Біскотті - це дуже популярний сухе італійське печиво. Воно виходить досить хрустким, твердим і дуже смачним. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування біскотті з мигдалем.
Біскотті з мигдалем і родзинками
Інгредієнти: цукор - 80 г; борошно - 180 г; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 50 г; ванільний цукор - 1 ч. ложка; розпушувач - 05 ч. ложки; родзинки - 50 г; мигдаль - 50 г; сіль - щіпка. Приготування Отже, мигдаль заливаємо окропом, залишаємо на 5 хвилин, а потім очищаємо горіхи від шкірки і ріжемо великими шматочками. Яйце, ванільний і простий цукор змішуємо в окремій мисці і трохи збиваємо. Додаємо м'яке масло, додаємо розпушувач, борошно і вимішуємо однорідне, але досить щільне тісто. Далі кидаємо в нього родзинки і рубаний мигдаль, рівномірно вмішуючи їх в нашу масу. Деко застеляємо пекарським папером, поділяємо тісто навпіл, з кожної скачуємо довгу ковбаску і викладаємо на деко. Відправляємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 25 хвилин.
Потім остуджуємо їх на деку і гострим ножем акуратно розрізаємо навскоси на шматочки. Викладаємо їх в один шар на деко і повертаємо печиво назад в духовку ще на 20 хвилин. Готові мигдальні біскотті повністю охолодити і зберігати в пакеті або в коробці. Вживати ласощі найкраще з кавою, чаєм, соком та іншими напоями.
Мигдальні біскотті з вишнею
Інгредієнти: в'ялена вишня - 30 г; мигдаль - 120 г; вода - 1 ст. ложка; борошно - 400 г; цукор ванільний - 1 ч. ложка; апельсинова цедра - 1 ч. ложка; розпушувач - 1 ч. ложка; цукор - 200 г; яйце - 4 шт. Приготування Мигдаль замочуємо на 15 хвилин в окропі. Потім воду зливаємо, знімаємо
з горіхів шкірку і злегка підсмажуємо їх на сухій сковорідці. Після цього мигдаль крупно рубаємо і висипаємо в миску. Додаємо до нього подрібнену також вишню і перемішуємо.
В іншому посуді з'єднуємо просіяне борошно, сіль, цукор, ванільний цукор і розпушувач. Додаємо в суху суміш збиті яйця, вливаємо трохи води і замішуємо трохи липке, щільне тісто. Далі вмішуємо в нього терту апельсинову цедру і горіхи з вишнею.
Отриману масу ділимо на 2 частини, скачуємо з кожної ковбаски, викладаємо їх на деко і випікаємо 30 хвилин в розігрітій духовці. Після цього акуратно виймаємо печиво , злегка остуджуємо, нарізаємо навскоси і підрум'янюємо біскотті ще раз хвилин 10.