Вернуться назад Распечатать

Лазанья з куркою - рецепт

Лазанья з куркою - рецепт
Лазанья з куркою - дуже ніжне і просте у приготуванні блюдо, яке відмінно підійде для ситного сніданку в колі сім'ї.

Лазанья з куркою, грибами, сиром і з соусом бешамель


Інгредієнти:

  • листи лазаньї - 12 шт.;

  • жирні вершки - 200 мл;

  • спеції;

  • грудка куряча - 1 шт.;

  • сир моцарелла - 300 г;

  • свіжі печериці - 500 г;

  • сир пармезан - 150 р.


  • Для соусу:

  • масло вершкове - 120 г;

  • молоко - 1 л;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • яйце - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку відварюємо до готовності оброблене і промите куряче філе . Потім перекладаємо м'ясо на окрему тарілочку, охолодити його і подрібнюємо на невеликі шматочки. Моцарелу і сир пармезан натираємо на крупній тертці. Гриби добре промиваємо, очищаємо при необхідності, після чого шаткуємо їх середніми пластинками.
    Тепер викладаємо їх на сковороду з оливковою маслом і обсмажуємо на невеликому вогні до готовності. У самому кінці додаємо за смаком сіль, перець і перемішуємо. Потім додаємо до печерицям подрібнену курку і тушкуємо все разом кілька хвилин. Далі вливаємо вершки і продовжуємо готувати до загустіння. Після цього знімаємо начинку з вогню і залишаємо їй повністю охолонути.
    А ми цим часом поки займемося приготуванням соусу. Для цього кидаємо в глибоку сковороду вершкове масло і розтоплюємо його на слабенькому вогні. Потім поступово всипаємо пшеничне борошно і обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Потім тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко і розмішуємо до тих пір, поки не розчиняться всі грудочки. Продовжуємо варити соус до загустіння на помірному вогні. В кінці приправляємо його сіллю, перцем і меленим мускатним горіхом. При бажанні додаємо куряче яйце і дуже швидко збиваємо все віночком, щоб воно не згорнулося.
    Тепер приступаємо безпосередньо до складання нашій лазаньї. На дно форми наливаємо трохи приготованого соусу, викладаємо листи тіста, приготовані за інструкцією, а на них кладемо курку з печерицями і присипаємо тертим сиром. Продовжуємо формувати лазанью аналогічним чином, а останній шар рясно заливаємо соусом і посипаємо сиром. Відправляємо форму в попередньо розігріту духовку і випікаємо блюдо при температурі 200 градусів 50 хвилин. Потім розрізаємо лазанью з куркою і соусом бешамель на порційні шматочки і прикрашаємо зеленню!

    Рецепт лазаньї з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • філе куряче - 700 г;

  • листи лазаньї - 250 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир - 400 г;

  • сметана - 250 мл;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • молоко - 1 л;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • масло вершкове - 8 ст. ложок.


  • Приготування
    Давайте розглянемо з вами, як приготувати лазанью з куркою і грибами. Для цього м'ясо промиваємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо до золотистого кольору. Гриби обробляємо, подрібнюємо скибочками і додаємо до лучка. Тушкуємо овочі до тих пір, поки не випарується вся рідина.
    Варену курку охолодити, ріжемо невеликими шматочками, або просто розбираємо на волокна і змішуємо з обсмаженням. Потім додаємо сметану, перчимо і солимо начинку за смаком. Добре все перемішуємо
    Лазанья з куркою - рецепт
    і тушкуємо ще хвилин 5.
    Для соусу змішуємо в мисочці вершкове масло, молоко і всипаємо борошно. Форму для випічки намазуємо приготовленої молочною сумішшю, викладаємо шар листів, покриваємо рівномірно начинкою і посипаємо рясно тертим сиром. Тепер повторюємо всі верстви в тій же послідовності, зверху поливаємо блюдо соусом і засипаємо сиром. Відправляємо лазанью з куркою і овочами хвилин на 40 в розігріту духовку і виставляємо температуру близько 180 градусів.