Піца - це улюблене блюдо багатьох дорослих і дітей. Величезна кількість рецептів приготування піци дозволяє кожному знайти найбільш смачний варіант. Піцу дуже легко зробити, і багато господинь люблять цю страву завдяки можливості використовувати практично будь-які продукти в якості начинки для неї. Навіть ті, хто не вміють готувати цю смачну страву, можуть досить швидко навчитися робити піцу. А ми в свою чергу поділимося з вами самими популярними і смачними рецептами піци.
Рецепт приготування класичної піци з сиром і помідорами
Класична піца є однією з найбільш простих у приготуванні. На її основі готуються всі інші види піци.
Інгредієнти для тіста: 1 кг пшеничного борошна; 2 склянки теплої води; 25 грамів дріжджів; оливкова олія. Приготування Борошно слід змішати з водою, додати сіль і 4 столові ложки олії, дріжджі розвести теплою водою і додати до загальної маси. Замісити тісто, щоб воно стало однорідним, м'яким і не липло до рук. Тісто слід на 2 години поставити в тепле місце, щоб воно піднялося». Через 2 години розім'яти тісто і залишити ще на годину.
Інгредієнти для начинки:
300 р помідорів; 4 зубчики часнику; 3 столові ложки оливкової олії; 200 г твердого сиру; сіль і перець. Приготування Деко слід змастити маслом, викласти на нього розкатане тісто і акуратно розім'яти його руками, щоб воно зайняло всю поверхню листа. Зверху на тісто налити пару ложок оливкової олії, викласти помідори, видавити часник. Всю начинку посолити, поперчити і посипати зверху натертим сиром.
Піцу слід запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 220 градусів. Готовність піци слід визначати по тесту - воно повинно злегка підрум'янитися.
Перед тим, як викладати начинку на тісто, рекомендується змастити його маслом або соусом. Найпростіший рецепт соусу для піци робиться так: змішуєте 100 г кетчупу, 50 г майонезу, перець, 1/2 чайної ложки сухих трав (кріп, базилік, орегано). Соус
для піци готовий!
Рецепт приготування піци «Маргарита»
Для того щоб приготувати тісто вам знадобиться: 1 кілограм пшеничного борошна, 2 склянки теплої води, 20 г дріжджів, 3 столові ложки оливкової олії, сіль.
Інгредієнти для начинки: 800 г стиглих помідорів; 400 г сиру; 1 пучок зелені базиліка; оливкова олія; сіль і перець. Приготування Для приготування піци «Маргарита» використовується рецепт приготування класичної піци, але випікати її слід при температурі 260 градусів.
Рецепт гавайської піци з шинкою і ананасом
Інгредієнти для тіста:
250 г борошна; 2 яйця; 50 г розм'якшеного вершкового масла; 25 г дріжджів; 05 літра молока, сіль. Інгредієнти для начинки: 300 г шинки; 200 г м'якоті ананаса; 200 гв сиру; 2 солодких перцю; 2 столові ложки майонез (для змащування коржа). Приготування Піцу слід випікати при температурі 260 градусів протягом 25 хвилин. Можете спробувати рецепт приготування піци з ананасом, в якому шинку замінюють ковбасою.
Рецепт піци пепероні з яловичиною або фаршем
Інгредієнти для тіста: 900 г пшеничного борошна; 2 склянки теплої води; 25 г дріжджів; 3 столові ложки оливкової олії, сіль. Інгредієнти для начинки: 300 г вареної яловичини або фаршу; 4 столові ложки кетчупу, 300 г пепероні; 1 цибулина; 100 г маслин; 300 г сиру; 1 пучок петрушки, перець. Приготування Піцу випікайте 35 хвилин при температурі 220 градусів.
Рецепт піци з куркою і грибами
Інгредієнти для тіста: 800 г пшеничного борошна; 15 склянки теплої води; 20 грамів дріжджів; 2 столові ложки оливкової олії, сіль. Інгредієнти для начинки: 300 г вареної курки; 300 г свіжих печериць; 4 столові ложки томатної пасти або кетчупу; 1 цибулина; 250 г сиру, перець. Приготування Після того, як ви покладете тісто на деко, змастіть його кетчупом або соусом, а потім викладіть решту начинку. Піцу слід випікати 30 хвилин при температурі 220 градусів.
Рецепт піци з морепродуктами
Інгредієнти для тіста: 300 г борошна, 2 яйця; 40 г розм'якшеного вершкового масла; 25 г дріжджів; 05 лмолока; сіль. Інгредієнти для начинки: 300 г очищених креветок; 200 г мідій; 300 г твердого сиру; 1 цибулина; 2 столові ложки кетчупу; 1 пучок петрушки, перець. Приготування У цьому рецепті тісто також змащується кетчупом, перед тим, як ви покладете на нього начинку. Піцу слід випікати 20 хвилин при температурі 260 градусів.
Багато рецептів приготування піци розраховані на запікання в мікрохвильовці, що займає мінімум часу. Так що піца - це чудове і швидке частування для друзів і близьких.