Кростіні – це класична італійська закуска, яка чудово підходить під вино. Вона являємо собою невеликий бутерброд з шматочків підсмаженого хліба з різними начинками. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування цієї страви, а ви виберіть для себе найбільш підходящі!
Кростіні з помідорами
Інгредієнти: білий багет – 200 г; стиглі помідори – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; базилік – за смаком; часник – 2 зубчики; олія оливкова – 20 мл; оцет бальзамічний – за смаком; спеції. Приготування Помідорчики промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Цибулину і часник чистимо, шаткуємо точно також. Базилік обполіскуємо, струшуємо і рубаємо ножем на маленькі шматочки. Потім всі підготовлені овочі викладаємо в миску, перемішуємо, заправляємо оливковою маслом, спеціями і бальзамічним оцтом. Багет ножем нарізаємо на порційні шматочки, злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а потім на кожен шматочок зверху викладаємо овочеву начинку і подаємо кростіні до столу.
Кростіні з тунцем
Інгредієнти: консервований тунець у власному соку – 150 г; олія оливкова – 3 ст. ложки; лимон – 1 шт.; цибулина – 05 шт.; каперси – 1 ст. ложка; спеції; томатна паста – за смаком. Приготування Цедру лимона натираємо на маленькій тертці, з'єднайте з тунцем і перемішуємо все в кухонному комбайні до отримання однорідної пасти. Потім вливаємо масло і знову збиваємо. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і перемішуємо з томатною пастою і каперсами. Приправляємо спеціями за смаком і подаємо на гарячому підсмаженому хлібці, натертому часничком і сбрызнутом оливковим маслом.
Кростіні з лососем
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 1 ст. ложка; рис – 250 г; біле сухе вино – 50 мл; вершки – 50 мл; васабі – 2 ст. ложки; копчений лосось – 300 р. Приготування Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо і пасеруємо до прозорості на вершковому маслечко. Потім додаємо до нього рис, вливаємо біле вино і фільтровану воду. Готуємо, помішуючи, до повної готовності, а потім вводимо вершки і кладемо васабі. Знімемо посуд з плити і залишаємо остигати. Тепер викладаємо на хлібні скибочки копченого лосося і приготовлену начинку і подаємо до столу.
Рецепт кростіні з соусом песто
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 200 г; помідор – 5 шт; сир моцарелла – 350 г; олія оливкова; базилік. Для соусу:
кедрові горішки – 100 г; сир пармезан – 100 г; базилік – 1 пучок; оливкової масло – 200 мл; спеції. Приготування Отже, тісто розморожуємо при кімнатній температурі. Цим часом готуємо соус: кедрові горішки, тертий сир, базилік, спеції і оливкове масло збиваємо в блендері до отримання однорідної маси. Тісто розкачуємо, вирізаємо прямокутники, змащуємо кожен соусом песто, викладаємо помідори, нарізані тонкими кружальцями, і накриваємо пластинами сиру. Посипаємо все базиліком, скроплюємо маслом і ставимо випікатися в духовку приблизно на 20 хвилин.
Кростіні з копченою рибою і вершковим сиром
Інгредієнти: житній хліб – 300 г; олія оливкова – 1 ст. ложка; копчений лосось – 200 г; олія оливкова – 1 ст. ложка; кріп – 1 пучок; вершковий сир – 120 г; свіжий огірок – 1 шт. Приготування У сковороді розігріваємо на середньому вогні трохи оливкового масла, викладаємо скибочки хліба і обсмажуємо їх з одного боку до утворення хрусткої скоринки. Рибу розбираємо вилочкою на маленькі шматочки виделкою, а кріп дрібно рубаємо ножем. Потім з'єднуємо лосось з вершковим сиром і кропом. Все ретельно перемішуємо і викладаємо рибну суміш на хліб, прикрашаючи огірковим скибочками.