Багато люблять їсти і готувати піцу . Існує безліч рецептів цього мегапопулярного страви. У приготуванні піци використовують м'ясні продукти, копченості, рибу, овочі, оливки, сир, зелень і, звичайно ж, гриби. Гриби надають цій страві особливий смак.
Найбільш вживаними в Європі є печериці , що й зрозуміло з точки зору безпеки для здоров'я, адже ці гриби найчастіше вирощують штучно, тому можна не сумніватися в їх якості. У Росії та деяких інших країнах на пострадянському просторі теж існують певні стандарти на вирощування печериць, так що можна сміливо використовувати цей продукт їжу і готувати піцу з печерицями, використовуючи самі різні рецепти, адже гриби цілком гармонійно поєднуються з багатьма продуктами.
Піца з печерицями та сиром - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне високосортна-близько 300 м; олія рослинна (оливкова) - 3-5 ст. ложок; вода - 1/2 склянки; сіль-щіпка; Для начинки:
цибуля ріпчаста - 1 шт.; свіжі печериці -300 г; масло вершкове натуральне - 20-30 г; твердий сир (в ідеалі «Пармезан») - 120 г; перець солодкий - 2 шт.; оливки без кісточок зелені - 20 шт.; зелень (розмарин, базилік і петрушка). Приготування З борошна, масла і води замісимо просте прісне тісто,розкотимо коржі товщиною 4-5 мм Викладаємо на деко, змащене свинячим салом (або рослинною олією) або застелений промасленим пекарської папером.
Наріжемо невеликими скибочками гриби. Цибулю дрібно шаткуємо. Спассеруем цибулю на вершковому маслі в сковороді. Додамо гриби і, помішуючи лопаткою, обсмажимо на середньо-сильному вогні протягом 5-8 хвилин. Перець наріжемо короткою соломкою. Оливки - кільцями поперек або половинками уздовж. Сир натираємо на тертці.
Викладаємо на корж печериці з цибулею,перець і оливки, щедро присипаємо тертим сиром і ставимо в духовку хвилин на 20. Випікаємо при середній температурі. Готову піцу з печерицями присипаємо
рубаною зеленню і подаємо з легкими світлими столовими винами. Як бачите, приготування піци з печерицями - процес простий.
Як швидко приготувати піцу з печерицями?
Щоб прискорити приготування піци і заощадити сили, можна використовувати готове листкове або дріжджове тісто, пропоноване торговельною мережею та підприємствами громадського харчування. У супермаркетах можна купити готову основу для піци (пітта). Залишається тільки приготувати начинку і запекти піцу - такий підхід гарний для зайнятих людей і тих, хто не хоче в даний момент возитися з тестом.