Фетучіні - широко поширений і відомий вид італійської пасти довшої і ширшої форми. Як і при приготуванні будь-яких макаронних виробів, найважливіше, що буде до неї подано. Особливо смачними фетучіні виходять з шинкою, грибами або сиром зі вершковим соусом .
Рецепт пасти "фетучіні" з шинкою
Інгредієнти: шинка - 200 г; фетучіні - 300 г; часник - 1 зубчик; розмарин - 10 г; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 30 мл; бульйон - 30 мл; вершки - 120 мл; спеції. Приготування Шинку нарізаємо тонкою соломкою. Часник чистимо і разом з цибулею дрібно шаткуємо кубиками. Потім все обсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді до готовності. Далі акуратно вливаємо бульйон, чекаємо, поки він весь випарується, додаємо вершки. Фетучіні відварюємо окремо, солимо, перчимо до смаку, заправляємо приготованим соусом і подаємо страву на стіл.
Рецепт фетучіні з шинкою
Інгредієнти: фетучіні - 250 г; печериці - 200 г; шинка - 200 г; вершки - 250 мл; сир «Пармезан» - 50 р; оливкова олія; спеції. Приготування Шинку нарізаємо тонкими скибочками. Гриби обробляємо, тонко шаткуємо. Фетучіні відварюємо до напівготовності, потім воду обережно зливаємо. Гриби підсмажити на оливковій маслечко до випаровування всієї рідини. Потім додаємо до них шинку і злегка обсмажуємо. Далі вливаємо в сковороду вершки, підсолюємо, доводимо до кипіння і як тільки з'являться бульбашки, викладаємо фетучіні. Посипаємо пасту з шинкою спеціями, італійськими травами і перемішуємо. При подачі на стіл посипаємо все тертим сиром.
Фетучіні з шинкою в вершковому соусі
Інгредієнти: плоска локшина фетучіні - 400 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; білі гриби - 400 р; шинка - 300 г; сметана - 300 мл; цибулина - 1 шт.; сіль, спеції. Для вершкового соусу: вершки - 300 мл; масло вершкове - 50 г; сир - 300 р. Приготування Отже, беремо велику каструлю, кип'ятимо в ній воду, підсолюємо трохи і акуратно опускаємо в неї
нашу пасту, періодично помішуючи. Готові фетучіні відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати, не промиваючи вироби. Гриби, шинку і цибулю подрібнюємо і підсмажити до напівготовності на розігрітому рослинному маслечко до напівготовності. Потім виливаємо в цю масу сметану і тушкуємо все хвилини 3. В окремому посуді змішуємо масло з вершками, доводимо на слабенькому вогні до кипіння, додаємо спеції і тертий сир. Соус ретельно перемішуємо до тих пір, поки сир повністю не розплавиться. Тепер розкладаємо фетучіні по тарілках, зверху викладаємо гриби з шинкою і рясно поливаємо сирним соусом.