Спагетті люблять не тільки в Італії. Як і інші макаронні вироби, спагеті є основою безлічі різних страв.
Спагетті цілком гармонійно поєднуються з фаршем з будь-якого м'яса - це просте і ситне блюдо. Однак паста (тобто, макаронні вироби) + м'ясний фарш - це занадто просто. Ні, можна, звичайно, приготувати макарони по-флотськи. А ось до спагеті по-італійськи з фаршем просто необхідний який-небудь соус.
Як приготувати спагетті з фаршем?
Інгредієнти: спагетті з твердих сортів пшениці - 250 г (півпачки); фарш мясний (свино-яловичий, наприклад) - 250 г; оливкова олія - 4 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; зелень ( базилік , розмарин, петрушка) - за смаком; сир (в ідеалі «Пармезан») - 150 р. Приготування Рецепт приготування спагетті з фаршем можна назвати складним. Спочатку очистимо цибулю і дрібно наріжемо. Розігріємо сковороду і наллємо в неї трохи оливкової олії, спассеруем цибулю до зміни кольору. Додамо фарш і обсмажимо його, активно перемішуючи лопаткою. Фарш обсмажується швидко - колір перестав бути рожевим, значить, готово. Трохи поперчити. Накриємо кришкою і вимкнемо вогонь.
Тепер ставимо на вогонь каструлю з водою, і поки вона закипає, готуємо соус.
Соус для спагетті з фаршем
Інгредієнти: помідори - 2-3 шт. (або 2 ст. ложки томат-пасти); часник - 2 зубчики; паприка солодка мелена - 1/2 ч. ложки; перець чорний мелений; сіль. Приготування Помідори подрібнюємо блендером (шкурки видаляємо), додаємо продавлений часник і інші інгредієнти соусу.
Тепер спагетті.
Вода в каструлі закипіла? Відваримо спагетті aldente(це означає, що якщо на упаковці написано «варити 5-15 хвилин», то треба готувати не більше 8 хвилин). Готові спагетті відкидаємо на друшляк і не промиваємо (це зайве).Розкладаємо по тарілках у вигляді гнізда, зверху кладемо фарш, присипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню. Поливаємо соусом і подаємо з оливками і легким столовим вином, червоним або рожевим.
Інше блюдо з спагетті і фаршу Інгредієнти: спагетті з твердих сортів пшениці - 250 грам (півпачки); фарш курячий - 250 г; оливкова олія - 4 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; перець солодкий червоний - 1 шт.; зелень (базилік, петрушка,розмарин) - по 5-6 гілочок; твердий сир - 150 г; перець чорний мелений; Для соусу
гірчиця - 1 год. ложка; оцет бальзамічний винний світлий - 2 ч. ложки; олія оливкова 1-2 ст. ложки; часник - 2-3 зубчики; сік лимона - 1 ст. ложка; сіль. Приготування Пасеруємо в сковороді на оливковій олії дрібно нашатковану цибулю. Додаємо солодкий перець, нарізаний короткою соломкою. Обсмажуємо хвилини 4 і кладемо фарш. Обсмажуємо все разом, помішуючи лопаткою. Приправляємо перцем.
Варимо спагетті aldente і відкидаємо на друшляк. Розкладаємо по тарілках гіркою, робимо поглиблення в центрі. Зверху кладемо цибульно-перечно-м'ясну суміш. Присипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню. Змішуємо компоненти соусу, додаємо продавлений часник. Подаємо окремо. До цієї страви можна додати оливки. Вино краще вибрати рожеве або біле столове. Приготування спагетті з курячим фаршем - досить простий і швидкий процес.
Смачні спагетті з рибним фаршем
Інгредієнти: спагетті - 250 г; шматочки лосося без кісток (часто бувають у продажу) - 250 г; оливкова олія - 4 ст. ложки; цибуля-порей - 1 стебло; оливки без кісточок зелені - 20 шт.; вершки молочні натуральні - 30 мл; часник - 2 зубчики; зелень (базилік, петрушка, розмарин) - за смаком; твердий сир - 150 г; перець гострий червоний - 1стрючок.
Приготування Перемелем рибу на м'ясорубці.
Цибуля порей нарізаємо тонкими півкільцями. Кожну оливку - на 3-4 частини або навпіл. Пасеруємо цибулю на олії до зміни кольору. Додаємо оливки і лососевий фарш, трохи обсмажуємо, помішуючи, і вливаємо вершки. Протушиваем протягом 5 хвилин під кришкою. Присаливаем і приправляємо перцем. Додаємо продавлений часник. Відварюємо спагетті aldente. Розкладаємо по тарілках. Зверху викладаємо потроху рибної суміші з сковороди. Присипаємо тертим сиром і подрібненою зеленню. Вино можна вибрати світле столове, а можна подати сухий херес або граппу.
Можете спробувати приготувати спагетті з овочами теж виходить дуже просто і смачно.