Пастою італійці називають те, що ми називаємо макаронами. Спагеті, локшина, вермішель - це всі різновиди пасти. Її готують з різноманітними соусами, м'ясом. А ми поговоримо про те, як приготувати пасту з лососем.
Паста з лососем - рецепт
Інгредієнти: паста - 250 г; філе лосося - 1 шт.; вершки - 1 склянка; томатна паста - 1 ч. ложка; петрушка - 30 г; вершкове масло - 30 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе лосося миємо, обсушуємо, притрушиваем сіллю і перцем і запікаємо в фользі в духовці приблизно 20-25 хвилин. Тим часом відварюємо в підсоленій воді спагетті. Коли вони будуть готові, зливаємо воду. Готуємо соус: на сковороді розтоплюємо вершкове масло на повільному вогні, додаємо вершки, томат, солимо за смаком. Рвемо руками на невеликі шматочки філе лосося, додаємо його до соусу і доводимо все до кипіння. Потім викладаємо соус до спагетті, перемішуємо і притрушиваем подрібненою зеленню петрушки. Італійська паста з лососем готова!
Паста з лососем і брокколі
Інгредієнти: довга плоска паста - 350 г; філе лосося - 300 г; броколі 250 г; оливкова олія - 20 г; помідори черрі - 5 штук; тертий пармезан - 100 г; сметана - 100 г; молоко - 200 г; борошно - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Пасту відварюємо до готовності, але стежте, щоб вона не переварилася. Поділяємо на суцвіття брокколі і варимо близько 3 хвилин. Філе лосося нарізаємо шматочками і обсмажуємо, потім до нього додаємо відварену брокколі і помідори черрі, розрізані навпіл. У холодному молоці розчиняємо борошно, сметану, додаємо тертий пармезан, вимішуємо, солимо за смаком. Отриману суміш виливаємо на сковороду з рибою, брокколі і помідорами. Помішуючи, доводимо до кипіння. На викладаємо пасту отриманий соус.
Паста з копченим лососем
Інгредієнти: паста - 300 г; копчений лосось - 400 г; цибулина середня - 1 шт.; олія оливкова - 100 г; біле сухе вино - 120 мл; вершки 22%-ної жирності - 200 г; твердий сир - 100 г; зелена цибуля - 30 р. Приготування Відварюємо пасту в підсоленій воді з додаванням 20 г оливкової олії. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії, додаємо порізану на шматочки рибу і, помішуючи, смажимо 3 хвилини. Тепер додаємо в сковороду вино, доводимо до кипіння й тушкуємо, поки не випарується половина рідини. Потім додаємо вершки і натертий на дрібній тертці сир. Помішуючи тушкуємо соус до загусання. Викладаємо в сковороду пасту, перемішуємо і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.