Carpaccio - блюдо, яке представляє собою тоненько нарізане сире м'ясо, приправлене оливковим маслом і лимонним соком. Традиційно, карпаччо роблять тільки з яловичини, але зараз таким способом готують та інше м'ясо, овочі, рибу і навіть фрукти. Ми пропонуємо вам сьогодні рецепти приготування соковитого карпаччо з телятини.
Карпаччо з телятини в домашніх умовах
Інгредієнти: олія оливкова - 1 ст. ложка; соєвий соус - 10 мл; телятина - 400 г; суміш перців - 1 ст. ложка; лайязикай сік - 1 ст. ложка; рукола - 30 г; сир пармезан - 20 р. Приготування Зараз розповімо, як приготувати карпаччо з телятини. Отже, м'ясо щільно загортаємо в харчову плівочку, надаємо йому циліндричну форму і прибираємо на 30 хвилин в морозильну камеру. Підмерзлу телятину нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки гострим ножем. Потім на робочу поверхню вистилаємо харчову плівку, зверху викладаємо шматочки м'яса і знову закриваємо плівкою. Злегка відбиваємо м'ясо молоточком. Тепер беремо красиву сервірувальну тарілку, наливаємо на неї трохи масла, викладаємо підготовлене м'ясо, посипаємо перцем, збризкуємо оливковою маслом, соєвим соусом і соком лайма. Прикрашаємо карпаччо з телятини руколою і посипаємо тертим сиром.
Рецепт карпаччо з телятини
Інгредієнти: вирізка теляча - 150 г; сир моцарелла - 30 г; базилік - 20 г; рукола - 20 г; лимон - 1 шт.; білий і чорний перець, спеції; олія рослинна. Для соусу: цибулина червона -1 шт.; оцет бальзамічний - 1 ч. ложка; соус соєвий - 1 ст. ложка; олія оливкова - 1 ст. ложка. Приготування Телячу вирізку розрізаємо вздовж і розгортаємо. Отриманий пласт трохи відбиваємо. Моцарелу подрібнюємо невеликими скибочками. Базилік промиваємо і розбираємо на листочки. Відбите м'ясо підсолюємо за смаком, перчимо, викладаємо на один край листочки базиліка і скибочки моцарели. Згортаємо рулет і швидко обсмажуємо її на рослинній маслице, щоб зверху утворилася біла скоринка. Потім щільно загорнути його у харчову плівку і прибираємо на 4 години в морозилку. А цим часом поки робимо соус: червону цибулину натираємо на тертці, зливаємо зайву рідину, додаємо оцет, соєвий соус і оливкове масло, все ретельно перемішуємо. Заморожений рулет тонко нарізаємо скибочками, красиво викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і прикрашаємо подрібненої руколою.