А сьогодні ми дізнаємося з вами як швидко приготувати божественне і напрочуд смачне ласощі, яке без сумніву сподобається дітям і дорослим. Отже, давайте зробимо з вами полуничну панакоту .
Панакота з полуницею
Інгредієнти: молоко - 15 склянки; полуниця - 2 ст.; вершки 30 % - 1 ст.; сухий желатин - 2 ч. ложки; цукор - 50 р. Приготування Зараз розповімо, як приготувати полуничну панакоту. Отже, ягоди гарненько промиваємо, видаляємо хвостики і подрібнюємо в блендері. Вершки змішуємо з молоком і цукром, додаємо желатин і ставимо молочну суміш на повільний вогонь. Потім обережно знімаємо і невеликими порціями кладемо в молочну масу полуничне пюре. Розливаємо десерт у формочки і ставимо в холодильник. Після застигання, опускаємо формочки на кілька секунд у гарячу воду, по краю проводимо обережно ножем і перевертаємо панакоту на блюдце. За бажанням прикрашаємо готовий десерт свіжими ягодами, поливаємо карамеллю, шоколадом або сиропом.
Рецепт полуничної панакоти
Інгредієнти: вершки 12% - 1 л; свіжа полуниця - 300 г; шампанське - 200 мл; ванільний цукор - 2 пакетика; цукор - 150 г; желатин - 45 р. Приготування Отже, беремо невеликі силіконові стакани, на дно кожного викладаємо промиту, оброблену і нарізану часточками полуницю. У сотейник наливаємо шампанське, кидаємо столову ложечку цукрового піску і нагріваємо на слабенькому вогні, не доводячи до кипіння. Потім висипаємо в гарячу суміш один пакетик сухого желатину і все ретельно розмішуємо до повного розчинення кристалів. Отриманою масою заливаємо ягоди і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Приблизно через 30 хвилин прибираємо формочки в холодильник і чекаємо повного застигання винного шару.
Не втрачаючи часу дарма, в сотейник наливаємо вершки, додаємо залишився цукровий пісок, в тому числі і ванільний, добре розмішуємо до повного розчинення і нагріваємо, але не доводимо до кипіння. В гарячі вершки швидко висипаємо желатин і трохи збиваємо масу віночком до утворення ніжної пінки.
Потім знімаємо сковороду з вогню і залишаємо наш вершковий крем охолоджуватися приблизно 15 години при кімнатній температурі. Періодично масу помішуємо, а коли шар з полуницею добре застигне, обережно виливаємо на нього вершкову масу і даємо десерту ще кілька годин постояти в холодильнику. Готову панакоту прикрашаємо свіжою полуницею, і подаємо до столу.