Фаготини - це як емпанадас в Латинській Америці або профітролі з начинкою у Франції - традиційні булочки. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних і простих рецептів приготування фаготини і разом зможемо насолодитись їх дивовижним смаком.
Фаготини з листкового тіста
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 400 г; варена ковбаса - 200 г; сир - 100 г; яйце - 1 шт.; вершкове масло. Приготування Як приготувати фаготини? Беремо листкове тісто, ріжемо смужками і на одну половину викладаємо заздалегідь приготовлену начинку з ковбаси і сиру. Прикриваємо другим кінцем і ретельно защепляем краю. Деко змащуємо вершковим маслом, розкладаємо фаготини, змащуємо їх зверху яєчком і випікаємо протягом 25 хвилин у духовці при температурі 190°.
Фаготини з куркою
Інгредієнти: тепла вода - 250 мл; оливкова олія - 50 мл; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; свіжі дріжджі - 10 г; пшеничне борошно - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; куряче філе - 300 р. Приготування Спочатку готуємо начинку. Для цього цибулю дрібно ріжемо кубиками разом з курячим філе і обсмажуємо до напівготовності на сковороді з оливковою олією. Для тіста кришимо в теплу воду, дріжджі, додаємо цукор, сіль, масло, просіяне борошно і замішуємо еластичне, м'яке тісто, не липнущее до рук. Далі перекладаємо його в змащену маслом миску, накриваємо рушником і залишаємо підходити на 15 години в теплому місці. Потім ділимо його на 12 частин, з кожної робимо невеликий кульку і розкачуємо його в коло. Зверху викладаємо начинку, защипуємо краю і викладаємо у форму для мафінів. Даємо трохи підійти і випікаємо в розігрітій до 200° духовці протягом 30 хвилин.
Фаготини з картоплі з сиром
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; сир - 100 Г; базилік - за смаком; яйце - 2 шт.; панірувальні сухарі - 100 г; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю добре миємо й відварюємо в мундирі. Остуджуємо, чистимо і розминаємо його в пюре. Додаємо тертий сир, яйце, солимо і перчимо за смаком. Масу добре перемішуємо і остуджуємо. Потім з картопляного тіста формуємо коржі, викладаємо на них сир і базилік. Загортаємо в трубочку, використовуючи харчову плівку. Далі відправляємо фаготини в холодильник на 30 хвилин. Яйце збиваємо з сіллю і перцем. Вмочуємо трубочки спочатку в яйці, а потім у панірувальних сухарях і смажимо до утворення золотистої скоринки. Обсушуємо на паперовому рушнику, перекладаємо на деко і готуємо 10 хвилин у духовці.