Вернуться назад Распечатать

Спагетті з креветками у вершковому соусі

Спагетті з креветками у вершковому соусі
Спагетті – традиційне італійське блюдо, яке подається до столу з різними добавками. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати чудово смачні спагетті з креветками у вершковому соусі.

Спагетті з креветками у вершково-томатному соусі


Інгредієнти:

  • очищені креветки – 400 г;

  • олія оливкова – 1 ст. ложка;

  • спагетті – 300 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • стиглі помідори – 5 шт.;

  • перець чилі – за смаком;

  • сушений базилік – щіпка;

  • часник – 1 зубчик;

  • сухе біле вино – 1 ст.;

  • вершки жирні – 05 ст.;

  • сир – за смаком;

  • спеції;

  • масло вершкове – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Для початку готуємо всі інгредієнти: помідори, цибулю і часник чистимо, подрібнюємо і додаємо в сковороду. Додаємо перчик чилі за смаком, порубаний базилік і наливаємо масло. Ставимо на невеликий вогонь, вводимо тоненькою цівкою сухе вино і тушкуємо при закритій кришці, поки алкоголь повністю не випарується. Креветки очистити, збризкуємо оливковою маслом і приправляємо спеціями за смаком. Обсмажуємо морепродукти на окремій сковорідці до готовності, буквально 3 хвилинки. Потім перекладаємо їх до овочів, вливаємо вершки і уварюємо соус на середньому вогні. Після цього додаємо заздалегідь відварені спагетті, ретельно перемішуємо, присипаємо тертим сиром і негайно подаємо до столу.

    Спагеті у вершковому соусі з кальмарами і креветками


    Інгредієнти:

  • спагетті – 400 г;

  • очищені креветки – 200 г;

  • мідії – 200 г;

  • кальмари – 400 г;

  • вершки – 100 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • бульйон – 15 ст.;

  • часник – 2 зубчики;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • паста томатна – за смаком;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Кальмари обробляємо, нарізаємо кільцями і з'єднуємо з креветками. Перекладаємо морепродукти в каструльку, додаємо мідії, підсолюємо за смаком і збризкуємо соком за смаком лимона. Все ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 10 постояти і просочитися маринадом. Зелень обполіскуємо, струшуємо і подрібнюємо ножем. Цибулину і часник чистимо, дрібненько ріжемо і пасеруємо на рослинній маслечко. Морепродукти обсмажуємо окремо протягом 5 хвилин, а потім додаємо до них цибулька з часником. Далі, акуратно вливаємо гарячий бульйон, вершки і кладемо натуральну томатну пасту. Кидаємо за смаком орегано і сіль. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо страва до тих пір, поки морепродукти не стануть м'якими. Відварюємо Пасту в гарячій воді до напівготовності, слідуючи рекомендаціям, зазначеним на упаковці. Потім перекладаємо її в соус і нагріваємо все разом хвилини 2. Ну, ось і все, спагетті з креветками в вершково-часниковому соусі готові!

    Спагетті з креветками та грибами у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;

  • молоко – 500 мл;

  • спагетті – 200 г;

  • шампіньйони – 5 шт;

  • шпинат – 1 шт.;

  • креветки – 2 шт.;

  • часник – 1 зубчик.


  • Приготування
    Сковороду промазуємо маслом, висипаємо креветки в панцирі і ставимо на вогонь. Потім підливаємо трохи фільтрованої води і, помішуючи,
    Спагетті з креветками у вершковому соусі
    тушкуємо морепродукти кілька хвилин. Після цього викладаємо їх на тарілку, остуджуємо і чистимо, залишивши тільки хвостики для краси. Спагетті відварюємо до напівготовності. Рослинне масло ароматизируем часником: обсмажуючи його на розпеченому жиру хвилини 2. Потім висипаємо оброблені і подрібнені пластинами гриби і пасеруємо їх. Далі кладемо шпинат, акуратно вливаємо молоко і порціями всипаємо борошно. Доводимо суміш до кипіння, щоб вона трохи загусла. Після цього виливаємо сюди ж рідина з креветок, ретельно перемішуємо. Приправляємо соус спеціями і пряними травами за смаком. В самому кінці висипаємо підготовлені спагетті і перемішуємо ложкою.