Піца традиційно вважається надбанням італійської кухні. В даний час існує величезна кількість рецептів приготування піци . Сьогодні це блюдо - національне надбання італійців, і ми розглянемо, як приготувати піцу з креветками.
Інгредієнти: тісто дріжджове - 250 г; сир Моцарелла - 150г; сир Пармезан -100 г; креветки - 200 г; помідори - 3 шт; цибуля ріпчаста - 1 шт; базилік - 2 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком. Приготування Основа для піци З часів Стародавнього Світу дійшли до нас рецепти випеченого хліба з начинкою. Стародавні греки, римляни і перси використовували цю страву у військових походах. Тривалий час в Італії піца вважалася їжею бідняків. Дійсно, часто готували піцу не за рецептом, а викладаючи на тісто все, що було вдома: помідори, оливки, сир, спеції, морепродукти або м'ясо.
Піца з креветками, володіючи прекрасним смаком, ніколи не вважали особливим делікатесом. Адже в Італії морепродукти є основою багатьох страв. Тому піцу з креветками, рецепт приготування якої дуже простий, могли собі дозволити і незаможні громадяни. Це ще раз вказує на історію походження страви, якої італійці скоріше, пишаються, ніж соромляться. Саме піца допомагала вижити багатьом сім'ям у важкі часи.
Тільки в 18 столітті піцу стали подавати в багатих будинках, завдяки дружині короля Неаполя Фердинанда IV і її особливої любові до цієї страви. Жили в 19 столітті король Італії Умберто I і його дружина Маргарита Савойська теж по достоїнству оцінили піцу. Одного разу, під час подорожі в Неаполь, знаменитий пиццайоли Рафаель Еспозіто зробив для Маргарити кілька видів піци. Одна з них, з помідорами, базиліком і сиром в кольорах італійського прапора (білий, червоний, зелений) так сподобалася королеві, що Маргарита Савойська написала кухареві лист подяки. А саму піцу з тих пір стали називати Маргарита.
Тісто для традиційної італійської піци готують певним чином, не розгортаючи на столі до потрібної товщини, а підкидаючи вгору і розкручуючи в повітрі. Вважається, що саме це дозволяє тесту бути м'яким, не ламким, але в той же час, з хрусткою скоринкою.
Так як ми не змагаємося за звання кращого італійського пиццайоли, тісто можна купити в магазині або замісити самостійно звичайне дріжджове тісто. Для цього потрібно в теплій воді розчинити дріжджі, поступово додати яйце, вершкове масло, борошно, сіль і цукор, замішати.
Для приготування піци з креветками за нашим рецептом, потрібно 250 г тіста. Його необхідно розкачати в пласт, товщиною близько 5 мм Викласти на деко і випікати в духовці 10 хвилин при температурі 180-200о С.
Поки тісто готується, у нас буде час, щоб підготувати начинку для піци з креветками.
Начинка для піци з креветками Цибулину дрібно нарізати і обсмажити на середньому вогні на оливковій олії до золотистого кольору. Помідори помити, і в блендері перетворити в томатну пасту. Додати базилік і зелений лук, сіль і спеції. Отриману суміш додати до смаженій цибулі і тушкувати на повільному вогні 8-10 хвилин.
Креветки відварити і очистити. Твердий сир дрібно натерти, замість пармезану можна використовувати будь-який інший твердий сир, або поєднувати кілька сортів. М'який сир, у нас це Моцарелла, нарізаємо тонкими пластинками. Приготовлену основу для піци потрібно намазати рівним шаром вийшла томатною масою. Зверху викласти шматочки м'якого сиру і креветки, посипати твердим сиром і запікати в духовці 10 хвилин при температурі 220°С.
Перед подачею на стіл, піцу можете прикрасити зеленню.
Приємного вам апетиту!