Спагетті – традиційне італійське блюдо, яке подається до столу з різними добавками. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати чудово смачні спагетті з креветками у вершковому соусі.
Спагетті з креветками у вершково-томатному соусі
Інгредієнти: очищені креветки – 400 г; олія оливкова – 1 ст. ложка; спагетті – 300 г; цибулина – 1 шт.; стиглі помідори – 5 шт.; перець чилі – за смаком; сушений базилік – щіпка; часник – 1 зубчик; сухе біле вино – 1 ст.; вершки жирні – 05 ст.; сир – за смаком; спеції; масло вершкове – 4 ст. ложки. Приготування Для початку готуємо всі інгредієнти: помідори, цибулю і часник чистимо, подрібнюємо і додаємо в сковороду. Додаємо перчик чилі за смаком, порубаний базилік і наливаємо масло. Ставимо на невеликий вогонь, вводимо тоненькою цівкою сухе вино і тушкуємо при закритій кришці, поки алкоголь повністю не випарується. Креветки очистити, збризкуємо оливковою маслом і приправляємо спеціями за смаком. Обсмажуємо морепродукти на окремій сковорідці до готовності, буквально 3 хвилинки. Потім перекладаємо їх до овочів, вливаємо вершки і уварюємо соус на середньому вогні. Після цього додаємо заздалегідь відварені спагетті, ретельно перемішуємо, присипаємо тертим сиром і негайно подаємо до столу.
Спагеті у вершковому соусі з кальмарами і креветками
Інгредієнти: спагетті – 400 г; очищені креветки – 200 г; мідії – 200 г; кальмари – 400 г; вершки – 100 мл; цибулина – 1 шт.; бульйон – 15 ст.; часник – 2 зубчики; лимонний сік – 2 ст. ложки; паста томатна – за смаком; спеції; олія рослинна. Приготування Кальмари обробляємо, нарізаємо кільцями і з'єднуємо з креветками. Перекладаємо морепродукти в каструльку, додаємо мідії, підсолюємо за смаком і збризкуємо соком за смаком лимона. Все ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 10 постояти і просочитися маринадом. Зелень обполіскуємо, струшуємо і подрібнюємо ножем. Цибулину і часник чистимо, дрібненько ріжемо і пасеруємо на рослинній маслечко. Морепродукти обсмажуємо окремо протягом 5 хвилин, а потім додаємо до них цибулька з часником. Далі, акуратно вливаємо гарячий бульйон, вершки і кладемо натуральну томатну пасту. Кидаємо за смаком орегано і сіль. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо страва до тих пір, поки морепродукти не стануть м'якими. Відварюємо Пасту в гарячій воді до напівготовності, слідуючи рекомендаціям, зазначеним на упаковці. Потім перекладаємо її в соус і нагріваємо все разом хвилини 2. Ну, ось і все, спагетті з креветками в вершково-часниковому соусі готові!
Спагетті з креветками та грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: борошно – 250 г; молоко – 500 мл; спагетті – 200 г; шампіньйони – 5 шт; шпинат – 1 шт.; креветки – 2 шт.; часник – 1 зубчик. Приготування Сковороду промазуємо маслом, висипаємо креветки в панцирі і ставимо на вогонь. Потім підливаємо трохи фільтрованої води і, помішуючи,
тушкуємо морепродукти кілька хвилин. Після цього викладаємо їх на тарілку, остуджуємо і чистимо, залишивши тільки хвостики для краси. Спагетті відварюємо до напівготовності. Рослинне масло ароматизируем часником: обсмажуючи його на розпеченому жиру хвилини 2. Потім висипаємо оброблені і подрібнені пластинами гриби і пасеруємо їх. Далі кладемо шпинат, акуратно вливаємо молоко і порціями всипаємо борошно. Доводимо суміш до кипіння, щоб вона трохи загусла. Після цього виливаємо сюди ж рідина з креветок, ретельно перемішуємо. Приправляємо соус спеціями і пряними травами за смаком. В самому кінці висипаємо підготовлені спагетті і перемішуємо ложкою.