Вернуться назад Распечатать

Брускетта з помідорами

Брускетта з помідорами
Оригінальним річним бутербродом може стати свіжа томатна брускетта – італійська закуска на тості, яку відносять до розряду антіпасто, тобто тих, що підвищують апетит. Чим не прекрасний привід розправитися з майбутнім урожаєм помідор?

Брускетта з помідорами та базиліком


Інгредієнти:

  • скибочки білого хліба - 6 шт.;

  • великі стиглі томати - 320 г;

  • часниковий зубок - 1 шт.;

  • листя базиліка - 4 шт.;

  • оливкова олія - 30 мл


  • Приготування
    Наріжте великі стиглі томати на невеликі кубики і змішайте їх з пропущеним через прес часником і листочками базиліку. В томатну суміш додайте розтертий в пасту з морською сіллю часниковий зубок. Залиште всі інгредієнти хвилин на 10 щоб обмінялися ароматами.
    Змастіть хлібні скибочки маслом і підрум'яньте їх на грилі або сковороді. Коли скибочки стануть золотистими, натріть їх зрізом часникового зубчики і покрийте томатної сальсою зверху. Перед подачею збризніть брускетту з помідорами додатковою порцією олії.

    Брускетта з помідорами і моцарелою


    Інгредієнти:

  • скибочки білого хліба - 4 шт.;

  • моцарелла - 120 г;

  • томати черрі - 240 г;

  • листя базиліка;

  • скибочка лимона;

  • масло оливи - 35 мл


  • Приготування
    Збризніть томати половиною масла і посоліть, після чого ретельно перемішайте. Запечіть плоди в духовці або обсмажте на грилі до м'якості. Змастіть маслом шматочки хліба і також підрум'яньте їх. Покрийте хліб томатами та сиром, посипати свіжим базиліком і збризніть соком лимона.

    Рецепт брускети з в'яленими помідорами


    Інгредієнти:

  • білий хліб - 6 скибочок;

  • рікотта - 75 г;

  • жменя в'ялених томатів;

  • Для соусу песто:

  • жменя листя базиліка;

  • часниковий зубок;

  • кедрові горішки - 1 ст. ложка;

  • масло оливи - 20 мл


  • Приготування
    Приготуємо соус песто . Покладіть В блендер базиліковим зелень, горішки і зубок часнику, збийте всі інгредієнти до утворення соусу.
    Підрум'яньте хліб і покрийте його песто, зверху покладіть рікотту, трохи посоліть її і доповніть скибочками в'ялених томатів.

    Як приготувати брускетту з помідорами і авокадо?


    Інгредієнти:
    Брускетта з помідорами


  • скибочки білого хліба - 4 шт.;

  • авокадо - 1 шт.;

  • жменя томатів черрі;

  • моцарелла - 80 г;

  • соус песто - 90 мл


  • Приготування
    Розрізаємо черрі навпіл і викладаємо на гриль. Як тільки плоди розм'якшаться, знімаємо їх з вогню. Скибочки підрум'яненої білого хліба покриваємо авокадо, зверху викладаємо запечені помідори і моцарелу. Поливаємо все соусом песто.