Італійську кухню неможливо уявити без різотто. Рецепт приготування різотто - це ціла наука, досконалість якої було досягнуто в Італії. Тут використовуються особливі сорти рису, різні морепродукти, трави і багато інші інгредієнти, а в тому, як приготувати різотто з креветками, труднощів виникнути не повинно.
Різотто з креветками - рецепт
Інгредієнти: оливкова олія - 40 мл; овочевий бульйон - 100 мл; сухе біле вино - 250 мл; королівські креветки - 15 шт; ріпчаста цибуля - 1 шт; рис - 300 г; зубчики часнику - 2 шт; мелений білий перець - 025 ч. л; пармезан - 70 г; сіль. Приготування На першому етапі ріжемо і трохи обсмажуємо цибулю в оливковій олії і ставимо на вогонь вже готовий овочевий бульйон, щоб підтримувати його температуру - бульйон весь час повинен бути гарячим. Далі добре промиваємо рис холодною водою і додаємо до цибулі, таким чином готуємо до тих пір, поки рис не стане прозорим. Потім додаємо вино і залишаємо на невеликому вогні. Після того, як вино повністю вбереться, потрібно потроху додавати бульйон, при це весь час помішуючи рис. Бульйон додаємо до тих пір, поки повністю не приготується рис. Зерна рису повинні залишатися цілими, але в той же час бути м'якими. Потім додаємо часник дрібно нарізаний або пропущений через часникодавку. Солимо і перчимо. Додаємо креветки, трохи чекаємо, щоб вони прогрілися, у разі, якщо вони сирі, готуйте їх до того моменту, коли вони набудуть рожевий колір. Ну, і останній етап - кладемо натертий сир, все добре перемішуємо і подаємо до столу в гарячому вигляді. Якщо готують різотто з креветками, іноді сир замінюють вершковим маслом. За бажанням можна зробити ризоттоне тільки з креветками, але і додати туди вершки для вишуканості смаку.
Рецепт різотто з креветками простий і економічний. Його можна приготувати до вечері або обіду і це буде незвично і дуже смачно. Пропонуємо ще один рецепт приготування цієї страви, але вже трохи складніше.
Як приготувати різотто з креветками іншим способом?
Інгредієнти: великі креветки - 450г; зубчик часнику - 1шт; свіжий лавровий лист - 1 шт; оливкова олія - 3 ст. л; вершкове масло - 25 г; цибуля - 3 шт; рис - 350 г; біле сухе вино - 125 г; томатна паста - 1 ст. л; нарізана петрушка - 1 ст. л. Приготування Один літр води доводимо до кипіння, солимо і кладемо креветки, лавровий лист і знову доводимо до кипіння і готуємо близько 4 хвилин. Охолоджуємо і чистимо. Потім кладемо назад в бульйон і ще 20 хвилин готуємо. Далі ставимо на повільний вогонь велику каструлю і наливаємо туди оливкова і вершкове масло, висипаємо туди нарізану цибулю і обсмажуємо близько 5 хвилин (при потребі можна додати кілька ложок бульйону, щоб цибуля не пригорав). Додаємо рис і перемішуємо, поки він не вбере в себе все масло, потім додаємо вино і знову заважаємо поки не вбереться і воно. Потім необхідно процідити бульйон і весь вміст повернути назад у посудину на сильний вогонь. Там, де готується рис, вогонь теж зробити сильніше. Помішувати його і періодично додавати бульйон, коли він випарується. Таким чином готуємо 10 хвилин. Додаємо томатну пасту і креветки. Приправляємо сіллю, перцем, травами і спеціями.

Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло. Перемішуємо і даємо настоятися колок 10 хвилин. Додаємо зелень і подаємо до столу.
Часу на приготування йде близько години, іноді трохи більше.
Дівчата, які стежать за своєю фігурою завжди турбуються про калорійності страви, яке їдять або готують. Калорійність різотто з креветками на 100 грам становить 623 ккал, але рада дієтологів полягає в тому, щоб менше рахувати калорії, а більше вживати в їжу правильні продукти в правильному режимі.