Піца - одне з інтернаціональних, самих смачних і різноманітних страв італійської кухні. Вона широко відома в Австрії, США, Індії, Бразилії, Америці, Росії, Україні та багатьох інших країнах. Існує безліч видів і сортів піци. Зазвичай вона робиться кругла, але може бути і прямокутна або квадратна. Готову страву прийнято розрізати на невеликі частини і є руками. Начинку піци можна робити все, що придумається чи є в холодильнику. Тісто для піци теж можна приготувати самим, а можна купити вже готове. Наведемо приклад інгредієнтів і швидкого приготування піци з ковбасою і помідорами.
Рецепт піци з ковбасою і помідорами Інгредієнти: листкове тісто або основа для піци; кетчуп, майонез (або соус) - за смаком; перець, спеції; напівкопчена ковбаса; цибуля; твердий сир (можна кілька видів); маслини; помідори. Всі інгредієнти кладемо за смаком - хто що більше любить.
Приготування Найкраща пропорція в піці - 2:1:2 що означає на 200 г тіста 100 г начинки і 200 г сиру.
Тонко розкачуємо тісто і вирізаємо коло або прямокутник необхідного діаметра. Поверхня змащуємо сумішшю кетчупу та майонезу, посипати спеціями. Натираємо сир і кладемо зверху, потім ковбасу, маслини і цибулю, зверху - помідори. Все це гарненько знову присипаємо сиром і в гарячу духовку хвилин на 10; орієнтуємося на сир - він повинен повністю розплавитися.
Замість ковбаси в піцу можна класти шинку з помідорами. Для особливих любителів помідорів, можна зробити просто піцу з помідорами.
Вищеописаний метод як приготувати піцу з помідорами досить простий і кожен з цим впорається. При бажанні, тісто можна спекти самому, а начинку для піци з помідорами урізноманітнити або взагалі придумати свою власну з тими складовими, які ви десь бачили або вам хотілося б спробувати поекспериментувати.