Піца - національне італійське блюдо, яке полюбилося багатьом країнам. Її подають у ресторанах, продають у магазинах, але деякі господині люблять готувати піцу вдома і балувати їй своїх домочадців. У класичному рецепті приготування використовується дріжджове тісто , але якщо вам потрібно зробити це блюдо швидко, скористайтеся нашими рецептами приготування піци на сковороді.
Рецепт піци хвилинка на сковороді
Інгредієнти: державна сметана - 4 ст. ложки; майонез - 4 ст. ложки; куряче яйце - 2 шт.; борошно пшеничне - 150 р. Для начинки:
помідор - 2 шт.; морква - 1 шт.; сир - 200 г; сосиски, ковбаса, м'ясо - за бажанням; болгарський перець - 1 шт.; оливки без кісточок. Приготування Цей простий рецепт піци на сковороді полягає в наступному: всі компоненти для тіста ретельно перемішуємо в мисці до отримання досить рідкого тіста, що нагадує по консистенції державну сметану. Отриману суміш наливаємо на змазану олією, холодну сковороду. Потім викладаємо різноманітну начинку - помідори, морква, ковбасу, оливки. Зверху засипаємо все товстим шаром тертого сиру і ставимо на слабенький вогонь, накриваючи все кришкою. Як тільки сир розплавиться, піца готова.
Рецепт домашньої піци на сковороді
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 150 г; сметана - 5 ст. ложок; куряче яйце - 2 шт.; сіль - за смаком. Для начинки:
сир - 200 г; помідори черрі - 4 шт.; гриби мариновані - 100 г; м'ясо - 150 г; зелень - за бажанням. Приготування У миску насипати просіяне борошно, додаємо в неї сметану, розбиваємо яйце, солимо за смаком і перемішуємо всі компоненти до отримання однорідного тіста. Сковороду промазуємо маслом і викладаємо рівним шаром нашу масу. Помідори нарізаємо кружечками, розкладаємо їх по поверхні піци. Потім викладаємо відварне м'ясо, гриби, посипаємо тертим сиром, накриваємо кришкою і чекаємо 10 хвилин. Як тільки сир повністю розплавиться, знімаємо сковороду з вогню і подаємо до столу. Наша піца з грибами на сковороді готова!
Рецепт картопляного піца на сковороді
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; картопля - 5 шт.; борошно пшеничне - 150 г; сіль - за смаком; рослинна олія; спеції - за бажанням. Для начинки:
ковбаса - 300 г; помідор - 2 шт.; маслини - 5 шт.; сир твердих сортів - 200 г; майонез - 50 мл; кетчуп - 50 мл Приготування Рецепт смачної піци на сковороді досить простий. Беремо картоплю, чистимо його, натираємо на крупній тертці, додаємо сіль, яйце, спеції і борошно. Все добре перемішуємо. Суміш у результаті повинна вийти трохи густіше, ніж на звичайні оладки. Тепер наливаємо в сковороду трохи олії і розподіляємо його по всьому дну, змащуючи ретельно стінки сковороди. Тепер викладаємо картопляне тісто рівномірним шаром, товщиною близько одного сантиметра і обсмажуємо корж хвилин 5 на середньому вогні. Цим часом готуємо начинку: ковбасу нарізаємо кружечками, сир тремо на тертці, помідори і маслини ріжемо довільно. Всі інгредієнти
розкладаємо по різних чашках і не змішуємо.
Після того як наша картопляна основа піци покриється золотистою скоринкою, перевертаємо її і обсмажуємо з іншого боку на сковороді. Тепер готовий корж змащуємо сумішшю кетчупу та майонезу, посипаємо подрібненими помідорами. Далі викладаємо маслини і ковбасу. В самому кінці засипаємо тертим сиром. Накриваємо сковороду кришкою і смажимо піцу близько 5 хвилин. Потім відкриваємо і готуємо ще стільки ж, щоб випарувалася вся рідина, що вийшла з тіста, помідорів, оливок, а картопляний "корж" хрусткою скоринкою покрився.