Вернуться назад Распечатать

Піца з ковбасою - рецепт

Піца з ковбасою - рецепт
Піца - це національна страва італійців і одна з найпопулярніших страв у світі. Італійське слово pizza походить від pizzicare, що означає «бути гострим». Готується у вигляді круглої відкритої коржі. За традиційним рецептом покривається томатами і розплавленим сиром, який є головним інгредієнтом.
Ми поділимося з вами рецептом домашньої піци з ковбасою. Саме він є самим популярним серед цінителів італійської кухні.
Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль;

  • оцет або лимонна кислота;

  • масло вершкове - 300 г;

  • томатна паста;

  • сир;

  • ковбаса;

  • помідори;

  • ріпчаста цибуля;

  • болгарський перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Рецепт домашньої піци з ковбасою простий у приготуванні. Кількість інгредієнтів, склад начинки, а також розміри піци можна міняти на свій розсуд, можливостей і смаку. Тому готувати італійську корж швидко, легко і зручно.
    Тісто для піци можна використовувати будь: листкове, кефірний або пиріжкове . Воно може бути дріжджовим або бездріжджовим. До речі, його можна придбати в магазині або приготувати самостійно.
    Для нашого рецепту піца з ковбасою приготуємо листкове бездріжджове тісто .
    Просіваємо борошно через сито на обробну поверхню. Проробляємо в борошні поглиблення і додаємо воду, яйця, лимонну кислоту (або оцет), сіль. Вимішуємо, поки тісто не стане однорідним. Скачуємо його в кулю і кладемо на стіл, посипаний борошном. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин, щоб тісто стало еластичним і добре раскативалось.
    Розминаємо вершкове масло, додаємо борошно і ретельно розмішуємо. З масла формуємо чотирикутну плоску корж. Тісто посипаємо борошном і розгортаємо його так, щоб посередині воно було товщі, ніж по краях. У центрі кладемо корж з олії, накриваємо її краями тіста і защипуємо їх. Зверху посипаємо борошном і обережно, без натиску, розгортаємо в пласт товщиною приблизно 15 див. Прибираємо зайву муку і складаємо отриманий пласт вчетверо. Залишаємо на 10 хвилин і знову розгортаємо до товщини 15 див. Прибираємо борошно, складаємо вчетверо. Залишаємо на 20 хв. Знову розгортаємо, складаємо вчетверо і повторюємо процедуру ще раз. Наше тісто готове.
    Змащуємо деко олією і викладаємо тісто. Покриваємо його кетчупом, томатною пастою, пюре або соусом для барбекю.
    Натираємо сир на крупній тертці. Не економимо на головному інгредієнті, адже саме він додасть вашій страві соковитість і м'якість. Тому посипаємо тісто товстим шаром сиру.
    Нарізаємо ковбасу соломкою або кружечками і викладаємо на тісто. Можна використовувати кілька видів ковбас. Наприклад, варену, салямі або сервелат.
    Тепер нарізаємо помідори, цибулю, болгарський перець і посипаємо піцу.
    У рецепті приготування піци з ковбасою є свої основні інгредієнти. Але ви можете додати й інші. Наприклад, фрукти і овочі, м'ясо і морепродукти, гриби і горіхи, а також трави, спеції і багато іншого. Все залежить від вашої уяви і інтересу до кулінарних експериментів.
    Піца з ковбасою - рецепт

    Нарешті, ставимо деко з виробом в нагріту духовку і випікаємо 15-20 хв. Тепер наш простий рецепт піци з ковбасою завжди у вас під рукою!
    Виймаємо апетитну італійську корж з духовки. При бажанні випічку можна прикрасити зеленню, яка додасть їй особливу свіжість і яскравість. Викладаємо піцу на велике плоске блюдо і розрізаємо спеціальним або звичайним ножем на 468 і більше шматочків. Піцу до столу подають гарячою.
    Приготувати піцу ви можете всією родиною. Це зробить стосунки міцнішими, а приготування піци цікавіше і веселіше. А ще ви можете поділитися нашим рецептом смачної піци з ковбасою зі своїми друзями. Приємного всім апетиту!