Лазанья - страва родом з Італії, яке готують з різними начинками: від овочів до м'яса. Але ми хочемо зупинитися на рибної лазіння.
Рибна лазанья - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; яйця - 2 шт.; сіль за смаком. Для начинки:
заморожені білі гриби - 100 г; філе будь-якої білої риби - 250 г; оливкова олія - 4 ст. ложки; помідори черрі - 16 шт.; часник - 1 зубчик; сіль. Приготування Гриби розморозьте. Борошно з'єднайте з сіллю і яйцями, і замісіть тісто. Оберніть його плівкою і залиште на годину. Розкачайте тісто і виріжте з нього 16 гуртків за 9 см в діаметрі.
Кожен гурток відваріть 2 хвилини в солоній воді, перекладіть в холодну воду, а потім обсушити. Філе риби і гриби помийте і наріжте шматочками. Часник подрібніть, а помідори розріжте на четвертинки.
На сковороді обсмажте пару хвилин часник, потім додайте гриби і смажте на сильному вогні ще 5 хвилин. Потім покладіть рибу і помідори, посоліть, поперчіть і варіть 3 хвилини.
Деко для запікання змастіть маслом, викладіть 4 кружка тесту, зверху на них рибну начинку і чергуйте так до тих пір, поки не використовуєте всі інгредієнти. Поставте лазанью в духовку, нагріту до 180 градусів, на 10 хвилин і спробуйте.
Лазанья з лососем
Якщо готувати лазанью з червоною рибою, вона набуває особливий смак і аромат.
Інгредієнти: пластини для лазаньї - 12 шт.; філе лосося - 600 г; черрі - 250 г; брокколі - 400 г; борошно - 40 г; масло вершкове - 40 г; вершки - 250 мл; бульйон - 250 мл; рубаний кріп - 1 ст. ложка; сіль і перець за смаком. Приготування Брокколі вимити, розділити на суцвіття і проварити в солоній воді 2 хвилини. Помідори розріжте навпіл. Масло розтопіть в каструлі, додайте борошно і пасеруйте пару хвилин, потім влийте бульйон і вершки. Доведіть соус до кипіння, помішуючи, і варіть 5 хвилин. В кінці приправте його кропом, сіллю і перцем.
На дно форми налийте соус, потім покладіть шар лазаньї, зверху рибу і овочі, знову шар, покритий соусом і так кілька разів. Нагрійте духовку до 200 градусів і випікайте лазанью 45 хвилин.