Паста з креветками - страва споконвічно італійське не тільки у зв'язку зі своїм походженням, але і завдяки тій теплій і річної атмосфері домашньої італійської кухні, яка його оточує.
Справжня італійська паста з креветками обов'язково повинна бути приготована al dente, тобто так, щоб залишитися бути щільною, але не жорсткою всередині - це найважливіше правило. Також, хороша паста обов'язково доповнюється смачним соусом зі свіжих овочів, молока або вершків і креветок, останні, до речі, рекомендується купувати в панцирі і очищати безпосередньо перед приготуванням.
Приготування пасти з креветками не вимагає особливих кулінарних навичок, а про невеликих підводних каменях у приготуванні це страви ми розповімо вам в цій статті.
Паста з мідіями і креветками
Інгредієнти: спагетті - 450 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2 зубчики; вино сухе біле - 1/2 ст.; базилік - 1 1/2 ст. ложки; майоран - 1 ч. ложка; помідори - 3-4 шт.; мідії - 600 г; креветки - 600 г; сіль, перець - за смаком. Інгредієнти: Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору, за 30 секунд до кінця приготування засмажки додаємо рубаний часник. Тепер час підлити в сковороду трохи сухого білого вина, додати спецій і покіпятіть близько 1 хвилини. За хвилину ми помідори очищаємо від шкірки бланшируя їх (надрізаємо шкірку хрестиком і обдаємо окропом) і нарізаємо довільно великими шматками.
Надіслані на сковороду томати слід протушкувати 5-7 хвилин під кришкою, а потім можна сміливо додавати морепродукти: першими йдуть мідії - їм знадобиться близько 3 хвилин, щоб злегка схопиться. Через 3 хвилини закладаємо креветки ще на 3 хвилини. За час гасіння морепродуктів паста вже встигла зваритися до необхідної твердості, і все що залишилося - це з'єднати її з соусом.
Наша смачна паста з креветками, мідіями і помідорами прикрашається базиліком і подається до столу.
Паста з креветками і вершками
Інгредієнти: паста «пір'я» - 450 г; оливкова олія - 1/2 ст.; креветки - 450 г; часник - 4 зубчики; сир «Пармезан» - 200 г; томати у власному соку - 200 г; вершки (жирні) - 3/4 ст.; біле вино - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; базилік, петрушка - за смаком. Приготування Відварюємо Пасту в киплячій підсоленій воді 8-10 хвилин. У глибокій товстостінній посуді обсмажуємо креветки і часник, не забувши додати спеції, на все про все - 3 хвилини. Тепер креветки прибираємо в окремий посуд, а в сковороду відправляємо крупно подрібнені помідори і зелень, все це тушкуємо, помішуючи, 2 хвилини. Додаємо вино і вершки, доводимо соус до кипіння, після зменшуємо вогонь і чекаємо, поки маса загусне (8-10 хвилин). У готовий гарячий соус засипаємо «Пармезан», готову пасту і ретельно перемішуємо.
Вершкова паста з креветками перед подачею посипається додатковою порцією «Пармезану» і зеленню.
Паста з креветками і томатами - рецепт
Паста з креветками і томатами, приготована у вашому виконанні за наступним рецептом, припаде до смаку не тільки гурмана, але і, що найголовніше, будь-справжньому італійцеві.
Інгредієнти: спагетті - 450 р. Для креветок:
креветки - 400 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; лимонна цедра - 1 ч. ложка; орегано - 1 /2 ч. ложки; сіль, перець - щіпка. Для соусу:
оливкова олія - 2 ст. ложки; цибуля - 1/2 шт.; часник - 2 зубчики; томати у власному соку - 800 г; сир «Фета» - 1/3 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим, як готувати пасту з креветками, самі морепродукти необхідно замаринувати в оливковій олії з часником, прянощами і цедрою, а потім поставити в духовку запікатися до рожевого кольору. У сковороді розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо часник і подрібнені томати, даємо суміші загуснути хвилин 7-10 тим часом варимо пасту.
Коли соус буде готовий, залишається тільки додати «Фету», гарненько перемішати все з пастою і викласти поверх готового страви креветки. Приємного апетиту!