Вернуться назад Распечатать

Лазанья з рибою - рецепт

Лазанья з рибою - рецепт
Лазанья - страва родом з Італії, яке готують з різними начинками: від овочів до м'яса. Але ми хочемо зупинитися на рибної лазіння.

Рибна лазанья - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль за смаком.


  • Для начинки:

  • заморожені білі гриби - 100 г;

  • філе будь-якої білої риби - 250 г;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • помідори черрі - 16 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль.


  • Приготування
    Гриби розморозьте. Борошно з'єднайте з сіллю і яйцями, і замісіть тісто. Оберніть його плівкою і залиште на годину. Розкачайте тісто і виріжте з нього 16 гуртків за 9 см в діаметрі.

    Кожен гурток відваріть 2 хвилини в солоній воді, перекладіть в холодну воду, а потім обсушити. Філе риби і гриби помийте і наріжте шматочками. Часник подрібніть, а помідори розріжте на четвертинки.

    На сковороді обсмажте пару хвилин часник, потім додайте гриби і смажте на сильному вогні ще 5 хвилин. Потім покладіть рибу і помідори, посоліть, поперчіть і варіть 3 хвилини.
    Деко для запікання змастіть маслом, викладіть 4 кружка тесту, зверху на них рибну начинку і чергуйте так до тих пір, поки не використовуєте всі інгредієнти. Поставте лазанью в духовку, нагріту до 180 градусів, на 10 хвилин і спробуйте.

    Лазанья з лососем


    Якщо готувати лазанью з червоною рибою, вона набуває особливий смак і аромат.
    Інгредієнти:

  • пластини для лазаньї - 12 шт.;

  • філе лосося - 600 г;

  • черрі - 250 г;

  • брокколі - 400 г;

  • борошно - 40 г;

  • масло вершкове - 40 г;

  • вершки - 250 мл;

  • бульйон - 250 мл;

  • рубаний кріп - 1 ст. ложка;
  • Лазанья з рибою - рецепт

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування
    Брокколі вимити, розділити на суцвіття і проварити в солоній воді 2 хвилини. Помідори розріжте навпіл. Масло розтопіть в каструлі, додайте борошно і пасеруйте пару хвилин, потім влийте бульйон і вершки. Доведіть соус до кипіння, помішуючи, і варіть 5 хвилин. В кінці приправте його кропом, сіллю і перцем.
    На дно форми налийте соус, потім покладіть шар лазаньї, зверху рибу і овочі, знову шар, покритий соусом і так кілька разів. Нагрійте духовку до 200 градусів і випікайте лазанью 45 хвилин.