку, сформовану в маленькі кульки. Накриваємо зверху другим пластом, притискаємо тісто один до одного, виганяючи все повітря. Фігурним ножем розрізах наші заготовки на однакові квадратики і відварюємо до спливання в солоній воді. Подаємо готові равіолі з грибами з томатним соусом і топленим маслом.

    Равіолі з сиром і грибами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 250 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • куркума – 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • гриби – 200 г;

  • цибуля-порей – 100 г;

  • сир – 60 г;

  • яєчний білок – 1 шт.


  • Приготування
    У велику тарілку насипати гіркою борошно, сіль, куркуму, а в серединку розбиваємо яйця. Потім додаємо масло і,
    Равіолі з грибами
    збираючи борошно з країв, замішуючи однорідне тісто. Після цього загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник, а самі переходимо до начинки. Гриби і цибулю обробляємо, шаткуємо і пасеруємо. Сир нарізаємо пластинками і разом з обсмаженням перемішуємо в блендері. Тісто тонко-тонко розкачуємо на злегка припудренном борошном столі. Тепер складаємо його навпіл, що б була видна лінія згину і на одну частину тіста викладаємо начинку, змащуючи проміжки білком. Закриваємо другою половинкою, заліплюємо пальцями і розрізаємо ножем на квадратики. Відварюємо заготовки в киплячій воді, підсоленій за смаком, до спливання.