Вернуться назад Распечатать

Шоколадні біскотті

Шоколадні біскотті
Домашнє італійське печиво біскотті як не можна краще підходить до чашки кави. І незважаючи на те, що по класичному рецепту печиво містить у своєму складі лише мигдаль, ми підемо по шляху експериментаторів і приготуємо це ласощі з шоколадом і різноманітними добавками.

Рецепт шоколадних біскотті з фундуком


Інгредієнти:

  • обсмажений фундук - 1 ст.;

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • какао-порошок - 1/2 ст.;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • порошок для випічки - 3/4 ч. ложки;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 1 1/3 ст.


  • Приготування
    Борошно просіваємо разом з какао , содою і порошком для випічки. Ретельно перемішуємо всі сухі інгредієнти з допомогою віночка з сіллю. Яйця злегка збиваємо окремо, 2 столові ложки яєчної суміші виливаємо окремо, а решта збиваємо з цукром дочиста. Переливаємо яйця до суміші сухих інгредієнтів і замішуємо однорідне тісто. Ділимо тісто на 2 половини, кожну з яких замішуємо з фундуком і розгортаємо в "ковбаску" довжиною 30-35 див.
    Кожну з "ковбасок" викладаємо на лист пергаменту і змащуємо залишилися яйцем. Випікаємо печиво 15 хвилин, після чого нарізаємо і кожну з окремих печеньок готуємо ще 20 хвилин. Перед подачею біскотті повинні повністю охолонути.

    Пряні шоколадні біскотті з корицею і горіхами


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • мелена кориця - 1 /3 ч. ложки;

  • мелений імбир - 1/4 ч. ложки;

  • какао-порошок - 1/3 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • яйця - 2 шт.;

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • ванільний екстракт - 3/4 ч. ложки;

  • мигдаль - 2/3 ст.;

  • шоколадні чіпси - 1/3 ст.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і змішуємо з какао порошком, цукром, порошком для випічки, содою і спеціями. Яйця збиваємо з ячними білками і вводимо в суміш сухих інгредієнтів. Слідом додаємо мигдаль і шоколадні чіпси. Замішуємо круте тісто і ділимо його на дві половини.
    Шоколадні біскотті
    Як і в попередньому рецепті кожну з половин розгортаємо в "ковбаску" і запікаємо в духовці спочатку цілком 30 хвилин при 180 градусах, а потім нарізавши на шматочки ще 15 хвилин. Перед подачею даємо шоколадним біскотті з імбиром і корицею охолонути.
    Ласуни можуть покрити печиво ще одним шаром шоколаду. Для цього плитку молочного та чорного шоколаду розтопити на водяній бані зі столовою ложкою вершкового масла. Зануривши половинку печива в шоколад, кладемо його застигнути на папір для випічки і подаємо до столу з чашкою чаю або кави.