Каннеллоні - класична італійська паста у формі великих, порожнистих трубочок, які зазвичай заповнюють начинкою і запікають під соусом. Альтернативою каннеллоні можуть послужити відварені листи для лазаньї, обгорнені навколо начинки.
Каннеллоні фаршировані м'ясом, птицею, морепродуктів, сиром або овочами - просте в приготуванні блюдо, яке ідеально підійде як для простого сімейного вечері, так і для урочистого бенкету. Фаршировані каннеллоні, запечені з сиром і соусами, подають до столу, окропивши оливковою олією.
Готуємо каннеллоні
Якщо магазинні каннеллоні не припали вам до смаку, спробуйте приготувати власні, запевняємо - це дуже просто!
Інгредієнти: яйце - 2шт.; вода (кімнатної температури) - 1 ст.; борошно - 2 ст.; сіль - щіпка. Приготування Змішайте борошно з сіллю, в центрі зробіть лунку і вбийте туди яйця. Потихеньку збийте яйця виделкою, поступово захоплюючи з країв лунки трохи борошна. Коли масу стане важко змішувати виделкою, почніть місити тісто руками до тих пір, поки воно не перестане бути липким. Сформуйте з тіста кульку і накрийте його плівкою або рушником. Дайте тісту відпочити, принаймні, 30 хвилин. Після, відріжте невеликий шматочок і качалкою сформуйте з нього тонкі млинчики невеликого діаметру. Готові млинчики варіть в підсоленій воді протягом 2 хвилин, а потім помістіть на кілька секунд в миску з крижаною водою (щоб зупинити процес приготування).
Підсушені каннелоні збризніть оливковою олією.
Соуси до каннеллоні З каннеллоні обов'язково подають 2 класичних соусу: томатний і Бешамель.
Томатний соус Інгредієнти: томат - 2 шт.; цибулина - 1шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; чебрець сушений - 1 ст. ложка; оливкова олія; сіль, перець за смаком. Приготування На оливковій олії обсмажуємо подрібнену цибулю і часник до золотистого кольору. Додаємо натерту моркву і пасеруємо суміш близько 5 хвилин. Помідори очищаємо від шкірки, подрібнюємо, додаємо до нашої пассировке разом з чебрецем, сіллю і перцем і тушкуємо 30 хвилин.
Соус Бешамель Інгредієнти: вершкове масло - 60 г; борошно - 1/3 ст.; молоко - 4 ст.; сир «Пармезан» - 75 г; сіль, перець, мускатний горіх - по щіпці. Приготування Підсмажуємо борошно на вершковому маслі до золотистого кольору, додаємо молоко, готуємо до загустіння 10 хвилин, з додавання спецій. Після додаємо тертий «Пармезан».
Каннеллоні з креветками
Італія славиться своєю пастою і морепродуктів, так чому б не спробувати це дивовижне поєднання? Вам воно обов'язково припаде до смаку.
Інгредієнти: креветки - 400 г; сир «Моцарелла» - 150 г; часник - 1 зубчик; цибулина - 05 шт.; біле сухе вино - 200 мл Приготування Порубаний лук і часник обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо вино і тушкуємо близько хвилини. Додаємо очищені креветки і тушкуємо їх вини 5 хвилин. Коли начинка охолола, трохи подрібнюємо її і фаршируємо наші каннеллоні. Викладаємо їх у форму, заливаємо соусами, посипаємо «Моцарелою» і запікаємо при 180 градусах 30 хвилин.
Каннеллоні з грибами і сиром
Каннеллоні фаршировані грибами і сиром - рецепт, який припаде до смаку любителям класичних смакових поєднань.
Інгредієнти: сир «Рікотта» - 580 г; сир «Пармезан» - 100 г; білі гриби - 500г; яйце - 2 шт.; часник - 2 зубчики; листя чебрецю - 1 ст. ложка; сіль, перець, оливкова олія - за смаком. Приготування «Рікотта» і тертий «Пармезан» змішуємо з 2 яєчними жовтками. На оливковій олії підсмажуємо цибулю і часник, додаємо гриби, трави та спеції, смажимо 7-10 хв до випарювання рідини. Змішуємо гриби з сирною масою і фаршируємо наші каннеллоні. Готуємо в духовці 30 хв при 180 градусах.
Рецепт каннеллоні з куркою та шпинатом
Інгредієнти: курячий фарш - 500 г; шпинат свіжий - 600 г (або шпинат заморожений - 250г); цибулина - 05 шт.; часник - 2 зубчики; базилік рубаний - 2 ст. ложки. Приготування Обсмажуємо цибулю і часник, додаємо курячий фарш, спеції, трави і підсмажуємо протягом 4-5 хв. Вимкніть плиту та додайте свіжий шпинат, перемішайте (якщо ви використовуєте заморожений шпинат, смажте його одночасно з куркою). Постигла сумішшю начиняйте каннеллоні. Готуйте фаршировані каннеллоні, попередньо заливши соусами і посипавши тертим пармезаном, 30 хв при 180 градусах.
Каннеллоні з шинкою і сиром
Інгредієнти: шинка - 200 г; сир «Пармезан» - 150 г; гілочка розмарину - 1 шт.; часник - 1 зубчик; оливкова олія. Приготування Розігрійте на сковороді оливкове масло і додайте в нього гілочку свіжого розмарину і цілий зубчик часнику, обсмажте їх поки не піде запах, потім вийміть і обсмажте на цьому маслі дрібно нарізану шинку до золотистого кольору. Дайте шинці охолонути і додайте тертого «Пармезану» - начинка готова! Тепер можна запекти страву в духовці і подати до столу.