Домашнє італійське печиво біскотті як не можна краще підходить до чашки кави. І незважаючи на те, що по класичному рецепту печиво містить у своєму складі лише мигдаль, ми підемо по шляху експериментаторів і приготуємо це ласощі з шоколадом і різноманітними добавками.
Рецепт шоколадних біскотті з фундуком
Інгредієнти: обсмажений фундук - 1 ст.; борошно - 1 1/2 ст.; какао-порошок - 1/2 ст.; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - щіпка; порошок для випічки - 3/4 ч. ложки; яйця - 4 шт.; цукор - 1 1/3 ст. Приготування Борошно просіваємо разом з какао , содою і порошком для випічки. Ретельно перемішуємо всі сухі інгредієнти з допомогою віночка з сіллю. Яйця злегка збиваємо окремо, 2 столові ложки яєчної суміші виливаємо окремо, а решта збиваємо з цукром дочиста. Переливаємо яйця до суміші сухих інгредієнтів і замішуємо однорідне тісто. Ділимо тісто на 2 половини, кожну з яких замішуємо з фундуком і розгортаємо в "ковбаску" довжиною 30-35 див.
Кожну з "ковбасок" викладаємо на лист пергаменту і змащуємо залишилися яйцем. Випікаємо печиво 15 хвилин, після чого нарізаємо і кожну з окремих печеньок готуємо ще 20 хвилин. Перед подачею біскотті повинні повністю охолонути.
Пряні шоколадні біскотті з корицею і горіхами
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; цукор - 1 ст.; мелена кориця - 1 /3 ч. ложки; мелений імбир - 1/4 ч. ложки; какао-порошок - 1/3 ст.; сіль - щіпка; яйця - 2 шт.; яєчні білки - 2 шт.; ванільний екстракт - 3/4 ч. ложки; мигдаль - 2/3 ст.; шоколадні чіпси - 1/3 ст. Приготування Борошно просіваємо і змішуємо з какао порошком, цукром, порошком для випічки, содою і спеціями. Яйця збиваємо з ячними білками і вводимо в суміш сухих інгредієнтів. Слідом додаємо мигдаль і шоколадні чіпси. Замішуємо круте тісто і ділимо його на дві половини.
Як і в попередньому рецепті кожну з половин розгортаємо в "ковбаску" і запікаємо в духовці спочатку цілком 30 хвилин при 180 градусах, а потім нарізавши на шматочки ще 15 хвилин. Перед подачею даємо шоколадним біскотті з імбиром і корицею охолонути.
Ласуни можуть покрити печиво ще одним шаром шоколаду. Для цього плитку молочного та чорного шоколаду розтопити на водяній бані зі столовою ложкою вершкового масла. Зануривши половинку печива в шоколад, кладемо його застигнути на папір для випічки і подаємо до столу з чашкою чаю або кави.