Вернуться назад Распечатать

Стромболі – рецепт

Стромболі – рецепт
За таємничою назвою «стромболі» ховається не що інше, як піца у вигляді рулету. Рецепт і складові стромболі нічим не відрізняються від таких у свого плоского «прабатька», а от з технікою приготування справи йдуть інакше.

Рецепт піци-стромболі з шинкою і сиром


Рецепт ідеального тесту для піци нам доводилося обговорювати не один раз, адже гідних варіантів багато. Наступний рецепт відрізняється від своїх аналогів наявністю міксу різних сортів борошна, який дозволяє добитися ідеальної текстури.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно (сорт 00) - 150 г;

  • звичайна борошно - 150 г;

  • сіль - 4 г;

  • сухі інстантні дріжджі - 7 г;

  • оливкова олія - 15 мл


  • Для начинки:

  • будь-яка шинка - 85 м;

  • твердий сир - 70 г;

  • гостра салямі - 30 г;

  • яйце;

  • томатний соус .


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати стромболі, замішуємо тісто для основи, технологія його приготування елементарна і напевно знайома вам: дріжджі розчиняються в 200 мл ледь підігрітої води (можна підсолодити її), після чого до них засипаємо борошно, в нашому випадку обидва сорти попередньо ретельно просіваються, сіль, вливаємо олію. Замісивши інгредієнти хвилин 8-10 залишаємо тісто в теплі на годину.
    Через відведений час розкачуємо тісто в прямокутник 20х30 см і покриваємо його поверхню найтоншими скибочками гострої салямі упереміж з шинкою і сиром. Один з країв прямокутника змащуємо яйцем і скачуємо все в рулет. Поверхню рулету стромболі краще покрити яйцем для більшої золотавості після випікання. Готуватися стромболі доведеться трохи довше, ніж звичайної піці, а конкретно 25-28 хвилин при 200 градусах. Подається рулет з піци теж вельми оригінально – нарізаним скибочками з томатним соусом в окремій піалі.

    Стромболі: піца-рулет з куркою


    Так як ідеальне тісто для стромболі ми вже приготували в попередньому рецепті, в цьому ми розберемося з начинкою. В основі одна з найпопулярніших сполучень – курка і гриби.
    Інгредієнти:
    Стромболі – рецепт


  • тісто для піци;

  • соус бешамель ;

  • курятина - 260 г;

  • гриби - 130 г;

  • тертий сир - 130 г;

  • суміш італійських трав (орегано, базилік).


  • Приготування
    Куру для рецепту можна приготувати будь-яким чином: запекти, зварити або, в ідеалі, нарізати соломкою і спасерувати з грибами і сухими італійськими травами. Тісто розкачуємо до все тих же 20х30 см, покриваємо тонким шаром соусу бешамель і сиру. Зверху розподіляємо начинку і звертаємо. Піца стромболі повинна запікати півгодини при чергових 180 градусах.