Вернуться назад Распечатать

Фаготини

Фаготини
Фаготини - це як емпанадас в Латинській Америці або профітролі з начинкою у Франції - традиційні булочки. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних і простих рецептів приготування фаготини і разом зможемо насолодитись їх дивовижним смаком.

Фаготини з листкового тіста


Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 400 г;

  • варена ковбаса - 200 г;

  • сир - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Як приготувати фаготини? Беремо листкове тісто, ріжемо смужками і на одну половину викладаємо заздалегідь приготовлену начинку з ковбаси і сиру. Прикриваємо другим кінцем і ретельно защепляем краю. Деко змащуємо вершковим маслом, розкладаємо фаготини, змащуємо їх зверху яєчком і випікаємо протягом 25 хвилин у духовці при температурі 190°.

    Фаготини з куркою


    Інгредієнти:

  • тепла вода - 250 мл;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • свіжі дріжджі - 10 г;

  • пшеничне борошно - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • куряче філе - 300 р.


  • Приготування
    Спочатку готуємо начинку. Для цього цибулю дрібно ріжемо кубиками разом з курячим філе і обсмажуємо до напівготовності на сковороді з оливковою олією. Для тіста кришимо в теплу воду, дріжджі, додаємо цукор, сіль, масло, просіяне борошно і замішуємо еластичне, м'яке тісто, не липнущее до рук. Далі перекладаємо його в змащену маслом миску, накриваємо рушником і залишаємо підходити на 15 години в теплому місці. Потім ділимо його на 12 частин, з кожної робимо невеликий кульку і розкачуємо його в коло. Зверху викладаємо начинку, защипуємо краю і викладаємо у форму для мафінів. Даємо трохи підійти і випікаємо в розігрітій до 200° духовці протягом 30 хвилин.

    Фаготини з картоплі з сиром


    Інгредієнти:

  • картопля - 2 шт.;

  • сир - 100 Г;

  • базилік - за смаком;

  • яйце - 2 шт.;
  • Фаготини

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю добре миємо й відварюємо в мундирі. Остуджуємо, чистимо і розминаємо його в пюре. Додаємо тертий сир, яйце, солимо і перчимо за смаком. Масу добре перемішуємо і остуджуємо. Потім з картопляного тіста формуємо коржі, викладаємо на них сир і базилік. Загортаємо в трубочку, використовуючи харчову плівку. Далі відправляємо фаготини в холодильник на 30 хвилин. Яйце збиваємо з сіллю і перцем. Вмочуємо трубочки спочатку в яйці, а потім у панірувальних сухарях і смажимо до утворення золотистої скоринки. Обсушуємо на паперовому рушнику, перекладаємо на деко і готуємо 10 хвилин у духовці.