Вернуться назад Распечатать

Полунична панакота

Полунична панакота
А сьогодні ми дізнаємося з вами як швидко приготувати божественне і напрочуд смачне ласощі, яке без сумніву сподобається дітям і дорослим. Отже, давайте зробимо з вами полуничну панакоту .

Панакота з полуницею


Інгредієнти:

  • молоко - 15 склянки;

  • полуниця - 2 ст.;

  • вершки 30 % - 1 ст.;

  • сухий желатин - 2 ч. ложки;

  • цукор - 50 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати полуничну панакоту. Отже, ягоди гарненько промиваємо, видаляємо хвостики і подрібнюємо в блендері. Вершки змішуємо з молоком і цукром, додаємо желатин і ставимо молочну суміш на повільний вогонь. Потім обережно знімаємо і невеликими порціями кладемо в молочну масу полуничне пюре. Розливаємо десерт у формочки і ставимо в холодильник. Після застигання, опускаємо формочки на кілька секунд у гарячу воду, по краю проводимо обережно ножем і перевертаємо панакоту на блюдце. За бажанням прикрашаємо готовий десерт свіжими ягодами, поливаємо карамеллю, шоколадом або сиропом.

    Рецепт полуничної панакоти


    Інгредієнти:

  • вершки 12% - 1 л;

  • свіжа полуниця - 300 г;

  • шампанське - 200 мл;

  • ванільний цукор - 2 пакетика;

  • цукор - 150 г;

  • желатин - 45 р.


  • Приготування
    Отже, беремо невеликі силіконові стакани, на дно кожного викладаємо промиту, оброблену і нарізану часточками полуницю. У сотейник наливаємо шампанське, кидаємо столову ложечку цукрового піску і нагріваємо на слабенькому вогні, не доводячи до кипіння. Потім висипаємо в гарячу суміш один пакетик сухого желатину і все ретельно розмішуємо до повного розчинення кристалів. Отриманою масою заливаємо ягоди і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Приблизно через 30 хвилин прибираємо формочки в холодильник і чекаємо повного застигання винного шару.
    Полунична панакота
    Не втрачаючи часу дарма, в сотейник наливаємо вершки, додаємо залишився цукровий пісок, в тому числі і ванільний, добре розмішуємо до повного розчинення і нагріваємо, але не доводимо до кипіння. В гарячі вершки швидко висипаємо желатин і трохи збиваємо масу віночком до утворення ніжної пінки.
    Потім знімаємо сковороду з вогню і залишаємо наш вершковий крем охолоджуватися приблизно 15 години при кімнатній температурі. Періодично масу помішуємо, а коли шар з полуницею добре застигне, обережно виливаємо на нього вершкову масу і даємо десерту ще кілька годин постояти в холодильнику. Готову панакоту прикрашаємо свіжою полуницею, і подаємо до столу.