Карпаччо - страва, що складається з тоненько нарізаних шматочків сирого м'яса, сбризнутих оливковим маслом і оцтом. Традиційно воно подається в якості холодної закуски до основної страви.
Карпаччо з свинини з обсмаженими овочами
Інгредієнти: свиняча лопатка - 400 г; розмарин, лавровий лист, чебрець, майоран; біле вино; болгарський перець - 2 шт.; цукіні - 3 шт.; синя цибулина - 2 шт.; олія оливкова; помідор - 2 шт.; бальзамічний оцет - 1 ч. ложка. Приготування Свинячу лопатку попередньо заморожуємо і нарізаємо м'ясо тонкими скибочками. Болгарський перець обробляємо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Цукіні шаткуємо невеликими скибочками, а цибулини чистимо і подрібнюємо соломкою. На деко кладемо фольгу, збризкуємо її оливковим маслом, викладаємо на неї перчик, помідори, цибулю і цукіні. Посипаємо овочі сіллю, збризкуємо оливковою маслом, оцтом і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин. Потім розкладаємо по тарілках, зверху кладемо м'ясо і злегка поливаємо вином.
Карпаччо з свинини з полуницею
Інгредієнти: сир пармезан - 100 г свиняча корейка - 200 р. Для заправки:
полуниця свіжа - 200 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; бальзамічний оцет - 05 ч. ложки. Приготування Давайте розберемося, як приготувати карпаччо з свинини. Отже, беремо свіжу корейку, кладемо в пакет і заморожуємо. Потім нарізаємо м'ясо тоненькими скибочками і розкладаємо карпаччо на плоскому блюді. Полуницю промиваємо, обсушуємо, видаляємо хвостики і подрібнюємо. Сир натираємо на крупній терочке. Для приготування заправки змішати оливкове масло з бальзамічним оцтом, додаємо полуницю і збиваємо суміш виделкою. Поливаємо готове карпаччо заправкою, а зверху посипаємо сиром.
Рецепт карпаччо з свинини
Інгредієнти: сирокопчений сирої балик - 300 г; каперси - 30 г; оливки без кісточок - 150 г; олія оливкова; лимон - 1 шт.; зелень петрушки; рукола. Приготування Свинячий балик загортаємо в харчову плівку і прибираємо м'ясо в морозилку. Після цього розрізаємо на тонкі шматочки і звільняємо від пленочки. Викладаємо скибочки на тарілку в один шар і злегка поливаємо оливковою маслом. Потім накриваємо свинину знову харчовою плівкою і злегка відбиваємо кожен шматочок молоточком. Додаємо за смаком перець і сіль, посипаємо нарізаними оливками і свіжої посіченою петрушкою. Акуратно і рівномірно розкладаємо по кожному шматочку каперси і прикрашаємо блюдо руколою.
Шукайте ще цікаві варіанти закусок, тоді спробуйте зробити карпаччо з помідор або буряків .