Вернуться назад Распечатать

Карпаччо з телятини

Карпаччо з телятини
Carpaccio - блюдо, яке представляє собою тоненько нарізане сире м'ясо, приправлене оливковим маслом і лимонним соком. Традиційно, карпаччо роблять тільки з яловичини, але зараз таким способом готують та інше м'ясо, овочі, рибу і навіть фрукти. Ми пропонуємо вам сьогодні рецепти приготування соковитого карпаччо з телятини.

Карпаччо з телятини в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 10 мл;

  • телятина - 400 г;

  • суміш перців - 1 ст. ложка;

  • лайязикай сік - 1 ст. ложка;

  • рукола - 30 г;

  • сир пармезан - 20 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати карпаччо з телятини. Отже, м'ясо щільно загортаємо в харчову плівочку, надаємо йому циліндричну форму і прибираємо на 30 хвилин в морозильну камеру. Підмерзлу телятину нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки гострим ножем. Потім на робочу поверхню вистилаємо харчову плівку, зверху викладаємо шматочки м'яса і знову закриваємо плівкою. Злегка відбиваємо м'ясо молоточком. Тепер беремо красиву сервірувальну тарілку, наливаємо на неї трохи масла, викладаємо підготовлене м'ясо, посипаємо перцем, збризкуємо оливковою маслом, соєвим соусом і соком лайма. Прикрашаємо карпаччо з телятини руколою і посипаємо тертим сиром.

    Рецепт карпаччо з телятини


    Інгредієнти:

  • вирізка теляча - 150 г;

  • сир моцарелла - 30 г;

  • базилік - 20 г;

  • рукола - 20 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • білий і чорний перець, спеції;

  • олія рослинна.


  • Для соусу:

  • цибулина червона -1 шт.;

  • оцет бальзамічний - 1 ч. ложка;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Карпаччо з телятини

    Телячу вирізку розрізаємо вздовж і розгортаємо. Отриманий пласт трохи відбиваємо. Моцарелу подрібнюємо невеликими скибочками. Базилік промиваємо і розбираємо на листочки. Відбите м'ясо підсолюємо за смаком, перчимо, викладаємо на один край листочки базиліка і скибочки моцарели. Згортаємо рулет і швидко обсмажуємо її на рослинній маслице, щоб зверху утворилася біла скоринка. Потім щільно загорнути його у харчову плівку і прибираємо на 4 години в морозилку. А цим часом поки робимо соус: червону цибулину натираємо на тертці, зливаємо зайву рідину, додаємо оцет, соєвий соус і оливкове масло, все ретельно перемішуємо. Заморожений рулет тонко нарізаємо скибочками, красиво викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і прикрашаємо подрібненої руколою.