Хто не любить піцу? Напевно, таких людей не існує. Це блюдо, яке прийшло до нас з країн Середземномор'я, завоював цілу армію прихильників за надзвичайно короткий термін. Піца є універсальним стравою - вона підходить для звичайної вечері, святкового столу, її подають до супів. Піцу можна легко і швидко приготувати в домашніх умовах, особливо якщо гості на порозі. Існує маса рецептів приготування домашньої піци, а в якості начинки для піци підходить більшість продуктів, що робить це блюдо особливо зручним для багатьох господинь.
Пропонуємо простий рецепт приготування справжньої, смачної піци в домашніх умовах.
Тісто для домашньої піци
Для приготування домашньої піци можна використовувати тісто на дріжджах або без дріжджів. Рецепт тіста без дріжджів слід використовувати, щоб піца вийшла зовсім тонкою.
Дріжджове тісто для піци Інгредієнти: 4 склянки пшеничного борошна; 4 столові ложки маргарину; 2 столові ложки цукру; яйце; 1 стакан води; сіль; дріжджі. Приготування Воду слід підігріти і розчинити в ній дріжджі. Додати яйце, борошно, розігрітий маргарин, цукор, сіль і замісити тісто. Тісто слід помістити в тепле місце і залишити на 2 години. Через 2 години тісто потрібно перемішати і залишити ще на 1 годину. Тісто готове.
Рецепт тіста для піци без дріжджів на кефірі
Інгредієнти: 2 склянки пшеничного борошна, 1 яйце, 300 г вершкового масла, 1 склянка кефіру, сіль.
Кефір змішати з борошном і додати до них яйце і сіль. Вершкове масло підігріти і додати в тісто. Все ретельно перемішати до отримання однорідної маси і поставити в холодильник на 1 годину.
Рецепт тіста для піци на кефірі можна використовувати в будь-яких рецептах. Його зручність полягає в швидкості приготування.
Начинка для піци Пропонуємо найкращі рецепти смачних начинок для піци:
піца «Маргарита». Інгредієнти: 1 кілограм помідорів, 300 г м'якого сиру, базилік, сіль; піца «Класична». Інгредієнти: 4 великих помідора, 60 грамів шинки, 60 грамів твердого сиру, 60 г оливок, 1 авокадо, оливкова олія, сіль і перець; піца «По-неаполітанськи». Інгредієнти: 3 середніх помідора, 300 грамів анчоусів, 150 грамів твердого сиру, 120 г оливок, сіль і перець; піца З рибою». Інгредієнти: 05 кілограма помідорів, 150 г сиру, 1 банку консервованих сардин, 2 столові ложки рослинної олії, сіль; піца «Морська з мідіями». Інгредієнти: 15 кг мідій, 05 кілограма помідорів, 3 зубчики часнику, по одній чайній ложці петрушки і орегано, рослинна олія, сіль; піца «Куряча». Інгредієнти: 600 грамів відвареного курячого філе, 400 г помідорів, 5 столових ложок майонезу, 3 зубчики часнику, невелика цибулина, по столовій ложці зелені петрушки і кропу, рослинне масло і сіль. Приготування піци в домашніх умовах
Деко для випікання піци слід змастити рослинним маслом, тісто розкачати і викласти на деко. На тісто слід викласти шарами начинку, зверху посипати сиром (якщо сир передбачений в рецепті) і відправити деко з піцою в духовку.
Якщо для піци використовується тісто на кефірі, молоці або сметані, то час його запікання становить 30 хвилин при температурі 250-280 градусів.
Якщо для піци використовується дріжджове тісто, то для його запікання буде потрібно не менше години. Піцу на такому тісті слід запікати 30 хвилин при температурі 250 після чого зменшити температуру до 220 градусів і запікати ще 30 хвилин. Піцу можна запікати в духовці, мікрохвильовій печі або аерогрилі.
Швидка в приготуванні, яскрава в оформленні і надзвичайно смачна піца створює справжнє свято на столі і для дітей, і для дорослих.