Оригінальним річним бутербродом може стати свіжа томатна брускетта – італійська закуска на тості, яку відносять до розряду антіпасто, тобто тих, що підвищують апетит. Чим не прекрасний привід розправитися з майбутнім урожаєм помідор?
Брускетта з помідорами та базиліком
Інгредієнти: скибочки білого хліба - 6 шт.; великі стиглі томати - 320 г; часниковий зубок - 1 шт.; листя базиліка - 4 шт.; оливкова олія - 30 мл Приготування Наріжте великі стиглі томати на невеликі кубики і змішайте їх з пропущеним через прес часником і листочками базиліку. В томатну суміш додайте розтертий в пасту з морською сіллю часниковий зубок. Залиште всі інгредієнти хвилин на 10 щоб обмінялися ароматами.
Змастіть хлібні скибочки маслом і підрум'яньте їх на грилі або сковороді. Коли скибочки стануть золотистими, натріть їх зрізом часникового зубчики і покрийте томатної сальсою зверху. Перед подачею збризніть брускетту з помідорами додатковою порцією олії.
Брускетта з помідорами і моцарелою
Інгредієнти: скибочки білого хліба - 4 шт.; моцарелла - 120 г; томати черрі - 240 г; листя базиліка; скибочка лимона; масло оливи - 35 мл Приготування Збризніть томати половиною масла і посоліть, після чого ретельно перемішайте. Запечіть плоди в духовці або обсмажте на грилі до м'якості. Змастіть маслом шматочки хліба і також підрум'яньте їх. Покрийте хліб томатами та сиром, посипати свіжим базиліком і збризніть соком лимона.
Рецепт брускети з в'яленими помідорами
Інгредієнти: білий хліб - 6 скибочок; рікотта - 75 г; жменя в'ялених томатів; Для соусу песто: жменя листя базиліка; часниковий зубок; кедрові горішки - 1 ст. ложка; масло оливи - 20 мл Приготування Приготуємо соус песто . Покладіть В блендер базиліковим зелень, горішки і зубок часнику, збийте всі інгредієнти до утворення соусу.
Підрум'яньте хліб і покрийте його песто, зверху покладіть рікотту, трохи посоліть її і доповніть скибочками в'ялених томатів.
Як приготувати брускетту з помідорами і авокадо?
Інгредієнти: скибочки білого хліба - 4 шт.; авокадо - 1 шт.; жменя томатів черрі; моцарелла - 80 г; соус песто - 90 мл Приготування Розрізаємо черрі навпіл і викладаємо на гриль. Як тільки плоди розм'якшаться, знімаємо їх з вогню. Скибочки підрум'яненої білого хліба покриваємо авокадо, зверху викладаємо запечені помідори і моцарелу. Поливаємо все соусом песто.